Spring Soup van Marjan & Levi!
Met en kant-en-klaar soeppakket van de Jumbo maar met een eigen twist. Marjan kookt en Levi proeft. Is het kidsproof? Deze courgettesoep (met appel) krijgt een dikke vette duim naar boven. Mmmmm….
Lees en kijk mee met onze bloggers en vloggers. Zij geven jou een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder!
Met en kant-en-klaar soeppakket van de Jumbo maar met een eigen twist. Marjan kookt en Levi proeft. Is het kidsproof? Deze courgettesoep (met appel) krijgt een dikke vette duim naar boven. Mmmmm….
Karmijnzuur, ook wel luizenbloed en E120, wordt veelal gebruikt om producten (zoals verf, cosmetica en nepbloemen) en eten (zoals roze koeken, ijs en sauzen) te kleuren. Klinkt best vies toch? En het is superzielig! Elise legt uit waarom.
Wist je dat kurkuma een heilzame werking op het lichaam kan hebben? Door dit lekkere drankje, naar recept van Odette Schoonenberg, geniet je er dubbel van. Heilzaam & Heerlijk. Marjan blogt hier graag over.
Wist je dat niet iedereen van koken houdt? Kost een recept meer tijd dan 15 minuten, dan is Joyce er alweer klaar mee. Daarom kent zij de snelste, maar ook de lekkerste maaltijden uit haar hoofd. En ze wil ze graag met jou delen. Lees snel verder!
Het lijkt zo simpel: je zaait een zaadje en giet er wat water over. Even wachten en een tijdje later steekt er ineens een groen blaadje boven de aarde uit. Een wondertje. Marjan vertelt hoe zij dit ervaart en ervan geniet.
Stel je voor, de vegan challenge is afgelopen en je krijgt niet meer de hulp die je eerst had?
En dan komt daar het moment dat je een volledig vegan feestje wilt geven, maar overal lijkt ineens melkpoeder aan toegevoegd. En na deze challenge kan je ook niet meer uit eten bij je favoriete Griek. Wat moet je doen? Hoe ga je om met deze dilemma’s?? Jetske geeft tips in deze video.
Doeken, verf, kwasten en spuitbussen. En meestal ook kamelenhaar, ossengal en inktvisinkt. Ow!! Paul, ook wel bekend als PdeG, is kunstenaar en vertelt je in zijn blog hoe hij kunst maakt en rekening houdt met dier en milieu.
Palmolie, altijd een vaag onderwerp onder zowel vegans als alleseters. Want wat gebeurt er precies in de palmolie-industrie en hoe kunnen wij dit als consumenten beter maken? Elise vertelt hier het verhaal over palmolie.
Levi vindt de groene smoothies van zijn moeder zo lekker, dat hij ze regelmatig uit de koelkast pikt. Gelukkig zijn ze makkelijk te maken en vult mama Marjan de voorraad zo weer aan. Wil je ze ook maken? Kijk dan snel verder.
Een drukke dagplanning combineren met gezond en voedzaam eten. Dat is niet altijd even makkelijk. Om je te inspireren, heeft Kim op een rij gezet wat zij deze week gegeten heeft.
Het is lente, maar dat neemt helemaal niet weg dat we soms snakken naar een superlekkere latte. Petricia van PlanmadePretty heeft 3 heerlijke recepten voor je op een rij gezet. Dat wordt genieten!
Lunchen. We kunnen er iedere dag een feestje van maken. Hoe je dat doet? Klik snel verder naar het blog waarin Mitu 5 makkelijke, afwisselende en zeker superlekkere lunches met jou deelt.
Vegan of niet, vakantie staat voor veel mensen hoog op het verlanglijstje. Er een onbezorgde reis van maken, dat kan gemakkelijk door wat kleine voorbereidingen te treffen. Slippers? Check! Zonnebril? Check! Vegan snacks? Check! Fijne vakantie!
Biefstukreepjes van soja, vegan oestersaus en zoete broodjes bapao. Maak jij grapjes Joyce?! Zeker niet! Haar tip is: ga naar de toko! Een walhalla voor alle vegans die het leuk vinden nieuwe en zeer verrassende vegan producten te ontdekken.
Levi mag blij zijn met zo’n moeder. Marjan maakt namelijk heel graag nieuwe dingen. Hij mag dan testen of het ‘kidsproof’ is. In deze vlog maken zij samen Bliss Balls van kokos en dadels.
Yes! Het is gelukt over te stappen naar een vegan lifestyle. Maar toch.. heel soms.. mis je ‘iets’ op jouw bordje. Kies dan voor een vleesvervanger! Want zelfs het oerhollandse bordje aardappels-’vlees’-en-groente kan veganistisch gegeten worden. Sabine geeft tips, dus lees snel verder.
In deze nieuwe video laat Maxime haar favoriete vegan en dierproefvrije verzorgingsproducten zien. Benieuwd hoe ook jij zo’n stralende huid kan krijgen? Check dan snel de video.
Kannibalen, omnivoren, pescotariërs, vegetariërs en natuurlijk veganisten. Maar zelfs binnen deze groepen zijn er weer een heleboel uitzonderingen. Als je graag wilt labelen, dan is het niet gek dat het je soms aan het duizelen brengt. Maya legt het in haar vlog allemaal aan je uit.
Van pompoenzaadjes tot AH moestuintjes tot bloemen waar vlinders gek op zijn. Marjan vertelt dat het alleen maar wat noeste arbeid, geduld, water en mest nodig heeft. Lees hier meer over de liefde die zij heeft voor haar moestuintje.
In deze serie probeer ik iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit.
Creatief koken, dat gaat eigenlijk een beetje vanzelf wanneer je veganistisch eet. Zo gebeurde dat bij Marjan tenminste. Inmiddels kookt zij voor groepen tijdens retraites. En dit is leuk! Nieuwsgierig naar hoe zij dit doet? Open dan haar blog.
Het is 19:00u en je hebt honger. De koelkast? Leeg!! Wat nu?! Dit heeft iedereen vast en zeker weleens meegemaakt. Om situaties als deze te vermijden, heeft Alissa deze producten standaard op haar boodschappenlijstje staan en dus altijd in huis.
“Vegans kunnen toch niks anders eten dan groente en fruit. Daarom zien ze er zo ongezond uit. En pfff, wat helpt het nou als ik veganist word?” In dit blog vertelt Elise over de vele misverstanden over het veganisme. Lees snel verder!
Vleesvervangers koop je meer en meer in de winkel. Maar niks smaakt zo lekker als de charme van een zelfgemaakte burger! Mitu vertelt in haar blog over bruine bonenburgers. En hoe je deze supersimpel zelf maakt.
Hoe simpel kan het zijn? Boodschappen doen met een lijstje in je hand. Sabine houdt ervan. Maar welke 5 dingen staan er standaard op haar lijstje? En waarom? Lees snel verder voor haar verhaal.
Marjan bakt vegan pannenkoeken (met 2 verschillende soorten melk) en haar zoon Levi mag ze proeven. Want wie zijn er kritischer dan je eigen kinderen? Benieuwd wat hij ervan vindt? Kijk dan snel verder.
Ondanks dat Marjan niet echt van de cosmetica is, houdt zij wel van de verzorgingsproducten van Weleda. Waarom? Omdat ze zowel verzorgend als zacht aanvoelen. En ja, omdat ze vegan zijn! Zit er ook iets voor jou tussen?
De serie eet zonder leed gaat zoals de naam je al doet vermoeden helemaal over eten. In deze serie kan je recepten, voedingschema’s en eettestjes verwachten. Deze week laat Jetske zien hoe ze vegan suikervrije Appeltaart maakt
In deze video laat Roxanne je zien hoe je snel een makkelijke en verse curry op tafel zet. Deze curry is niet alleen heerlijk vers en kruidig maar zit ook boordevol groente en kikkererwten. Ga jij hem ook maken?
Minon is met zwangerschapsverlof. De ideale periode om lekker te experimenteren met bananenrecepten. Hier vertelt zij over haar favoriete bananenbrood. Simpel om zelf te maken!
Terug van weggeweest: Maxime-Eva! Even druk met school, maar nog steeds hartstikke vegan. Natuurlijk! In haar vlog eet zij een week lang uit het eetdagboek van vlogster en Vegan-Fittie Jetske. Kijk snel verder en ontdek wat zij gegeten heeft.
In deze serie probeer ik iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit.
Sabine is fan van Body en Fit en zij koopt in hun webshop allerlei producten die haar blij maken. Van gojibessen tot noten, chiazaad en lijnzaad. Superfoods voor supervegans!
Van pompoenzaad tot pompoensoep. Let wel, dit is een reisje van een aantal maanden. Maar als je er dan eindelijk van mag proeven, dan heb je ook wat! Marjan vindt het heerlijk om dit te doen. “Ik heb de moestuintjes van de AH niet nodig!”
