Ambassadeurs van de Nationale VeganChallenge

Hieronder kan je onze huidige ambassadeurs vinden van de Nationale VeganChallenge. Zij maken zich sterk om veganisme in Nederland op de kaart te zetten. Van bodybuilders tot schrijvers en dj’s, ze vertellen jou hoe leuk, makkelijk en belangrijk het is om de vegan uitdaging aan te gaan. Doe jij ook mee?

 


Suzanne den Toom

Wat is het een ontzettende eer om ambassadeur van de VeganChallenge te zijn! Mijn naam is Suzanne den Toom en ik ben oprichter van het vegan platform Wat eet je dan wel. Dagelijks geef ik antwoord in woord en beeld op die veelgestelde vraag aan veganisten. Ik woon samen met mijn vriend en onze katten in Rotterdam en Wat eet je dan wel is inmiddels mijn fulltime baan.
Veel mensen hebben nog steeds het idee dat je door voor veganisme te kiezen dingen moet missen en je keuze heel beperkt is. Ik vind het een uitdaging om te laten zien dat dat echt niet het geval is. Voor alles is tegenwoordig zo’n beetje een prima vervanger in de winkel te koop! Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om vegan recepten te ontwikkelen en bekende gerechten en snacks te veganizen.
Op mijn tiende werd ik vegetariër en in 2017 deed ik voor de tweede keer mee met de VeganChallenge. Toen de maand voorbij was voelde het zo goed om voorgoed voor veganisme te kiezen dat ik die stap ook heb gezet. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt, door de jaren heen heb ik veel geleerd over het leed dat komt kijken in de zuivel industrie bijvoorbeeld. Hoe meer ik weet en begrijp, hoe meer ik achter mijn keuze sta. En ik sta dan ook vierkant achter de VeganChallenge!

@wateetjedanwel


Judith

Judith heeft als motto: Alles is te veganizen 🌱 Op haar platform De bonusvegan laat zij zien hoe makkelijk, toegankelijk én goedkoop een veganistische leefstijl kan zijn. Sinds dit jaar is zij trotse ambassadeur van de Vegan Challenge en draagt graag haar steentje bij aan een diervriendelijke wereld.

In maart 2017 besloot ik, na het zien van undercover beelden van Animal Rights in Tielt, om niet meer bij te willen dragen aan dierenleed. Ik maakte de dierlijke producten in huis op en verving deze door plantaardige producten. Ik verdiepte me meer en meer in het veganisme. In 2019 sloot ik mij als vrijwilliger aan bij de NVV (Nederlandse vereniging voor veganisme) en hielp ik bij evenementen in het organiseren van de Vegan Awards 2019.
Op mijn platform deel ik ieder weekend de vegan aanbiedingen van meer dan 15 supermarkten. Op mijn website vind je items als: de allernieuwste vegan producten in de supermarkt en vegan swaps. Dat maakt de Vegan Challenge vele malen makkelijker.
Heb je twijfels? Vind je iets lastig? Ben je op zoek naar een product? Je mag je altijd een berichtje sturen. Ik weet dat je het kan! Voor je het weet zijn die 30 dagen zo voorbij en plak je er met gemak nog eens 30 aan vast. 😉

@bonusvegan


Iris Frederix

Leuk dat ik ambassadeur mag zijn voor de Nationale VeganChallenge en jullie mag inspireren. Het is mijn missie om de dieren te beschermen en de wereld wat mooier te maken door mijn schilderijen, tv-optredens en vegan lifestyle. Ik heb twee jongens en een golden doodle, ben dol op de natuur, cultuur en op lekker eten. Fijn dat er zoveel producten nu ook vegan zijn… zoals mijn guilty pleasure Vegan Magnum Almond! Heel veel plezier met jullie ontdekkingsreis!

Iris is een kunstschilderes en is te zien op tv, onder andere bij Project Rembrandt. 

@irisfrederix


Sytse Monsma

Wat een ontzettende eer om ambassadeur voor de Vegan Challenge te mogen zijn! Dit is echt de challenge waarvan ik tegen iedere niet vegan zeg dat ze ‘m moeten doen. Ik ben oprichter van Het Groene Broertje (blog en instagram) en hier mee wil ik veganisme (en dan vooral het gedeelte van plantaardig eten) toegankelijke maken. Ik lever niet in op smaak of calorieën en bij mij vind je dus ook niet zo snel een salade. Eerder toetjes, koek en comfort food! Inmiddels ben ik zelf 5.5 jaar vegan en ik heb in het begin deze challenge ook gevolgd. Dit heeft me destijds heel veel inspiratie gegeven en laten zien dat veganisme echt zo gemakkelijk is als iedereen zei. Ik ben vegan geworden na een gesprek met een collega destijds en alles wat zij zei, klonk zo logisch! Vanaf dat moment heb ik besloten dat ik ook vegan was. Ik bedacht namelijk, hoe kan het dat ik mijn katten als familie beschouw, maar dat de koe of kip op mijn bord een product is. Dat klopte in mijn hoofd niet meer. En in het begin heb ik ook echt wel wat fout gedaan hoor. Soms had ik gewoon zin in een pizza met koekaas of at ik melkchocolade op een verjaardag. We hebben de neiging om onszelf daarvoor te straffen, maar alle begin is moeilijk dus laten we vooral liefdevol daarmee om gaan. Mijn lijfspreuk (en advies voor beginnende vegans): De wereld heeft niet 100 perfecte vegans nodig. De wereld heeft miljoenen mensen nodig die hun best doen!

Viënne

Hey, mijn naam is Viënne. En ik leef en sta voor een gezond en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ik ben arts in spé en voedingsdeskundige.
Op dit moment doe ik als masterstudent Geneeskunde onderzoek naar plantaardig eten bij kinderen aan het Erasmus MC. Sinds 9 jaar eet ik plantaardig. Helaas heb ik met mijn neus tegen de muur moeten lopen toen ik heb ontdekt dat plantaardig eten mij op een gegeven moment meer slecht dan goed deed. Na veel literatuuronderzoek te hebben gedaan naar de kritische voedingsstoffen  binnen een plantaardig dieet, ben ik mij er bewust van geworden dat je als veganist meer dan op vitamine B12 alleen moet letten. Alleen wanneer jij als veganist met de juiste kennis het maximale gezondheidsvoordeel uit een vegan dieet kunt halen, kun jij anderen inspireren om ook vegan te worden. Op deze manier kunnen wij bijdragen een gezondere, duurzamere en eerlijkere wereld. Ik heb het dan ook tot mijn missie gemaakt om jou als veganist(-to-be) sterk in je schoenen te laten staan wanneer je weer eens geconfronteerd wordt met goedbedoelde zorgen rondom de volwaardigheid van jouw dieet.

@vienneforhealth


Keoma Aidhen

Keoma Aidhen is 28 jaar en musicalactrice. De afgelopen jaren heeft ze in o.a. ‘The Wizard of Oz’ (FR) ‘Starlight Express’ (DE), ‘On Your Feet!’ (NL) en ‘Disney’s Aladdin’ (DE) gespeeld. Momenteel is ze prinses Jasmine in ‘Disney’s Aladdin’ in het AFAS Circus Theater in Scheveningen.

In 2016 is ze begonnen met plantaardig eten en heeft ze langzaam de overstap gemaakt naar veganisme. ‘Ik ben fan van kleine stapjes, omdat dat bij mij heel goed heeft gewerkt. Laat je inspireren door lekkere vegan recepten, die ook helemaal niet ingewikkeld of duur hoeven te zijn. Ik zou iedereen zeker aanraden de VeganChallenge te proberen. Het is goed voor het milieu, goed voor de dieren en goed voor jezelf. Win win win!’

@keoma.aidhen


Thera & Tristan

Wij zijn Thera & Tristan. In 2014 werden we vegan. Toen begon onze ontdekkingstocht naar een bewuster leven. We werden zo enthousiast door alles wat we ontdekten dat we een platform begonnen; Vetjebol. Hier delen we van alles over een duurzamer, bewuster en vegan leven. Sinds begin dit jaar wonen we in onze omgebouwde bus en reizen we door Europa. We willen meer in de natuur zijn en het bewuste leven doorvoeren in ons alledaagse leven. Samen met ons vogeltje, Uckie, genieten we elke dag van de mooiste plekken die de natuur te bieden heeft. We zijn trotse ambassadeur van de VeganChallenge, want wij geloven dat we samen kunnen zorgen dat deze mooie planeet behouden wordt. Bewust zijn over wat je consumeert is de eerste start die je kunt maken.

