Japanse rijst met vegan zalm

Met dit gerecht heb je in een mum van tijd een stukje Japan op je bord met wat extra eiwit.

Japanse rijst met vegan zalm

Ingrediënten

Voor de saus:

Voor de garnering:

Bereiding

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en houdt het warm.

Meng voor de saus citroensap, sojasaus, wasabi en sesamzaad in een kom.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd dan schuine plakken van ongeveer 4 cm.

Halveer en ontpit de avocado's, haal de schil eraf en snij in mooie plakjes of - als de avocado nog wat aan de harde kant is - in dobbelsteentjes.

Snijd voor de garnering de chilipepers in dunne plakjes en bewaar met de peterselie of koriander tot het opmaken van de borden.

Dep de zalmmoten droog en bak rondom mooi bruin in de boter, maar niet te doorbakken (5 min). Laat even afkoelen.

Maak de borden op. Verdeel de rijst over de borden en druppel de helft van de saus erover. Leg vervolgens de schuine schijven komkommer en avocado erop. Trek de moten plantaardige zalm met een vork in stukjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de rest van de saus en garneer met koriander of peterselie en de plakjes chilipeper. Leg wat van de zeewiersnacks erbij en serveer.