25
jun
2013

Bosbessencrumble

Een heerlijk recept voor als je een keer wat meer tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of warm dessert. Ook leuk om de crumble in 4 kleine ovenschaaltjes te maken, zodat iedereen zijn/haar eigen crumble heeft.

Lees verder
door admin
25
jun
2013

Pilav met gefrituurde aubergine

Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten, verwant aan de Italiaanse risotto. Je kunt het van verschillende granen maken. Hier hebben we gekozen voor rijst, maar je kunt het ook eens met quinoa bereiden.

Lees verder
door admin
24
jun
2013

Rijstsalade met peultjes

De rijst voor deze salade kun je ook een dag van te voren alvast koken, laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo ben je helemaal snel klaar!

Lees verder
door admin
23
jun
2013

Bloemkoolcurry

Voor deze curry maak je je eigen currypasta. Weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare currypasta, bijvoorbeeld van het merk Patak’s.

Lees verder
door admin
28
mei
2013

Noedelsoep met paksoi

Eet je graag instant noedels? Dat kan nog steeds, er zijn verschillende soorten vegan noedels te verkrijgen (let op dat er geen ei in zit). Kijk daarvoor ook eens rond bij de toko of Chinese supermarkt. Deze soep is een gezondere variant, met verse groenten en bamboescheuten. Ook heerlijk als tussendoortje!

Lees verder
door admin
27
mei
2013

Blueberry pancakes

Een basisrecept voor echt Amerikaanse pancakes. Je kunt dit aanpassen naar je eigen voorkeuren, door bijvoorbeeld (een deel van) de bloem te vervangen door meel, de suiker door agavesiroop en door plantaardige melk naar keuze te gebruiken. Je kunt ook andere bessen dan de klassieke bosbes kiezen, en als ze niet in het seizoen zijn, gebruik dan eens zomerfruit uit de diepvries!

Lees verder
door admin
27
mei
2013

Pindasoep

Deze soep is lekker romig door de aardappel en pindakaas. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf lekker vindt!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Frisse komkommer-cashewdip

Deze dip is romig door de cashewnoten, maar toch fris dankzij de komkommer. Als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het overal wel bij eten!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Bosbessen-kiwihavermout

Wat is er nou lekkerder dan verse bosbessen in de zomer? Je kunt ze los eten, in pannenkoeken of crumbles verwerken of in je havermout doen. Met de kiwi erbij heb je gelijk een vitamineboost!

Lees verder
door admin