Leuke Nederlandse vegan bloggers

De blogs over veganisme schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is maar goed ook, want er kan nooit genoeg geschreven worden over hoe leuk, lekker en makkelijk veganisme eigenlijk is. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen wij je vandaag een handje op weg. Wij delen namelijk een aantal leuke Nederlandse vegan bloggers, zodat jij weer met een flinke dosis vegan inspiratie je dag kunt beginnen (of eindigen).

Lifestyle

Een blog over veganisme hoeft niet alleen vol te staan met recepten. De dames in het rijtje hieronder schrijven naast heerlijke vegan creaties, ook over andere dingen die hun bezighouden. 

de Groene Meisjes
Dit is misschien wel de bekendste vegan lifestyle blog van Nederland. Merel deelt hier haar favoriete recepten, tips om duurzamer te leven, informatie over leuke groene hotspots en veel liefde voor tweedehandse en vintage artikelen. Merel wil je graag een beetje groener inspiratie geven, maar dan wel op een leuke manier.

Kmkmmr

Selma schrijft over alle onderwerpen met veganisme te maken hebben. Een leven als veganist is eigenlijk heel gewoon, en daarom bespreekt ze alledaagse onderwerpen zoals sporten, reizen, boeken, beauty, mode. Selma neemt geen blad voor de mond, en schrijft ook openhartig over het feit dat ze ADHD heeft en over haar persoonlijke ontwikkeling. Het is inspirerend en grappig tegelijk.

Mint green mind

Djuli is een Rotterdamse die vanwege de liefde naar België verhuisde. Op haar blog schrijft ze over alle groene dingen die haar bezig houden, van tips tot boodschappen doen zonder verpakking tot vegan recepten. Ook hotspots, vegan make-up en eetdagboekjes komen voorbij.

The Vegan Effect

Quirine deelt haar tips over lifestyle, mode, en nog veel meer. Ook de sociale en ethische aspecten van het vegan-zijn schuwt zij niet.

Recepten

Op zoek naar nog meer eet inspiratie? Een bezoekje aan onderstaande blogs levert je zeker weer een heleboel uur in de keuken op. Krijg jij er al honger van?

Vegetus

De recepten van Martine zijn altijd origineel, super lekker en ze zijn bij mij nog nooit mislukt. Geen wonder dat bijna alle vegans laaiend enthousiast zijn over haar website. Je kunt ook makkelijk selecteren wat voor recept je zoekt, bijvoorbeeld budgetvriendelijk, zonder soja of koolhydraatarm. Naast Vegetus stopt Martine ook veel tijd in Gewoon Vegan, een website waarop je vegan producten kan vinden die gewoon in de supermarkt te vinden zijn.

Plantaardigheidjes

Weer zo’n blog waar je van gaat watertanden. Mooie foto’s, lekkere recepten en vol originaliteit. Ik kan er wel veel woorden aan vuil gaan maken, maar bezoek vooral Daniëlles mooie website.

Plantbites

Suzanne maakt prachtige foto’s, waar je spontaan honger van krijgt. Naast recepten, heeft ze er altijd ook een leuk of inspirerend verhaal bij. Zoals ze zelf zegt: op Plantbites vind je eten en woorden om op te kauwen. De recepten zijn geschikt voor de beginnende of iets verder gevorderde vegan.

Wil je nog meer blogs ontdekken? De Nederlandse Vereniging voor Veganisme heeft een lijst gemaakt met 55 Nederlandse vegan blogs. Daar ben je nog wel even zoet mee!