Haverkoekjes met maar 2 ingrediënten

Dit recept voor koekjes met maar twee ingrediënten is veruit één van mijn favoriete vegan gerechten! De koekjes zijn super makkelijk om mee te nemen als snack naar je werk of naar school, maar vormen ook een prima geen-tijd-ontbijt. Het enige wat je nodig hebt is havermout en banaan en van daaruit kun je eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten (of niet). Wil je ze glutenvrij maken? Zorg er dan voor dat je speciale glutenvrije havermout koopt.Havermoutkoekjes banaan

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 2 bananen
  • optioneel: kaneel, rozijnen, cranberries, stukjes dadel, cacao nibs, etc.

 

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen tot moes en roer hier de havermout en eventuele toppings door. Met een lepel schep je moppen beslag op het bakpapier, platdrukken mag maar hoeft niet. Zet de bakplaat in de oven en haal de koekjes er na 12-15 minuten weer uit. Schep de koekjes met een kaasschaaf of taartschep op een ovenrooster om ze te laten afkoelen. Enjoy!

Over mij

Charelle van The Scent of Cinnamon

Mijn naam is Charelle, 25 jaar en qua woonplaats nogal zwervend door Nederland. Sinds dit voorjaar eet ik veganistisch en vanaf dat moment heb ik nooit meer trek gehad in dierlijke producten. Alleen dat geeft voor mij al aan dat je ze niet nodig hebt om een gezond en leuk leven te leiden.

 

Op mijn Instagram deel ik glutenvrije, veganistische recepten. Die recepten vind je terug op mijn blog TheScentOfCinnamon.com, waar ik schrijf over gezonde voeding en me vaak bezighoud met de introvert/extravert kwestie. Daarnaast lees je er over vegan hotspots, kruidengeneeskunde, mindstyle en mijn leven met Lyme en fibromyalgie. Voor de VeganChallenge geef ik onder andere tips over veganistisch boodschappen doen en deel ik recepten voor de lekkerste vegan tussendoortjes! Have fun tijdens de challenge en je kunt het! Veel liefs, Charelle

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger