Appelkruimelmuffins

Deze muffins zijn het beste van twee werelden: muffins en appel-kruimeltaart! Heerlijk om jezelf eens mee te verwennen en niet te zoet.

30-60 minuten     5-6 Personen
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • Voor de topping:
  • 40 gram bloem
  • 55 gram suiker
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • mespuntje zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de muffins (12 stuks):
  • 225 gram bloem
  • 55 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • snufje kruidnagel
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 milliliter appelsap
  • 1 eetlepel (appelcider)azijn
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 grote appel
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden en doe vormpjes in een muffinpan.

    Meng in een kommetje de droge ingrediënten voor de topping. Roer de olie erdoor terwijl je met je vingers of een vork kruimels vormt. Zet opzij. Schil en rasp de appel.

    Meng in een grote kom de droge muffin ingrediënten. Maak een holletje in het midden en voeg de natte ingrediënten toe (appelsap, appelcider, olie en vanille). Meng goed en voeg dan de appelrasp toe.

    Vul elk muffinvormpje voor 2/3e, besprenkel met de kruimeltopping en bak ca. 22 minuten.

    Tip: Je kunt in plaats van appelrasp, ook stukjes appel in de muffins doen óf peer.



    Menugang:
    Brunch, Dessert, Gebak, Ontbijt, Snacks
    Type:
    Cake
    Keuken:
    Amerikaans
    Smaak:
    Zoet
    Seizoen:
    Winter
    Gelegenheid:
    Kerst
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja