Ambassadeurs van de Nationale VeganChallenge

Hieronder kan je onze huidige ambassadeurs vinden van de Nationale VeganChallenge. Zij maken zich sterk om veganisme in Nederland op de kaart te zetten. Van bodybuilders tot schrijvers en dj’s, ze vertellen jou hoe leuk, makkelijk en belangrijk het is om de vegan uitdaging aan te gaan. Doe jij ook mee?


Iris Frederix

Leuk dat ik ambassadeur mag zijn voor de Nationale VeganChallenge en jullie mag inspireren. Het is mijn missie om de dieren te beschermen en de wereld wat mooier te maken door mijn schilderijen, tv-optredens en vegan lifestyle. Ik heb twee jongens en een golden doodle, ben dol op de natuur, cultuur en op lekker eten. Fijn dat er zoveel producten nu ook vegan zijn… zoals mijn guilty pleasure Vegan Magnum Almond! Heel veel plezier met jullie ontdekkingsreis en wie weet tot ziens op de ‘meet and Greet’ bij de Nobele Hoeve!

Iris is een kunstschilderes en is te zien op tv, onder andere bij Project Rembrandt. 


Floris van den Berg

Zo’n tien jaar terug deed ik mee met de VeganChallenge. Ik had er tegenop gezien om de laatste stap naar veganisme te zetten. Over hoe het dan zat met gezonde voeding, hoe boodschappen te doen en wat te koken. Het bleek allemaal een stuk simpeler dan gedacht. Zo leerde ik al snel dat je ook gemakkelijk vegan pannenkoeken kunt bakken.

Omdat ik mij afvroeg waarom ik zolang vegetariër ben gebleven, terwijl ik de argumenten voor veganisme dondersgoed wist, heb ik toen ‘De vrolijke veganist’ geschreven. Het idee was een boek te schrijven dat mijn eigen omslag naar veganisme met 20 jaar had kunnen bekorten. Ik ken veel mensen die door de VeganChallenge de stap naar veganisme hebben gezet. Tot mijn verrassing ben ik voeding en koken juist meer gaan waarderen sinds ik veganist ben. Veganisme is nog altijd een van de beste keuzes in mijn leven. Ik beveel het iedereen aan.

Floris van den Berg is filosoof en auteur van o.a. ‘De vrolijke veganist’, ‘De vrolijke feminist’ en ‘Groen liberalisme’. Zijn streven is om van Nederland het eerste volledig veganistische land te maken.


Keoma Aidhen

Keoma Aidhen is 27 jaar en musicalactrice. De afgelopen jaren heeft ze in o.a. ‘The Wizard of Oz’ (FR) ‘Starlight Express’ (DE), ‘On Your Feet!’ (NL) en ‘Disney’s Aladdin’ (DE) gespeeld.

In 2016 is ze begonnen met plantaardig eten en heeft ze langzaam de overstap gemaakt naar veganisme. ‘Ik ben fan van kleine stapjes, omdat dat bij mij heel goed heeft gewerkt. Laat je inspireren door lekkere vegan recepten, die ook helemaal niet ingewikkeld of duur hoeven te zijn. Ik zou iedereen zeker aanraden de VeganChallenge te proberen. Het is goed voor het milieu, goed voor de dieren en goed voor jezelf. Win win win!’

 


Puru Schout

Ik ben Puru Schout, Personal trainer, vegan bodybuilder, lifestylecoach en mens zoals ieder ander.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest met atletisch, actief en gezond zijn. Met fitness begonnen toen ik 18 was en nu hier staan en andere mensen kunnen helpen motiveren en inspireren doet me enorm goed, wetende waar ik zelf vandaan kom.Ik heb mijn plant based dieet doorgezet naar een vegan lifestyle. Eindelijk had ik de kracht en energie om succesvol mee te doen aan mijn eerste body building wedstrijd. Dat je met een vegan lifestyle geen spieren op zou kunnen bouwen is een fabeltje, ik heb het tegendeel kunnen bewijzen. Nu probeer ik anderen te motiveren en ze in te laten zien dat een “rijst, broccoli, kip prep” niet nodig is om je doelen te bereiken. Een vegan dieet heeft alle voordelen je je maar kan wensen voor je gezondheid, prestatie, milieu en de dieren.


DJ Wannabeastar

Hi, ik ben Jojanneke, beter bekend als dj Wannabe A Star en de zangeres van de gelijknamige punkrock band WANNABEASTAR.

