Roti met zoete aardappel en mango
Rotisaus kun je kant en klaar kopen en vervolgens met heel veel vullingen combineren. Dit recept kun je dus als inspiratie gebruiken; geef er vooral je eigen draai aan!
Rotisaus kun je kant en klaar kopen en vervolgens met heel veel vullingen combineren. Dit recept kun je dus als inspiratie gebruiken; geef er vooral je eigen draai aan!
Deze saus van groene mungbonen en groenten serveren we met bulgur en balletjes in tomatenroomsaus. Een proteïnerijk en stevig gerecht voor de herfst en winter.
Een heerlijk en gezond drankje van plantaardige melk, gemengd met fruit en natuurlijke smaakmakers. Genieten ervan bij feesten, tijdens een picknick of gewoon tussendoor.
Een geurige, versterkende salade. De combinatie van pompoen, lupinebonen en palmkool geeft een boost aan je huid, spieren en afweersysteem.
Deze makkelijke en heerlijke lentesoep combineert de Hollandse keuken met een vleugje Azië. Ideaal voor Pasen!
Tzatziki is een verfrissende saus van komkommer met vegan yoghurt en kruiden. Serveer deze verfrissende dip bij pittige gerechten, gebakken of gekookte aardappelen, rijst- en bonenschotels, falafel, gebakken vegan visfilet, -schnitzels en andere vleesvervangers. Of smeer het op je boterham!
Warm, romig, zout, vet en kruidig. Deze aardappelgratin is alles wat je van een mag verwachten en meer!
Een welkome zachte en zoete verrassing na een pittig oosters hoofdgerecht!
Dit gerecht is heel geschikt om doordeweeks te maken. Het aantal ingrediënten is beperkt én het staat snel op tafel.
Er bestaan al heel veel kruidnootrecepten. Dus voor wie eens een ander kruidig koekje wil proberen, zijn er nu ‘Sinterklaaskoekjes’! Ze passen perfect bij het andere Sinterklaassnoepgoed.
Een soepje op basis van zoete aardappel! We maken hem extra romig met een schep pindakaas en geven ‘m een knapperige toets met geroosterde pittige kikkererwten.
Met dit knapperige stokbrood voorzien van een smeuiig en kruidig knoflookmengsel waan je je op een terrasje met uizicht op de Eiffeltoren.
Een frisse combinatie van gewokte boerenkool met portobello. Ideaal in de herfst of winter als lunch of voorgerechtje.
Een heerlijk dessert met vers fruit van het seizoen op een hartige bodem. Of ga voor de winterse variant met stoofpeertjes! Met deze hoeveelheid kun je kiezen om grote of kleine stukken te serveren.
Gormah Sabzi is een Perzische, gedroogde groenekruidenmelange die bestaat uit peterselie, prei, groene look, korianderblad, spinazie en fenegriekblad. Samen met kidneybonen, stukjes vegan kip en gedroogde limoenen is het een traditioneel gerecht in Iran. Het wordt vaak gegeten op de vrijdag, de heilige dag daar. Het heeft een verfijnde, aparte smaak en is ook nog eens supergezond. Het wordt geserveerd met Basmatirijst en saffraan. De gedroogde kruidenmelange en limoenen zijn te koop in de grotere steden bij Iraanse en Afghaanse winkels en ook online.