Avocadosoep

Deze heerlijk romige soep dankt haar mooie groene kleur aan de avocado. Je zet het in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak die nog een minuutje mee. Ris intussen de blaadjes koriander van de stengels en snijd ze fijn.

Snijd de avocado’s doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en doe het in de pan. Voeg groentebouillon, cayennepeper, zout en koriander toe en breng aan de kook. Zet vervolgens de staafmixer erin en pureer tot een fijne soep. Voeg tenslotte voeg het limoensap toe.

Tip: Wil je een bite in de soep? Voeg er dan pompoenpitten of gebakken blokjes gerookte tofu aan toe. Ook lekker met tortillachips erbij! Houd je niet van koriander? Neem dan in plaats daarvan peterselie.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge