Lasagne Verde

Nog een Italiaanse klassieker, die heerlijk te veganizen is. Haal de spinazie ’s ochtends vast uit de vriezer om te ontdooien, dan kun je gelijk aan de slag! Let er bij de lasagnebladeren op dat deze geen ei bevatten, dat is soms helaas wel het geval.

Ingrediënten

Bereiding

Laat van tevoren de spinazie een paar uur ontdooien en druk er dan in een zeef zo veel mogelijk vocht uit. Verwarm voor je gaat beginnen de oven vast voor op 180 graden.

Laat de tofu uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Kruimel de tofu fijn boven een kom en voeg sojamelk, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, citroen, basilicum en zout toe (en als je het gebruikt ook de edelgist).

Roer in een andere kom de spinazie en de zongedroogde tomaatjes door de pastasaus. Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/3 van de pasta-spinaziesaus. Leg de lasagnebladen er op, en bedek met de helft van de tofu-ricotta. Voeg nog een laag tomatensaus, lasagnebladen en tofu-ricotta toe. Leg hier weer lasagnebladen op en eindig met pasta-spinaziesaus.

Bak de lasagne in 40 minuten gaar.

Tip: Ook lekker met gebakken plantaardig gehakt door de tomatensaus, of met extra’s zoals olijven, champignons of gebroken walnoten erdoor. Je kunt deze lasagne helemaal af maken met wat plantaardige geraspte kaas.