Herfst-winterboostsalade

Een geurige, versterkende salade. De combinatie van pompoen, lupinebonen en palmkool geeft een boost aan je huid, spieren en afweersysteem.

Herfst-winterboostsalade

Ingrediënten

Voor de salade:

Voor de dressing:

Voor de garnering:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in partjes (mag met schil) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen in ongeveer 30 tot 40 minuten tot hij zacht is en hoogstens licht geblakerd aan de randjes.

Verwijder de nerf van de palmkool en scheur in kleinere stukken. Kun je de palmkool niet vinden, neem dan het jonge blad van boerenkool. Met voorgesneden boerenkool lukt het ook prima, dan hoef je niets weg te snijden.

Blancheer de kool kort in een pan met een bodem kokend water. Na ongeveer 5 minuten afgieten en afspoelen met koud water. Zet weg tot gebruik.

Maak intussen de dressing. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop tot een egale massa. Zet weg tot gebruik.

Verhit een kleine koekenpan op matig vuur en rooster hierin de gemengde zaden en noten ongeveer een minuut en laat afkoelen.

Leg de kool met de geroosterde pompoen in een schaal. Verdeel de lupinebonen en geroosterde zaden en noten erover. Besprenkel met de dressing en serveer.

Tip: buiten het koolseizoen kun je de kool vervangen door spinazie. Deze meng je rauw door de salade.