Blog

Lees en kijk mee met onze bloggers en vloggers. Zij geven jou een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder!

Wie zijn onze bloggers & vloggers?


1 23 24 25 26
28
mrt
2016

Mirte’s tip: Maak je eigen broodbeleg

VeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtiste, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker. Vandaag deelt ze een tip over broodbeleg. Zelfs als groot fan van hummus wil ik ook wel eens iets anders hartigs op brood eten. Als ik dan geen zin of tijd heb om naar de biowinkel te gaan [……]

Lees verder

Mirte’s tip: Curry’s

VeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtiste, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker! De tip van vandaag: curry! Als je beter thuis bent in curry-land dan ik, dan zal deze tip overbodig zijn. Toch zullen er genoeg mensen niet bekend zijn met curry’s. Met dit gekruide Aziatische gerecht kun je eindeloos variëren qua kruiden [……]

Lees verder

Vegan on a budget

Is het jou al eens gevraagd of vegan eten niet erg duur is? Deze vraag kun je niet zomaar met ja of nee beantwoorden. Net als bij een vegetarisch of omnivoor voedingspatroon is het afhankelijk van de persoon. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt! Wanneer je  dagelijks kant en klare plantaardige vleesvervangers [……]

Lees verder

Waarom eigenlijk geen melk?

Kun jij al antwoord geven als iemand je vraagt waarom je eigenlijk geen melk drinkt? Daniëlle (van de leuke maar helaas niet meer actieve blog Le Gumo) zette de feiten voor je op een rij.  In Nederland is het heel normaal om bij elke maaltijd een flink glas melk te drinken. Veel mensen weten echter [……]

Lees verder

Vegan Challenge ervaring: Sabine

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Sabine deed oktober 2014 mee aan de Vegan Challenge en deelt vandaag haar ervaringen.    Waarom deed je mee aan de Vegan [……]

Lees verder
27
mrt
2016

Is soja duurzaam?

De sojaboon is ontzettend veelzijdig en levert een prachtige combinatie van eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Helaas doen er veel fabeltjes de ronde over deze peulvrucht. Is het waar dat soja niet duurzaam is? Wat is feit en fictie over soja?  Fictie: Voor alle sojaproducten worden oerbossen gekapt, dus daarom kun je beter Nederlands vlees kopen. Het is een [……]

Lees verder

Hoe zie je of een product vegan is?

Je staat in de supermarkt en je wilt snel wat inkopen te doen. Hoe check je zonder veel moeite of een product vegan is? In de natuurvoedingswinkel hebben producten soms een vegan logo waardoor je zeker weet dat je goed zit. In de  supermarkt zul je dit logo weinig tegenkomen.  Toch kun je ook dan makkelijk ontdekken of [……]

Lees verder

Vegan bakken: Romig zonder room

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je haar tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. Zoals ik je in week 1 al bekende, was het moeten opgeven van [……]

Lees verder

Vegan bakken: ei vervangen

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je iedere week de beste tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: veganistisch [……]

Lees verder

Vegan bakken: de basics

Eén van Mirte’s grootste hobby’s is het bakken van taarten, want ze is een echte zoetekauw! Alleen hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek lees je iedere week de beste tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken. In deze nieuwsbrief wil ik iets meer vertellen [……]

Lees verder
27
mrt
2016

Vegan in sociale situaties: bij iemand eten

Vegan eten is meestal heel makkelijk, totdat je in bepaalde sociale situaties komt. Geen zorgen, want hier hebben veel beginnende vegans moeite mee. Daarom gaan we jou de komende weken tips geven om die situaties zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe zorg je bijvoorbeeld nog bij andere mensen kunt gaan eten, zonder dat je dierlijke [……]

Lees verder

Morgen begint de VeganChallenge

Morgen, 1 april, gaan we weer van start! Samen met meer dan 2500 anderen ga jij deze maand alles wat vegan eten en leven te bieden heeft. Om jouw VeganChallenge een groot succes te maken, geven we je vandaag nog wat extra tips. Bekijk de dagelijkse recepten inspiratie Vanaf vandaag krijg je elke middag een mailtje [……]

Lees verder
10
okt
2015

Waarom eigenlijk geen vis?

Weet jij wat je kan zeggen als iemand je vraagt waarom je eigenlijk geen vis eet? Mirte vertelt je graag meer over het verhaal achter vis.  Vis heeft onder de gemiddelde Nederlander een imago van gezond en ‘minder dierenleed’. Veel mensen die zich vegetariër noemen (maar eigenlijk pescotariër zijn), eten geen vlees maar wel vis. [……]

Lees verder

Even voorstellen… de VeganChallenge captains

Je hebt het misschien al wel gezien: ook in april zijn staan er weer ontzettend veel leuke evenementen en activiteiten door het hele land op de planning. Deze worden niet allemaal georganiseerd door het Team van de VeganChallenge, maar vooral door onze captains! Captains zijn vegans (vaak ex-deelnemers van de VeganChallenge) die zich inzetten om de VeganChallenge in [……]

Lees verder

Waarom eigenlijk geen honing?

Honing de is zoete substantie die door honingbijen gemaakt wordt van de nectar van bloemen. Het is niet veganistisch, omdat het door dieren gemaakt wordt. Maar hoe dieronvriendelijk is honing eigenlijk? Daniëlle legt het je vandaag uit. De honingbij leeft voornamelijk van nectar en stuifmeel. Honing gebruiken ze om de winter door te komen. Het is [……]

Lees verder
1 23 24 25 26