Chili sin carne met plantaardig gehakt
Het plantaardige gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig is?
Het plantaardige gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig is?
Deze groene pasta is makkelijk te bereiden en heerlijk romig dankzij de avocado, die bovendien gezonde vetten bevat. Het is eigenlijk een gezonde variant op pasta met pesto!
Deze Mexicaanse salade is snel klaar en vult goed door de bonen en de tortillachips.
Een lekker plantaardig recept voor de traditionele Hollandse aardappelsalade. Er zijn meerdere soorten veganaise op de markt tegenwoordig, maar je kunt het ook zelf maken met het VeganChallenge recept voor veganaise.
Deze tofu in een notenjasje kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld groenten en aardappels. Bijvoorbeeld deze gebakken aardappelen met peultjes a>.
Wat gaat er boven een maaltijd die boordevol verse groenten zit, geserveerd met een heerlijke pindasaus die een ware smaakexplosie op je tong veroorzaakt? Dit typisch Indonesische gerecht is comfort food op zijn best!
Deze spread bevat flink wat knoflook, maar het roosteren maakt de knoflook milder van smaak. Hoewel we niet aanbevelen om deze spread vlak voor een date te eten, kun je dit zeker op tafel zetten bij een speciaal diner.
Gnocchi zijn een kruising tussen ons aller aardappel en pasta. Geroosterde paprika’s zijn een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten. Eén plus één is drie!
Dit authentiek Griekse filodeeghapje heeft een heerlijke vulling van spinazie en tofu. Filodeeg vind je in het vriesvak bij het bladerdeeg. Je kunt er heel creatief mee zijn en lekkere dingen mee maken, maar doe wel voorzichtig: het scheurt heel snel. Terwijl je met filodeeg werkt, kun je het beste de overige plakjes filodeeg met een vochtige theedoek afdekken (bijvoorbeeld de theedoek die je hebt gebruikt om het vocht uit de tofu te drukken)
Havermout is het ideale ontbijt om lekker mee te variëren, zoals dit recept ook bewijst. De mango en kokosmelk maken het een tropisch gerecht, lekker kruidig door de kaneel en kardemom. Een heerlijk begin van de dag!
Je zou misschien niet zo snel peer door je avondeten doen, maar dit is een erg lekkere combinatie. De aubergine geeft het een bite en de sesam maakt het lekker hartig. Je kunt eventueel nog wat hummus of tahinsaus serveren bij de falafel.
Deze burgers bevatten eenvoudige ingrediënten en zijn toch rijk aan smaak. Niet alle kruiden in huis? Neem dan gewoon wat meer van de andere kruiden. Je krijgt het beste resultaat als je pandan (zilvervlies) rijst voor deze burgers gebruikt, die plakt wat meer dan basmati rijst. Mocht je dat niet hebben, kun je ook wat bloem door het deeg doen.
Deze kaneelbroodjes zijn een heerlijke verwennerij op een vrije ochtend. Het maken duurt even doordat het deeg dubbel moet rijzen, maar dan heb je ook wat! Met dit recept maak je 12 stuks.
Deze koekjes zijn leuk om te maken en hebben een korte bereidingstijd. Probeer ook eens de variatietip voor amandel-kersenkoekjes!
Deze smaakbom zet je in een handomdraai op tafel. Sesamolie geeft de roerbakreepjes een Aziatische smaak en is dus ideaal om in te roerbakken! Let erop dat de mie geen ei bevat.