Boerenkool-linzensalade

In Amerika is het eten van “kale” superhip omdat het zo’n superfood is. In Nederland eten we boerenkool vooral in de stamppot. Maar rauw is boerenkool ook heel lekker! Dit lunchrecept zet je binnen 10 minuten op tafel.

Boerenkool-linzensalade

Ingrediënten

Bereiding

Giet de linzen af in een vergiet en spoel ze schoon.

Doe de boerenkool in een grote schaal en giet er drie eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten overheen. Rasp de citroen en pers de helft van de citroen uit. Voeg de rasp en het sap toe aan de schaal. Masseer de dressing door de boerenkool met je handen.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Hak de geroosterde walnoten fijn.

Voeg de linzen en zongedroogde tomaten toe aan de boerenkool. Breng de salade op smaak met zout en peper. Strooi tot slot de geroosterde walnoten over de salade.

Tip: gebruik voorgesneden zongedroogde tomaten om nog sneller klaar te zijn! Kun je geen geroosterde walnoten vinden? Rooster ze zelf circa 5 minuten in een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur.