Boerenkool-linzensalade
In Amerika is het eten van “kale” superhip omdat het zo’n superfood is. In Nederland eten we boerenkool vooral in de stamppot. Maar rauw is boerenkool ook heel lekker! Dit lunchrecept zet je binnen 10 minuten op tafel.
In Amerika is het eten van “kale” superhip omdat het zo’n superfood is. In Nederland eten we boerenkool vooral in de stamppot. Maar rauw is boerenkool ook heel lekker! Dit lunchrecept zet je binnen 10 minuten op tafel.
Dit gerecht is afkomstig uit Wales: warme kaassaus geserveerd op geroosterd brood. De saus wordt verrijkt met verschillende kruiden en specerijen. Het is een lekker en eenvoudig te maken gerecht dat het beste met geroosterd zuurdesem brood geserveerd kan worden.
Met deze simpele roerbakbasis kun je eindeloos variëren. Spruitjes, champignons en zoete aardappel zorgen voor een lekkere vulling, jouw kruiden doen de rest!
Deze zoete variant op overnight oats is zowel lekker als ontbijt als als toetje. Een beetje vreemd? Probeer maar eens!
Deze bonensoep geeft de Italiaanse keuken een pittige twist. Het is een heerlijke, voedende soep met verrassende smaken.
Kichari is het basisgerecht voor vasten en het reinigen van het lichaam binnen de leer van Ayurveda. Het heeft een zachte smaak en is weldadig en toch licht verteerbaar. Zeer geschikt om een kuur mee te doen.
Deze met pindakaas gevulde en met chocolade omhulde dadels geven je een flinke energieboost. Een heerlijke snack voor bij koffie of thee!
Divine Doogh (spreek uit: ‘doeg’) is een verfrissende traditionele Perzische yoghurtdrank. In Iran kan het loeiend heet worden in de zomer, tegen de 50 graden Celsius is dan normaal. Bij veel volwassenen en kinderen is dit drankje dan ook heel geliefd. Ook bij de Nederlandse zomerse dagen is doogh lekker en weer eens iets anders dan frisdrank. Dit drankje is lekker bij gekruid eten.
Rotisaus kun je kant en klaar kopen en vervolgens met heel veel vullingen combineren. Dit recept kun je dus als inspiratie gebruiken; geef er vooral je eigen draai aan!
Deze saus van groene mungbonen en groenten serveren we met bulgur en balletjes in tomatenroomsaus. Een proteïnerijk en stevig gerecht voor de herfst en winter.
Een heerlijk en gezond drankje van plantaardige melk, gemengd met fruit en natuurlijke smaakmakers. Genieten ervan bij feesten, tijdens een picknick of gewoon tussendoor.
Een geurige, versterkende salade. De combinatie van pompoen, lupinebonen en palmkool geeft een boost aan je huid, spieren en afweersysteem.
Deze makkelijke en heerlijke lentesoep combineert de Hollandse keuken met een vleugje Azië. Ideaal voor Pasen!
Tzatziki is een verfrissende saus van komkommer met vegan yoghurt en kruiden. Serveer deze verfrissende dip bij pittige gerechten, gebakken of gekookte aardappelen, rijst- en bonenschotels, falafel, gebakken vegan visfilet, -schnitzels en andere vleesvervangers. Of smeer het op je boterham!
Warm, romig, zout, vet en kruidig. Deze aardappelgratin is alles wat je van een mag verwachten en meer!