Roti met zoete aardappel en mango
Rotisaus kun je kant en klaar kopen en vervolgens met heel veel vullingen combineren. Dit recept kun je dus als inspiratie gebruiken; geef er vooral je eigen draai aan!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 zoete aardappelen
- 450 gr sperziebonen uit de diepvries
- 1 mango
- 360 ml kant-en-klare rotisaus
- 1 verpakking stukjes als kip (optioneel)
- 1 tl garam massala (optioneel)
- 8 rotivellen of tortillawraps
Bereiding
Snipper de ui. Snijd de zoete aardappelen en mango in blokjes.
Bak de ui in een eetlepel olie tot deze glazig is. Als je een vleesopvolger gebruikt: voeg deze nu toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Voeg daarna de zoete aardappel toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de rotisaus, sperziebonen en mango toe en laat alles met deksel op de pan stoven tot de zoete aardappel zacht is (ongeveer 10 minuten). Voeg naar smaak een extra theelepel garam massala toe.
Warm de rotivellen of tortillawraps op in de magnetron, vul met de vulling en vouw dicht.
Variaties: De zoete aardappel kun je vervangen door voorgebakken krieltjes of pompoenblokjes. Als mango’s niet in het seizoen zijn, kun je ook kiezen voor een gele paprika. De smaak van het gerecht is dan minder zoet.
Tip: Bij de toko kun je vaak vers ingevroren rotivellen vinden. Die zijn nóg lekkerder dan die uit de supermarkt.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Surinaams
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —