Spinaziequiche

Geniet van deze heerlijke groene taart! Makkelijk te variëren met de lentegroenten die je maar wilt.

Spinaziequiche

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten - wachttijd: 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven: 180 graden).

Gebruik je verse spinazie, was dan de spinazie en laat het goed uitlekken in een vergiet zodat het droog is. Dep eventueel droog. Gebruik je diepvries spinazie, laat het dan ontdooien en druk goed het vocht eruit.

Laat de bladerdeegplakjes licht ontdooien, zodat ze vormbaar zijn.

Pak een quichevorm of ovenschaal met 24-26 cm doorsnede en vet in met 1 el olie. Verdeel de bladerdeegplakjes over de gehele bodem en zijkanten en prik er gaten in met een vork. Bedek het met folie en zet het weg in de koelkast.

Smelt de kokosboter in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het even mee.

Meng ondertussen het kikkererwtenmeel en de edelgistvlokken met de sojaroom tot een glad beslag. Voeg de kaas en spinazie toe, breng indien nodig op smaak met zout en peper en meng grondig door elkaar. Schep het gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan en roer dit door het beslag.

Verwijder de folie van het bladerdeeg. Schep de vulling in de vorm/schaal en bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Zet de oven uit met de ovendeur op een kier en laat de quiche nog ongeveer 10 minuten in de oven staan, waardoor de quiche even kan uitdampen. Neem de quiche uit de oven en serveer warm of koud met een salade naar keuze.

Variatie: De spinazie kun je vervangen door andere groenten, zoals 250 gram gesneden prei of champignons. Het gehakt kan worden vervangen door vegan spekjes.

Tip: Indien de quiche nog te vochtig is, strooi er wat paneermeel over.