Uh… castoreum… bevergeil. Wat is dat dan?! En waar gebruikt men het voor? Lees dit blog van Elise en laat je verbazen. Want het is helemaal niet vreemd dat je hier nog nooit van gehoord hebt.
Zijderupsen, daar heb je vast en zeker weleens over gehoord. En zijde komt van zijderupsen. Logisch toch? Deze mooie stof is dus niet vegan. Hoe deze industrie in elkaar zit, daar vertelt Elise je hier meer over.
Hiep Hiep Hoerá! Gefeliciteerd Maya, met je 21ste verjaardag! En dat was natuurlijk een feestje waard. In deze vlog vertelt Maya over de boodschappen die zij gedaan heeft om er een vegan verjaardagsfeest van te maken.
Het leven als vegan lijkt complexer dan dat van een vegetariër of omnivoor. En dat zorgt bij Sabine soms voor een flinke baaldag. In dit blog vertelt zij over haar vegan-struggles.. met de conclusie: “Hoe lastig het soms ook is, ik houd vol.”
Hoe erg is het kopen van lederen producten? Is het ‘gewoon’ een bijproduct of worden er dieren speciaal voor gefokt en geslacht? En wat voor effect heeft de leerindustrie op het milieu en de arbeiders? Elise legt het je hier haarfijn uit.
Kindjes zijn op school, en de moeder-taken kunnen heel even wachten. Voor Marja betekent dit: een bakkie leut met haar BFF. In haar blog vertelt zij over 2 koffietentjes in Bergen waar zij het liefst de hele dag blijft hangen.
In deze serie probeer ik iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit.
Heb jij ze al geproefd? De nieuwe ijsjes van Ben & Jerry. Ze zijn vegan!! Kies uit de smaken Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie. Of eet ze gewoon allebei. Maya Papaya was bij de lancering van dit goddelijke goedje en in haar vlog vertelt zij hoe dit was.
Een dierentuin bezoeken. Leuk! En daar is toch helemaal niks mis mee? Gewoon een gezellig dagje uit. Maar het gebruiken en houden van dieren ter entertainment is niet vegan.
Is een vegan zwangerschap anders dan een ‘gewone’ zwangerschap? Zijn er veel extra dingen waar je rekening mee moet houden? Minon antwoordt daarop: “Nou nee, eigenlijk niet :)”.
Kweekvlees. Dat klinkt als dé ideale oplossing. Maar wat weten wij er eigenlijk van? Hoe ver zijn de ontwikkelingen eigenlijk op dit gebied? En, is het eigenlijk wel vegan?
In de serie Eet zonder leed, deelt Jetske iedere keer een video over, hoe kan het ook anders: Eten. Dit kan zijn: recepten, voedingsschema’s en eettestjes. Deze keer deelt ze 4 vegan gezonde ontbijtjes zien, voor een goed begin van je dag!
Het leven van een wolschaap kunnen we ronduit verdrietig noemen. De kwelling en pijn die zij moeten doorstaan voordat hun wol überhaupt dik genoeg is, is 1 bak ellende. Lees in dit artikel over welke verschrikkingen de wolindustrie met zich meebrengt.
Er zijn er enorm veel: docu’s over het veganisme. De een natuurlijk beter dan de ander. Joyce zet haar favorieten voor jou op een rijtje. Kijk ze vooral want ze zullen ook jouw ogen openen.
Melk komt van koeien (en schapen, geiten, etc.) en daar zit lactose in. Dat weten we. Maar zijn producten die geen lactose bevatten dan automatisch veganistisch? Mooi niet dus! Elise legt uit hoe dit nou weer kan.
Dat wij volwassenen vitamine B12 nodig hebben, dat wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zit het dan met kinderen? En zelfs bij baby’s? Hoeveel hebben zij nodig om geen tekort op te bouwen? Minon vertelt hierover
Elise ging op vakantie. Naar de Verenigde Staten. Een land waar men naar menig voorstelling veel hamburgers en ander vleselijk fastfood naar binnen werkt. Hoe was het daar om als vegan te zijn? Elise vertelt hier over.
Gerst, rogge en spelt. Maar havermeel, kastanjemeel en Teffmeel. Daarna begint het je wellicht te duizelen. In dit blog zet Kim de soorten granen en diverse soorten meel onder elkaar. En… wat je ervan kunt maken.
Soms is het gewoon heerlijk handig een recept te volgen. Nou, die zijn er genoeg. Marjan heeft net 3 nieuwe boeken op haar plank staan. Nu vertelt zij jullie waarom ze zo blij is met deze vegan kookboeken.
