Nationale VeganChallenge FAQ

Heb je een vraag over de Nationale VeganChallenge? Lees dan verder. Wellicht zit het antwoord er tussen!

Wat is de Nationale VeganChallenge?

De Nationale VeganChallenge (NVC) is een jaarlijkse campagne van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme waarbij jij jezelf uitdaagt om 1 maand veganistisch te eten. Naast Veganuary vindt deze gelijktijdig plaats van 1 januari tot en met 30 januari. Tijdens de Nationale VeganChallenge krijg je elke dag een digitale nieuwsbrief met inspirerende verhalen, uitdagende recepten, leuke feitjes en onmisbare informatie over veganistisch leven. Deelnemen is helemaal gratis.

Wat maakt de Nationale VeganChallenge anders vergeleken met de ‘normale’ VeganChallenge?

Met de Nationale VeganChallenge willlen wij nog meer mensen kennis laten maken met veganisme door middel van een landelijke campagne met ambassadeurs en sponsoren. Daarnaast organiseren we wekelijkse Q&A’s en kun je met gelijkgestemden ervaringen en recepten delen in onze deelnemersgroep op facebook.

Wat is het doel van de Nationale VeganChallenge?

Het doel van de Nationale VeganChallenge is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige en positieve manier kennis te laten maken met het veganisme.

Wanneer kan ik me inschrijven voor de Nationale VeganChallenge?

Jaarlijks van 1 december tot en met 31 december kun je jezelf inschrijven voor de Nationale VeganChallenge.

Hoe zien de nieuwsbrieven eruit? Wat voor soort artikelen krijg ik?

In de nieuwsbrieven vind je dagelijks veganistische recepten, leuke wist-je-datjes, nuttige achtergrondinformatie over de veganistische lifestyle en inspirerende ervaringsverhalen. Deze ervaringsverhalen hebben een nadruk op diversiteit en mensen met allerlei achtergronden en leeftijden.

Hoe zien de recepten eruit? Hoeveel recepten zitten er in de nieuwsbrief? Zijn het simpele recepten of ook moeilijke?

Je krijgt elke dag een recept voor ontbijt, lunch en diner. De recepten sluiten zo veel mogelijk aan op het Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht :). Ook zul je recepten vinden voor taart en koekjes, omdat veganistisch bakken ook helemaal niet moeilijk is. In januari organiseren we ook een Q&A over bakken zonder dieren. Meld je aan voor de Nationale VeganChallenge om ervan op de hoogte gehouden te worden.

Ik ben al veganist, kan ik nog steeds meedoen met de Nationale VeganChallenge?

Doe gezellig mee! We willen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de plantaardige lifestyle, dus kijk graag of je familie/goede buren/verre vrienden/collega’s/ hebt die je erbij kan betrekken!

Kan ik me ook uitschrijven voor de Nationale VeganChallenge?

Dat kan. Deelname is geheel vrijblijvend en je kunt je op elk moment uitschrijven vanuit onze nieuwsbrieven. Onderaan elke nieuwsbrief staat een linkje.

Hoe zit het met mijn privacy?

We delen je gegevens met niemand, tenzij jij daar toestemming voor geeft.

Wie zijn de mensen/organisaties achter de VeganChallenge?

De VeganChallenge en Nationale VeganChallenge zijn een vrijwilligersinitaitief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Meer weten over ons team van vrijwilligers? Klik dan hier!

Waar kan ik meer leren over veganisme?

Op onze pagina over veganisme en veelgestelde vragen over veganisme kun je veel nuttige informatie vinden en tips voor de beginnende veganist. Op de VeganWiki vind je een uitgebreid overzicht met veganistische producten, van vleesvervangers tot wijn en schoonmaakmiddelen. Op Vegan Friendly kun je snel en makkelijk eetgelegenheden en (web)winkels bij jou in de buurt vinden. Erg handig!

Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die kwijt?

Je kunt ons jouw vraag mailen naar info@veganchallenge.nl of versturen via ons contactformulier. Ook kun je ons op facebook en instagram berichten.