Blog

Lees en kijk mee met onze bloggers en vloggers. Zij geven jou een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder!

Wie zijn onze bloggers & vloggers?


1 22 23 24 25

Waarom eigenlijk geen melk?

Kun jij al antwoord geven als iemand je vraagt waarom je eigenlijk geen melk drinkt? Daniëlle (van de leuke maar helaas niet meer actieve blog Le Gumo) zette de feiten voor je op een rij.  In Nederland is het heel normaal om bij elke maaltijd een flink glas melk te drinken. Veel mensen weten echter [……]

Lees verder

Vegan Challenge ervaring: Sabine

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Sabine deed oktober 2014 mee aan de Vegan Challenge en deelt vandaag haar ervaringen.    Waarom deed je mee aan de Vegan [……]

Lees verder
27
mrt
2016

Is soja duurzaam?

De sojaboon is ontzettend veelzijdig en levert een prachtige combinatie van eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Helaas doen er veel fabeltjes de ronde over deze peulvrucht. Is het waar dat soja niet duurzaam is? Wat is feit en fictie over soja?  Fictie: Voor alle sojaproducten worden oerbossen gekapt, dus daarom kun je beter Nederlands vlees kopen. Het is een [……]

Lees verder

Hoe zie je of een product vegan is?

Je staat in de supermarkt en je wilt snel wat inkopen te doen. Hoe check je zonder veel moeite of een product vegan is? In de natuurvoedingswinkel hebben producten soms een vegan logo waardoor je zeker weet dat je goed zit. In de  supermarkt zul je dit logo weinig tegenkomen.  Toch kun je ook dan makkelijk ontdekken of [……]

Lees verder

Vegan bakken: Romig zonder room

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je haar tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. Zoals ik je in week 1 al bekende, was het moeten opgeven van [……]

Lees verder

Vegan bakken: ei vervangen

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je iedere week de beste tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: veganistisch [……]

Lees verder

Vegan bakken: de basics

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je iedere week de beste tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. In deze nieuwsbrief wil ik iets meer vertellen [……]

Lees verder
27
mrt
2016

Vegan in sociale situaties: bij iemand eten

Vegan eten is meestal heel makkelijk, totdat je in bepaalde sociale situaties komt. Geen zorgen, want hier hebben veel beginnende vegans moeite mee. Daarom gaan we jou de komende weken tips geven om die situaties zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe zorg je bijvoorbeeld nog bij andere mensen kunt gaan eten, zonder dat je dierlijke [……]

Lees verder

Morgen begint de VeganChallenge

Morgen, 1 april, gaan we weer van start! Samen met meer dan 2500 anderen ga jij deze maand alles wat vegan eten en leven te bieden heeft. Om jouw VeganChallenge een groot succes te maken, geven we je vandaag nog wat extra tips. Bekijk de dagelijkse recepten inspiratie Vanaf vandaag krijg je elke middag een mailtje [……]

Lees verder
10
okt
2015

Waarom eigenlijk geen vis?

Weet jij wat je kan zeggen als iemand je vraagt waarom je eigenlijk geen vis eet? Mirte vertelt je graag meer over het verhaal achter vis.  Vis heeft onder de gemiddelde Nederlander een imago van gezond en ‘minder dierenleed’. Veel mensen die zich vegetariër noemen (maar eigenlijk pescotariër zijn), eten geen vlees maar wel vis. [……]

Lees verder

Even voorstellen… de VeganChallenge captains

Je hebt het misschien al wel gezien: ook in april zijn staan er weer ontzettend veel leuke evenementen en activiteiten door het hele land op de planning. Deze worden niet allemaal georganiseerd door het Team van de VeganChallenge, maar vooral door onze captains! Captains zijn vegans (vaak ex-deelnemers van de VeganChallenge) die zich inzetten om de VeganChallenge in [……]

Lees verder

Waarom eigenlijk geen honing?

Honing de is zoete substantie die door honingbijen gemaakt wordt van de nectar van bloemen. Het is niet veganistisch, omdat het door dieren gemaakt wordt. Maar hoe dieronvriendelijk is honing eigenlijk? Daniëlle legt het je vandaag uit. De honingbij leeft voornamelijk van nectar en stuifmeel. Honing gebruiken ze om de winter door te komen. Het is [……]

Lees verder

Waarom eigenlijk geen ei?

Weet jij wat je kan zeggen als iemand je vraagt waarom je eigenlijk geen eieren eet? Daniëlle zette de feiten voor je op een rij.   Jaarlijks worden er meer dan 10 miljard eieren gelegd door Nederlandse kippen. Deze eieren belanden niet alleen in omeletten, maar ook in mayonaise, koekjes en andere bewerkte producten. Voor [……]

Lees verder

Vegan oudergroep op Facebook

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de voordelen van veganisme en willen deze overtuiging ook toepassing in de opvoeding, en voeding van hun kinderen. Om die ouders hierbij te helpen heeft Veerle Vrindts, oprichter van Viva Las Vega’s een Facebookgroep speciaal voor vegan mama’s, papa’s en aanstaande ouders gemaakt. In deze besloten groep kan [……]

Lees verder
23
okt
2014

Het grote voedings-ABC: Calcium

Calcium is nodig voor sterke botten, dat is algemeen bekend. De gemiddelde Nederlander denkt bij het mineraal calcium al snel aan koemelk.  Is het terecht dat dit als belangrijkste calciumbron gezien wordt? En hoe kun je zonder dierlijke zuivel aan genoeg calcium komen? Wij vertellen je meer over het hoe en waarom.   Een plantaardig eetpatroon hoeft helemaal [……]

Lees verder
1 22 23 24 25