Boerenkoolstamppot met knapperige oesterzwammen

Een klassieker met een twist. Weg met de rookworst! Oesterzwammen zijn namelijk veel lekkerder, zeker als je ze knapperig opbakt en mengt door een romige stamppot.

Boerenkoolstamppot met knapperige oesterzwammen

Ingrediënten

Optioneel:

Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en snijd de boerenkool in reepjes. Doe de aardappelen in een grote kookpan met de boerenkool erbovenop. Voeg zoveel water toe dat alles onderstaat. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Kook het geheel 20 minuten en voeg in de laatste 5 minuten de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng met de ketjap, fijngesneden knoflook, chilipoeder en wat zout. Verdeel de oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit, maar laat de deur op een kiertje open staan.

Verwarm de kookroom in een steelpan.

Giet de aardappelen, boerenkool en witte bonen af en doe alles terug in de pan. Voeg de kookroom toe en prak met een aardappelstamper tot een stamppot. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en mosterd en voeg zongedroogde tomaatjes en kappertjes en eventueel andere toppings toe.

Verdeel de stamppot over 4 borden. Verdeel de oesterzwammen er overheen en bestrooi met grof gehakte walnoten. Eet smakelijk!