Romige asperge-broccoli-kokossoep

Deze makkelijke en heerlijke lentesoep combineert de Hollandse keuken met een vleugje Azië. Ideaal voor Pasen!

Romige asperge-broccoli-kokossoep

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was de asperges, snijd ze in hapklare stukjes en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar in de bouillon. Giet de asperges af en bewaar de bouillon. Houd de asperges apart.

Was de broccoli en verdeel in roosjes en de stronk. Schil de stronk en snijd in blokjes.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een klein beetje kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de stukjes broccolistronk.

Voeg de opgevangen bouillon en broccoliroosjes toe aan de pan, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de broccoli in +/- 6 minuten zachtjes gaar koken.

Als de broccoli gaar is, voeg je de kokosmelk toe. Roer nog even goed door en haal de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer (of giet het geheel in een blender en pureer).

Voeg dan de stukjes gekookte asperges weer toe aan de soep en warm goed door.

Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper en voeg enkele eetlepels edelgistvlokken toe.

Lekker met wat brood en vegan kruidenboter.

Houdbaarheid: een dag of 3 in de koelkast of een maand in de diepvries.