@vetjebol


Puru Schout

Ik ben Puru Schout, Personal trainer, vegan bodybuilder, lifestylecoach en mens zoals ieder ander.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest met atletisch, actief en gezond zijn. Met fitness begonnen toen ik 18 was en nu hier staan en andere mensen kunnen helpen motiveren en inspireren doet me enorm goed, wetende waar ik zelf vandaan kom. Ik heb mijn plant based dieet doorgezet naar een vegan lifestyle. Eindelijk had ik de kracht en energie om succesvol mee te doen aan mijn eerste body building wedstrijd. Dat je met een vegan lifestyle geen spieren op zou kunnen bouwen is een fabeltje, ik heb het tegendeel kunnen bewijzen. Nu probeer ik anderen te motiveren en ze in te laten zien dat een “rijst, broccoli, kip prep” niet nodig is om je doelen te bereiken. Een vegan dieet heeft alle voordelen je je maar kan wensen voor je gezondheid, prestatie, milieu en de dieren.

@puruschout


Mirjanne

Als moeder vind ik dat ik de verantwoordelijkheid heb om mijn steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties. Een plantaardig voedingspatroon is voor mij de manier om dit te doen. Niet alleen draag ik bij aan een betere toekomst, maar ik kan ook een leukere moeder zijn. Ik heb meer energie en zit beter in mijn vel. En dat energieke gevoel gun ik iedereen!
Met mijn Instagram account @deveganmoeder wil ik laten zien dat kinderen ook gezond groot kunnen worden op een plantaardig voedingspatroon. Met mijn account hoop ik ouders te motiveren en inspireren om vaker voor een plantaardige optie te gaan. Ik vind het fantastisch om ambassadeur te mogen zijn voor de Vegan Challenge! Deze challenge heeft mij doen inzien dat een plantaardig voedingspatroon niet alleen bestaat uit beperkingen, maar juist verrijkend is. Het bevrijdende gevoel, de energie en alle nieuwe dingen die ik inmiddels geleerd heb neemt niemand mij meer af.

DJ Wannabeastar

Hi, ik ben Jojanneke, beter bekend als dj Wannabe A Star en de zangeres van de gelijknamige punkrock band WANNABEASTAR.

Ik zet me ook al jaren in tegen de bontindustrie en ik heb in samenwerking met Bont Voor Dieren het een en ander aan bewustzijn gerealiseerd in de Nederlandse modewereld (Fur Free Fashion). Gelukkig komt er dan ook snel een einde aan deze industrie in Nederland. Ik werd op mijn 11de vegetariër en ik ben 6 jaar geleden volledig geswitcht naar veganisme en dat bevalt me heel erg goed. Ik kan met recht zeggen dat dit het beste dieet is wat ik ooit heb gehad.

@wannabeastar


Liona Besman

Hoe bewust ga jij het nieuwe jaar in? Mijn naam is Liona, ik ben 9 jaar vegan en als ambassadeur van de Nationale VeganChallenge wil ik jou uitdagen om de maand januari plantaardig te leven. Wat mij inspireert aan deze levenswijze is dat er geen dierenleed is, dat moeder natuur er beter van wordt en veganisme ook gezondheidsvoordelen kan hebben. Ik verheug me om als ambassadeur te laten zien hoe geweldig veganisme kan zijn en hopelijk kan ik jullie inspireren en motiveren om deze manier van leven ook na januari door te zetten!

@shairmyworld


Karin Rietmeijer

Met liefde ben ik ambassadeur van de VeganChallenge.

Een aantal jaren geleden maakte ik de omslag naar een vegan way of life. Met veel zoeken kwam ik er stapsgewijs achter hoe ik mijn nieuwe leven zo aangenaam mogelijk vorm kon geven. Het resultaat heb ik in mijn recent verschenen boek: ‘365 dagen vegan’ met tips, handigheidjes, leuke adressen en een aantal van mijn eigen recepten, gebundeld. Ik hoop door mijn plantaardige leefwijze mensen te inspireren en een bijdrage te leveren aan het beëindigen van de exploitatie van dieren.

Mijn advies luidt dan ook: doe mee met de Nationale VeganChallenge. Durf jij de uitdaging aan?

Karin Rietmeijer is auteur van het genomineerde boek ‘365 dagen vegan, survival guide voor de plantaardige way of life’ en het genomineerde kookboek met plantaardige recepten ‘Peace, Love & Vegan Food’.

@365dagenvegan