Knoflookbrood
Met dit knapperige stokbrood voorzien van een smeuiig en kruidig knoflookmengsel waan je je op een terrasje met uizicht op de Eiffeltoren.
Ingrediënten
- 2 bollen knoflook
- olijfolie
- 50 gr zachte ongezouten vegan boter (margarine)
- 15 gr geraspte vegan 'pecorino' (bijv. Prosociano Wedge van Violife of Italian Aged van Willicroft)
- 2 el verse fijngesneden basilicum
- 2 el verse fijngesneden bieslook
- ½ tl chilivlokken
- peper en zout
- 1 afbakstokbrood (middelgroot)
- 100 g geraspte cheddar
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bovenkant van de knoflook af en leg de knoflookbollen met de afgesneden kant naar boven op een stukje aluminiumfolie. Druppel er wat olijfolie overheen en vouw de aluminiumfolie dicht.
Zet de knoflookpakketjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe de boter, geraspte pecorino, basilicum, bieslook en chilivlokken in een kom.
Haal de knoflookpakketjes uit de oven en vouw ze open. Knijp de knoflooktenen uit hun schil boven de kom en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Halveer het ongebakken stokbrood over de lengte en verdeel het knoflookmengsel over de twee helften. Verdeel de geraspte cheddar hierover.
Zet het stokbrood 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Tip: Voeg voor een feestelijk gerecht gehalveerde cherrytomaatjes en/of gesneden champignons toe voordat je de kaas op het stokbrood doet.
- Menugang:
- Lunch, Tussendoor, Bijgerecht
- Keuken:
- Frans
- Type:
- Hapjes, Brood & Crackers
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Borrel, BBQ
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —