Pindadels
Deze met pindakaas gevulde en met chocolade omhulde dadels geven je een flinke energieboost. Een heerlijke snack voor bij koffie of thee!
Ingrediënten
- 250 gr gedroogde dadels
- 160 gr pure chocolade
- enkele theelepels pindakaas
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie.
Snijd ondertussen de dadels open en verwijder de pit. Leg ze op een stuk bakpapier. Vul elke dadel met een beetje pindakaas en vouw de dadels dicht.
Leg een dadel op een vork en dip deze in de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg de dadel terug op het bakpapier. Herhaal deze stap tot elke dadel is omhuld met chocolade.
Zodra de chocolade gestold is, kan het smullen beginnen! Bewaar de ‘pindadels’ op warme dagen in de koelkast.
Tip: Probeer ook eens een andere notenpasta dan pindakaas.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —