Aardbeienkwark (dessert)

Dit supermakkelijke kwarktaartdessert is echt onweerstaanbaar. De basis van de kwark is zijden tofu, dit is een hele zachte variant van tofu die erg geschikt is om mousse en kwark mee te maken. Het is te koop bij natuurwinkels, toko’s en AH XL (bij de Chinese producten). Wil je dit dessert maken met minder suiker? Vervang dan (een deel van) de suiker door stevia.

Aardbeienkwark (dessert)

Ingrediënten

Bereiding

Mix de zijden tofu met de jam en aardbeien in een blender, food processor of met een garde. Zet dit een uur in de koelkast om op te stijven. Rol de koekjes in een theedoek en ga hier met een deegroller of iets anders zwaars over heen totdat het grove kruimels zijn. Klop de Alpro slagroom samen met de poedersuiker op. Verdeel de koekkruimels over twee dessertglaasjes, voeg hier de aarbeienkwark aan toe en schep er nog een flinke klodder slagroom bovenop. Garneer eventueel met stukjes aardbei, gehakte chocolade of muntblaadjes.

Tip: De kwark zelf is ook erg lekker als tussendoortje op het werk of na het sporten. Het is een goede bron van eiwit en zorgt er daardoor voor dat je langer vol zit.