Tip: Avocado

Avocadosoep

Oud-teamcoördinator Vera vertelt je meer over de eindeloze mogelijkheden van de romige avocado. Super gezond en super lekker!

Heb jij al kennis gemaakt met mijn kleine groene vriend? Het is de avocado! Naast lekker en gezond is deze vrucht ook nog eens ontzettend veelzijdig.

We kennen de avocado allemaal uit zijn hoofdrol in de guacamole. Met de lunch smeer ik dit graag op mijn brood met sla en tomaat. Het is ook lekker om er nog wat zwarte sesamzaadjes over te strooien. Met zo’n heerlijke powerlunch kan ik er weer tegenaan voor de middag. Deze vrucht zit vol met goede vetten en vezels en zorgt daarom voor een verzadigd gevoel. In de avond doe ik guacamole in mijn wrap met bonen, groenten en salsa of als dressing over een salade met spinazie, rode paprika, pistachenootjes en zongedroogde tomaatjes.

Maar er is nog veel meer mogelijk met onze ster. Zo kun je er ook soep mee maken. Ik doe dat graag in combinatie met courgette of broccoli. Wist je dat je hiermee ook chocolademousse kan maken? Ja echt waar! Het recept is hier te vinden. Ben je al geïnspireerd geraakt? In onze receptendatabase vind je nog veel meer heerlijke recepten met deze vrucht in de hoofd- of bijrol.

Naast voedzaam voor de maag, is het ook voedzaam voor de huid. Prak een halve avocado met een eetlepel zonnebloemolie en smeer dit op je gezicht. Tien minuten laten zitten en afspoelen met lauw water. Resultaat? Een zachte en gevoede huid.

Waarom is de avocado eigenlijk gezond?

Nou, dat komt omdat deze vol zit met gezonde vetten die gunstig zijn voor je cholesterol en hart- en bloedvaten. Ook is de avocado rijk aan mineralen. Vooral aan kalium. Dit is belangrijk voor het handhaven van een gezonde bloeddruk. Verder is er ook volop vitamine C en E te vinden in een avocado. Goed voor je weerstand.

We hebben hier te maken met een ontzettend veelzijdige en gezonde vrucht. Laat ik het belangrijkste niet vergeten: het is vooral erg lekker!