Nationale VeganChallenge FAQ

Heb je een vraag over de Nationale VeganChallenge? Lees dan verder. Wellicht zit het antwoord er tussen!

Wat is de Nationale VeganChallenge?

De Nationale VeganChallenge is een gloednieuwe campagne van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme waarbij jij jezelf uitdaagt om 1 maand veganistisch te eten. Naast Veganuary vindt deze gelijktijdig plaats op 1 januari. Tijdens de VeganChallenge krijg je elke dag een digitale nieuwsbrief met inspirerende verhalen, uitdagende recepten, leuke feitjes en onmisbare informatie over veganistisch leven. Deelnemen is helemaal gratis.

Wat maakt de Nationale VeganChallenge anders vergeleken met de ‘normale’ VeganChallenge?

Met de Nationale VeganChallenge willlen wij nog meer mensen kennis laten maken met veganisme door middel van een landelijke campagne met ambassadeurs en sponsoren. Daarnaast maak je als deelnemer kans op leuke prijzen door mee te doen aan de loterijen en prijsvragen! Tot slot zal de Nationale VeganChallende BN’ers uitdagen om van vega naar vegan te gaan tijdens de campagne.

Wat is het doel van de Nationale VeganChallenge?

Het doel van de Nationale VeganChallenge is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige en positieve manier kennis te laten maken met het veganisme.

Wanneer kan ik me inschrijven voor de Nationale VeganChallenge?

Je kan je nu meteen al inschrijven voor de Nationale VeganChallenge. Kies de knop die je vindt op de voorpagina

Hoe zien de nieuwsbrieven eruit? Wat voor soort artikelen krijg ik?

In de nieuwsbrieven vind je dagelijks veganistische recepten, leuke wist-je-datjes, nuttige achtergrondinformatie over de veganistische lifestyle en inspirerende ervaringsverhalen. Deze ervaringeverhalen hebben een nadruk op diversiteit en mensen met allerlei achtergronden en leeftijden. Ook zul je in de meeste nieuwsbrieven een leuke quiz of prijsvraag vinden.

Hoe zien de recepten eruit? Hoeveel recepten zitten er in de nieuwsbrief? Zijn het simpele recepten of ook moeilijke?

Je krijgt elke dag een recept voor ontbijt, lunch en diner. Wel sluiten de recepten zo veel mogelijk aan op het Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht. Ook zul je recepten vinden voor taart en koekjes, omdat veganistisch bakken ook helemaal niet moeilijk is.

Hoe kan ik mij opgeven als sponsor voor de Nationale VeganChallenge?

Wat fantastisch dat je je/jouw bedrijf wil opgeven! Je kunt ons mailen naar info@veganchallenge.nl of kijk op

Wat wordt er van mij verwacht als sponsor?

Als sponsor krijgt jouw bedrijf, organisatie of product een eigen artikel in een van de nieuwsbrieven. Ook zul je als sponsor op onze Facebookpagina en sponsorlijst verschijnen. Als sponsor kun je meedoen door een prijs aan te bieden als beloning voor de prijsvragen. Dit is een prijs met een waarde van €200, bijvoorbeeld een fysiek product, een goodiebox of een coupon/restaurantbon.

Hoe kan ik mezelf opgeven als ambassadeur?

Wat fantastisch dat je ambassadeur wilt worden! Je kunt ons mailen naar info@veganchallenge.nl of kijk op deze pagina

Wat wordt er van mij verwacht als ambassadeur?

Ben je een bekend gezicht, eet je plantaardig en wil je graag de vegan boodschap verspreiden? Dan past de rol als ambassadeur helemaal bij jou!

Als ambassadeur maak je samen met ons social-media berichten (voor in de maand december) en neem je een kort interview af voor onze VEGAN Magazine. Je laat je actief uit richting bijvoorbeeld fans, volgers en lezers over jouw rol als ambassadeur van de Nationale VeganChallenge.

Tot slot sta jij op één of meerdere evenementen samen met ons door bijvoorbeeld te flyeren, iets te openen of een korte speech te houden. Gezien de huidige situatie rondom de Corona weten we niet zeker of dit gaat gebeuren.

Zijn er al ambassadeurs voor de Nationale VeganChallenge bekend?

Jazeker! Iris Frederix, Floris van den Berg, Keoma Aidhen, Puru Schout, om er een paar te noemen.

Hoe doe ik mee aan de prijsvragen?

De prijsvragen zullen voorbij komen in de nieuwsbrieven. Jouw antwoord kun je opsturen naar mailadres….

Welke prijzen kan ik winnen?

De prijs zal per sponsor verschillen en kan van alles zijn, zoals een goodiebox of  een (restaurant)coupon met een waarde van €200.

Ik ben al veganist, kan ik nog steeds meedoen met de Nationale VeganChallenge en de prijsvragen?

Doe gezellig mee, maar denk ook eventjes met ons mee: we willen graag dat meer mensen in aanraking komen met de plantaardige lifestyle, dus kijk of je vrienden of familie hebt die je erbij kan betrekken!

Hoe worden de winnaars voor de prijsvragen gekozen en bekendgemaakt?

De prijsvraag sluit steeds een week nadat hij bekend is gemaakt. De winnaar maken we daarna bekend op de Facebook-pagina van de VeganChallenge.

Kan ik ook meedoen met de Nationale VeganChallenge na 1 januari 2021?

Eigenlijk niet. Schrijf je nu maar meteen in. ’t is leuk!

Kan ik me ook uitschijven voor de Nationale VeganChallenge?

Natuurlijk. Deelname is geheel vrijblijvend en je kunt je op elk moment uitschrijven vanuit onze nieuwsbrieven. Onderaan staat een linkje.

Hoe zit het met mijn privacy?

We delen je gegevens met niemand, tenzij jij daar toestemming voor geeft.

Wie zijn de mensen/organisaties achter de VeganChallenge?

De VeganChallenge en Nationale VeganChallenge is een vrijwilligersinitaitief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Meer weten over ons team van vrijwilligers? Klik dan hier!

Waar kan ik meer leren over veganisme?

Op onze pagina over veganisme en veelgestelde vragen over veganisme kun je veel nuttige informatie vinden en tips voor de beginnende veganist. Op de VeganWiki vind je een uitgebreid overzicht met veganistische producten, van vleesvervangers tot wijn en schoonmaakmiddelen. Op Vegan Friendly kun je snel en makkelijk eetgelegenheden en (web)winkels bij jou in de buurt vinden. Erg handig!

Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die kwijt?

Je kunt ons jouw vraag mailen naar info@veganchallenge.nl of versturen via ons contactformulier. Ook kun je ons op facebook en instagram berichten.