24
okt
2024

Boerenkool-linzensalade

In Amerika is het eten van “kale” superhip omdat het zo’n superfood is. In Nederland eten we boerenkool vooral in de stamppot. Maar rauw is boerenkool ook heel lekker! Dit lunchrecept zet je binnen 10 minuten op tafel.

Lees verder
door Key Tengeler
23
okt
2024

Toast met Welsh kaassaus

Dit gerecht is afkomstig uit Wales: warme kaassaus geserveerd op geroosterd brood. De saus wordt verrijkt met verschillende kruiden en specerijen. Het is een lekker en eenvoudig te maken gerecht dat het beste met geroosterd zuurdesem brood geserveerd kan worden.

Lees verder
door Key Tengeler
23
okt
2024

Italiaanse bonensoep

Deze bonensoep geeft de Italiaanse keuken een pittige twist. Het is een heerlijke, voedende soep met verrassende smaken.

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Kichari

Kichari is het basisgerecht voor vasten en het reinigen van het lichaam binnen de leer van Ayurveda. Het heeft een zachte smaak en is weldadig en toch licht verteerbaar. Zeer geschikt om een kuur mee te doen.

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Pindadels

Deze met pindakaas gevulde en met chocolade omhulde dadels geven je een flinke energieboost. Een heerlijke snack voor bij koffie of thee!

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Divine Doogh

Divine Doogh (spreek uit: ‘doeg’) is een verfrissende traditionele Perzische yoghurtdrank. In Iran kan het loeiend heet worden in de zomer, tegen de 50 graden Celsius is dan normaal. Bij veel volwassenen en kinderen is dit drankje dan ook heel geliefd. Ook bij de Nederlandse zomerse dagen is doogh lekker en weer eens iets anders dan frisdrank. Dit drankje is lekker bij gekruid eten.

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Roti met zoete aardappel en mango

Rotisaus kun je kant en klaar kopen en vervolgens met heel veel vullingen combineren. Dit recept kun je dus als inspiratie gebruiken; geef er vooral je eigen draai aan!

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Devi

Een heerlijk en gezond drankje van plantaardige melk, gemengd met fruit en natuurlijke smaakmakers. Genieten ervan bij feesten, tijdens een picknick of gewoon tussendoor.

Lees verder
door Key Tengeler
10
aug
2024

Herfst-winterboostsalade

Een geurige, versterkende salade. De combinatie van pompoen, lupinebonen en palmkool geeft een boost aan je huid, spieren en afweersysteem.

Lees verder
door Key Tengeler
21
jun
2024

Vegan tzatziki

Tzatziki is een verfrissende saus van komkommer met vegan yoghurt en kruiden. Serveer deze verfrissende dip bij pittige gerechten, gebakken of gekookte aardappelen, rijst- en bonenschotels, falafel, gebakken vegan visfilet, -schnitzels en andere vleesvervangers. Of smeer het op je boterham!

Lees verder
door Key Tengeler