Thaise currysoep met noedels

Waan je aan de andere kant van de wereld met deze simpele maar smaakvolle Thaise currysoep met bruine rijstnoedels.

Thaise currysoep met noedels

Ingrediënten

Optionele toppings:

Bereiding

Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu met een tofupers of stop het blok in een theedoek onder een stapel boeken.

Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 0,5 el olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tofublokjes toe en bak door tot ze licht goudbruin en krokant zijn aan alle kanten (ca. 8 min). Bewaar voor later.

Snipper ondertussen de rode ui, rasp de gember en snijd de knoflook en paprika in stukjes. Verhit in een grote soeppan 0,5 el olie op hoog vuur. Voeg de ui en gember toe en bak 4 minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut, al roerend.

Voeg vervolgens de 600 ml heet water, de knoflook, de kokosmelk, het bouillonblokje, de sojasaus, het kurkumapoeder en de paprika toe. Roer en dek gedeeltelijk af. Laat de soep 5 minuten sudderen.

Snijd de paksoi in kleine stukjes. Voeg de noedels, de gebakken tofublokjes en paksoi toe aan de soep en laat nog 3 minuten sudderen.

Voeg voor het opdienen het limoensap en de verse zwarte peper toe. Serveer met je favoriete toppings. Eet smakelijk!

De soep is 3 dagen houdbaar in de koelkast.