Planeet

Veganisme draait in eerste instantie om het vermijden van het gebruik van dieren, maar het is gelukkig ook een milieuvriendelijke en duurzame levenswijze. De vee-industrie zorgt bijvoorbeeld voor 18% van de uitstoot van alle broeikasgassen en draagt significant bij aan water-, bodem- en luchtvervuiling.

In de onderstaande artikelen kun je meer lezen over de invloed van de vee-industrie op onze planeet en de milieuvoordelen van een veganistische levenswijze.

16
dec
2018

Milieuvoordelen van plantaardig eten: Watergebruik

Plantaardig eten heeft ongelofelijk veel voordelen. Zowel voor je gezondheid, als voor de dieren, maar ook voor het milieu! Een reden waar wellicht wat minder mensen bij stilstaan, is watergebruik. Het is zeker niet onbelangrijk om hier aandacht aan te besteden! In dit blog ga ik jullie meer informatie geven over de besparing rondom drinkwater …

Lees verder
16
apr
2018

Wat is er mis met palmolie?

Palmolie, altijd een vaag onderwerp onder zowel vegans als alleseters. Want wat gebeurt er precies in de palmolie-industrie en hoe kunnen wij dit als consumenten beter maken? Elise vertelt hier het verhaal over palmolie.

Lees verder
6
nov
2017

Soja deel 2: Soja en het milieu

Als je eenmaal begint te lezen over wat de impact is van soja op het milieu, dan begint het je vast en zeker te duizelen. In dit blog legt Elise uit waar soja wordt verbouwd, waarom en hoe jij op een goede manier lekker soja kunt eten.

Lees verder