Bosbessencrumble
Een heerlijk recept voor als je een keer wat meer tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of warm dessert. Ook leuk om de crumble in 4 kleine ovenschaaltjes te maken, zodat iedereen zijn/haar eigen crumble heeft.
Een heerlijk recept voor als je een keer wat meer tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of warm dessert. Ook leuk om de crumble in 4 kleine ovenschaaltjes te maken, zodat iedereen zijn/haar eigen crumble heeft.
Quinoa is een plant met zaad wat op graan lijkt, het is glutenvrij en leuk om voor de afwisseling eens te eten in plaats van rijst of couscous!
Amandelen zijn een echte superfood, boordevol allerlei essentiële voedingsstoffen. Een goede reden om ze aan je ontbijt toe te voegen!
Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten, verwant aan de Italiaanse risotto. Je kunt het van verschillende granen maken. Hier hebben we gekozen voor rijst, maar je kunt het ook eens met quinoa bereiden.
De rijst voor deze salade kun je ook een dag van te voren alvast koken, laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo ben je helemaal snel klaar!
Voor deze curry maak je je eigen currypasta. Weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare currypasta, bijvoorbeeld van het merk Patak’s.
Wist je dat een andere naam voor pistachenoot ‘pimpernoot’ is? Deze gezonde noot is een lekkere toevoeging aan diverse gerechten, zoals deze rijstschotel.
De limoen en munt geven deze havermout het verfrissende van een mojito, maar dan als een gezond, zomers ontbijt.
Eet je graag instant noedels? Dat kan nog steeds, er zijn verschillende soorten vegan noedels te verkrijgen (let op dat er geen ei in zit). Kijk daarvoor ook eens rond bij de toko of Chinese supermarkt. Deze soep is een gezondere variant, met verse groenten en bamboescheuten. Ook heerlijk als tussendoortje!
Een basisrecept voor echt Amerikaanse pancakes. Je kunt dit aanpassen naar je eigen voorkeuren, door bijvoorbeeld (een deel van) de bloem te vervangen door meel, de suiker door agavesiroop en door plantaardige melk naar keuze te gebruiken. Je kunt ook andere bessen dan de klassieke bosbes kiezen, en als ze niet in het seizoen zijn, gebruik dan eens zomerfruit uit de diepvries!
Deze soep is lekker romig door de aardappel en pindakaas. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf lekker vindt!
Deze dip is romig door de cashewnoten, maar toch fris dankzij de komkommer. Als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het overal wel bij eten!
Wat is er nou lekkerder dan verse bosbessen in de zomer? Je kunt ze los eten, in pannenkoeken of crumbles verwerken of in je havermout doen. Met de kiwi erbij heb je gelijk een vitamineboost!
Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder, door de toevoeging van verse munt.
Dit feestelijke recept is ideaal als je nog een kliekje risotto hebt. Als je gisteren geen risotto hebt gegeten is het wat meer werk, maar zeker de moeite waard! Je kunt bijvoorbeeld rode paprika’s vullen met de risotto van Lisette Kreischer of groene paprika’s vullen met onze rode bietenrisotto.
De paprika’s kun je in de oven grillen, maar ze zijn ook erg lekker op de barbecue!