Zonder-eisalade

Heerlijke zonder-eisalade voor op (getoast) brood. Geschikt voor ontbijt, lunch, high tea of als snack tijdens feestjes.

Zonder-eisalade

Ingrediënten

Bereiding

Pers de tofu en laat goed uitlekken. Dep de tofu vervolgens droog met een theedoek. Zo kan die de smaken die je straks gaat toevoegen goed absorberen.

Verkruimel de droge tofu met je handen boven een mengkom. Dit hoeft niet netjes.

Meng de vegan mayonaise (kijk hier voor een recept), ketchup, mosterd, kurkuma, chilipoeder, zwarte peper en kala namak in een schaaltje. Zodra je de kala namak toevoegt, ruik je al vrij snel de zwavel, die het geheel een typische ei-geur geeft. Voeg het mengsel vervolgens toe aan de tofu en roer alles door elkaar.

Snijd de augurken in kleine stukjes, hak de bieslook fijn en voeg beide toe aan de rest van de salade.

Voeg eventueel nog wat extra zout toe om de salade op smaak te brengen. Voeg geen kala namak meer toe, want dan kan de zwavelsmaak erg overheersen.

Zet de zonder-eisalade nog een paar uurtjes in de koelkast, zodat de kruiden goed in de tofu trekken, waardoor de smaak optimaal is.