Tortillataart

Een verrassende variant op de wrap: een tortillataart. In plaats van rollen gaat het bij dit gerecht om stapelen. Met veel heerlijke ingrediënten en smaakmakers is dit gerecht een feest op tafel.

30-60 minuten     5-6 Personen
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels sambal
  • 1 blik zwarte bonen
  • 6 tortilla’s
  • 1 avocado
  • 4 tomaten
  • 150 gram olijven
  • Handje plantaardige geraspte kaas
  • Bosje koriander
  • Bereiding

    Mix de tomatenpuree met de knoflook, kruiden en de helft van de zwarte bonen.

    Snij de tomaat en avocado in plakken en de olijven in schijven.

    Leg één tortilla op een bakplaat en beleg met het tomatenmengsel, 1/5e deel verse tomaat, avocado, olijven en zwarte bonen. Herhaal dit tot er 6 lagen zijn. Garneer de bovenste laag met wat plantaardige geraspte kaas. Bak de tortilla taart in de oven op 180 graden gedurende 10 à 15 minuten. Garneer met koriander en snijd in 8 punten.

    Tip: ben je met minder personen? Maak de taart dat met minder lagen. Ook kun je meer groenten verwerken in de taart, doe vooral wat je lekker lijkt!



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Bonengerecht, Wrap
    Keuken:
    Mexicaans
    Smaak:
    Hartig, Kruidig, Pittig
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij