Eetdagboek: Desiree

‘Wat eet je dan nog wel?’ is een vraag die je deze maand misschien vaak hoort. Nou, genoeg hoor!
Dat bewijzen niet alleen de recepten van de VeganChallenge, maar ook een aantal veganisten die speciaal voor jullie hun dagmenu delen. Vandaag vertelt Desiree wat zij op een dag eet. bestekeuze1

Sinds ik veganist ben, hou ik nog meer van eten dan daarvoor. Als veganist heb ik meer trek en eet ik dan ook vaker dan als vegetariër of vleeseter. Aangezien ik heel graag veel en vaak eet, is dat ideaal voor mij. Al is het allerbeste natuurlijk dat het ook nog veel beter is voor de dieren, het milieu en mijn gezondheid.

Op dit moment loop ik fulltime stage op de universiteit. Aangezien de kantine hier niet vegan friendly is, neem ik zelf mijn eten mee. Zoals ik al zei eet ik heel veel, waardoor ik ook altijd een heleboel bakjes met me mee sjouw.  Een goede voorbereiding is dan essentieel! Ik ga vaak na stage direct naar de sportschool, en met een lege maag kan ik niet presteren. Daarom zorg ik dat ik altijd genoeg eten bij me heb. Geloof me: een hongerige versie van mij wil je niet tegenkomen!  Vandaag vertel ik jullie wat ik ongeveer eet op een dag.

’s Ochtends ontbijt ik altijd met havermout en fruit. Mijn favoriete combi is havermout met cacao, banaan en pindakaas. Soms wissel ik af en maak ik een versie met appel en kaneel (dat smaakt naar appeltaart!). In het weekend maak ik soms een uitgebreider ontbijt, bijvoorbeeld bananenpancakes, havermout uit de oven of een bananenbrood. Zoals je ziet, hou ik erg van bananen. Wat belangrijk is als je bananen eet, is dat ze goed rijp zijn. Een rijpe banaan herken je aan de bruine vlekjes op de schil. Van groene bananen kun je heel erg buikpijn krijgen of verstopt raken, terwijl rijpe bananen juist helpen bij een gezonde stoelgang.

Als lunch eet ik meestal nog een bak havermout. Dat maak ik tegelijk klaar met mijn ontbijt, dus het kost me nauwelijks extra moeite.  Als ik nog een restje avondeten van de dag ervoor overheb, neem ik dit ook mee. Ik vind dat echt de ideale lunch! Nu het warmer wordt, krijg ik ook steeds meer zin om salades mee te nemen. Dit doe ik als tussendoortje. Sla is lekker, maar ik heb daarna nog steeds trek. Ook heb ik altijd fruit bij me, mijn favoriete gezonde tussendoortje.

Mijn avondeten is vaak erg simpel, aangezien ik na een lange dag stage geen zin heb om uren in de keuken te staan. Ik eet graag rijst, pasta of aardappels met groenten en bonen. Ook ben ik dol op chili sin carne of een lekkere curry. Meestal kook ik voor meerdere avonden. Zo kan ik een portie avondeten meenemen naar stage en daarna direct door naar de sportschool.  Als ik samen met mijn vriend kook in het weekend, dan maken we er meestal wel iets speciaals van. Ik ben bijvoorbeeld ook dol op roti, risotto en quiche. Het liefst maak ik dan ook zo veel mogelijk zelf. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook goedkoper en je produceert minder afval. We proberen graag allerlei recepten uit. Die van de VeganChallenge, Vegetus en de Groene Meisjes behoren tot onze favorieten.

DSC_0173DSC_0086DSC_0015_1
Op mijn Instagram account plaats ik bijna dagelijks foto’s van de dingen die ik eet.