Ik zet me ook al jaren in tegen de bontindustrie en ik heb in samenwerking met Bont Voor Dieren het een en ander aan bewustzijn gerealiseerd in de Nederlandse modewereld (Fur Free Fashion). Gelukkig komt er dan ook snel een einde aan deze industrie in Nederland. Ik werd op mijn 11de vegetariër en ik ben 6 jaar geleden volledig geswitcht naar veganisme en dat bevalt me heel erg goed. Ik kan met recht zeggen dat dit het beste dieet is wat ik ooit heb gehad.


 

Liona Besman

Hoe bewust ga jij het nieuwe jaar in? Mijn naam is Liona, ik ben 8 jaar vegan en als ambassadeur van de Nationale VeganChallenge wil ik jou uitdagen om de maand januari plantaardig te leven. Wat mij inspireert aan deze levensstijl is dat er geen dierenleed is, dat moeder natuur er beter van wordt en veganisme ook gezondheidsvoordelen kan hebben. Ik verheug me om als ambassadeur te laten zien hoe geweldig veganisme kan zijn en hopelijk kan ik jullie inspireren en motiveren om deze manier van leven ook na januari door te zetten!


Leonore Verheijen

Leonore is bodybuilder, fitness & lifestyle coach en meer!

Zo’n 6 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met veganisme. Het heeft mij een paar maanden gekost om volledig te transitioneren naar een vegan dieet, maar wat ben ik er nu enorm blij mee! Aangezien ik actief bezig was in de sportschool en het geluid rondom veganisme nog erg negatief was, besloot ik om 4 jaar geleden aan bodybuild wedstrijden mee te doen. Ik wilde op een leuke manier laten zien dat je goed kon presteren èn spieren kon opbouwen terwijl je het milieu en dierenleed in acht neemt! Nu ben ik dan ook enorm blij om te zien dat veganisme steeds toegankelijker wordt, vooral ook door leuke initiatieven zoals de VeganChallenge. Ik hoop dat je dit jaar samen met ons meedoet voor een schonere & meer liefdevolle aarde!


Max & Zeger van Aard’g

“Een bedrijf beginnen met in de basis veganisme”. Misschien is dat wel het mooiste wat er uit de VeganChallenge kan komen! Hoewel wij beide een eigen vegan challenge hadden uitgeschreven een aantal jaar geleden, kunnen we het initiatief alleen maar aanmoedigen! Wij vonden elkaar in het plantaardige en het fantastische wat kombucha en waterkefir voor je kunnen betekenen als veganist.

Als je er namelijk achter komt hoeveel moois een levensstijl voor je kan doen, moet het wel goed zijn, toch? Uiteindelijk hebben we een klein stukje van die levensstijl, namelijk het gefermenteerde stukje groente en fruit dat een vast onderdeel van onze voeding was, ontwikkeld tot een prachtig bedrijf! En hoewel we nu een veel groter bereik hebben dan enkel de veganisten, lag die doelgroep wel aan de basis.

Succes met de Nationale VeganChallenge! Je zal verrast zijn hoeveel impact het op de rest van je leven kan hebben.

Max & Zeger zijn oprichters van Aard’g, een bedrijf dat waterkefir en verschillende kombucha’s op de markt brengt. Volledig plantaardige producten die prachtig aansluiten op een veganistische levensstijl!


Karin Rietmeijer

Met liefde ben ik ambassadeur van de VeganChallenge.

Een aantal jaren geleden maakte ik de omslag naar een vegan way of life. Met veel zoeken kwam ik er stapsgewijs achter hoe ik mijn nieuwe leven zo aangenaam mogelijk vorm kon geven. Het resultaat heb ik in mijn recent verschenen boek: ‘365 dagen vegan’ met tips, handigheidjes, leuke adressen en een aantal van mijn eigen recepten, gebundeld. Ik hoop door mijn plantaardige leefwijze mensen te inspireren en een bijdrage te leveren aan het beëindigen van de exploitatie van dieren.

Mijn advies luidt dan ook: doe mee met de Nationale VeganChallenge. Durf jij de uitdaging aan?

Karin Rietmeijer is auteur van ‘365 dagen vegan, survival guide voor de plantaardige way of life’ en werkt momenteel aan haar kookboek met plantaardige recepten.