De serie “Eet Zonder Leed” gaat, zoals de naam je al doet vermoeden, helemaal over eten. In deze serie kan je recepten, voedingschema’s en eettestjes verwachten. Jetske start deze serie met een eetschema waarin ze laat zien wat ze de eerste week van januari allemaal heeft gegeten.
Morgen is het woensdag…. doe jij nog even boodschappen voor de gehaktballen? Chris deelt haar gehaktballenrecept met jullie. Gemaakt van… seitan.
Een veganistische lifestyle is niet moeilijk. Maar waarom de kans laten schieten om het nog makkelijker te maken? Maxime geeft in haar video dé tips waar jij absoluut nog op zat te wachten.
Edelgist, zwart zout en liquid smoke. Are you kidding me? Wat zijn dat?! Dat wisten Roxanne, Mitu en Joyce eerst ook niet. Maar sinds de eerste kennismaking ging er een wereld voor hen open. Kijk en luister snel verder en laat je verbazen.
Gewoon naar de supermarkt gaan en iets kant-en-klaar kopen. Niks zelf maken, gewoon direct opeten. Mitu zet haar favoriete 5 supermarkttoppers voor jou onder elkaar. Trek je jas maar alvast aan… op naar de supermarkt!
Veganistisch eten wordt vaak gecombineerd met gezonde voeding, suikerarm en vetvrij. Maar soms… heel soms… lust toch iedereen iets onverantwoord lekkers? Sabine vertel in haar blog wat haar supermarkt-vegan-favorieten zijn.
“Wij weten wel wat lekkere recepten!” Alsdus Mitu van Mitusmeatlessfood, Joyce van NeverNotCooking en Roxanne van ThisVeganRebel. Kijk de video, kook smakelijk en smulse!
“Geen dierlijke producten meer eten en gebruiken”, dat houdt het veganisme natuurlijk in. Maar hoe gaat dat in praktijk? En waar moet je vooral op letten om de addertjes onder het gras te ontwijken? Elise helpt je mee. Lees snel verder want ze heeft flink wat handige links in haar artikel gestopt.
Joyce van NeverNotCooking, Mitu van Mitusmeatlessfood en Roxanne van ThisVeganRebel zijn diehard vegans. Geitenwollensokken-figuren? Zeker niet! In deze video vertellen zij wie ze zijn en waarom ze hebben gekozen voor een veganistische levensstijl.
“Wij mensen horen toch vlees te eten?” en “Veganisten krijgen toch standaard te weinig vitaminen binnen?” Elise kan deze vragen inmiddels wel dromen. Zij heeft haar antwoorden klaar en helpt jou er bij deze ook mee.
1 januari 2018… de beste wensen! & goede voornemens natuurlijk. Vandaag is de mini-VeganChallenge van start gegaan. De perfecte manier om goed te doen en kennis te maken met de vegan-lifestyle. In deze vlog legt Maxime Eva uit wat je met slechts 7 dagen proberen allemaal kunt veranderen.
Heb je er weleens bij stilgestaan dat niet alle drank vegan is? Zowel sapjes als alcoholische versnaperingen houden er soms wat verborgen dierlijke ingrediënten op na. Elise vertelt hier meer over.
Eten, eten, eten. Met de feestdagen lijkt de tafel nooit ongedekt. Na de kerst staat Oud & Nieuw alweer voor de deur. Maar tussendoor lust jij misschien liever iets lichts. Marjan vertelt over haar liefde voor soep en hoe blij het haar maakt.
In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan.
Joyce en haar vriend doen niet aan vegan-kerst-stress. Waarom zouden ze ook? Lees deze tips en ook jouw pré-kerst-paniek verdwijnt als sneeuw voor de zon en je kunt er lekker van gaan genieten. Fijne feestdagen!
Afvallen, dwangmatig sporten en over een ‘killerbody’ dromen. Marjan heeft het allemaal gedaan maar begint er niet meer aan. Om een goede veganist te zijn, legt zij uit waarom zij een vegan-lifestyle absoluut niet als een dieet wil zien.
In Amerika lijken ze met iedere gelegenheid wel ‘n kalkoen te serveren. Maar vergis je niet, ook in Nederland worden ze regelmatig gegeten. Elise vertelt in haar blog hoe het eigenlijk zit met de kalkoenindustrie.
Buiten is het donker en wij kruipen met z’n allen rond het gourmetstel. Lekker samen bakken en braden, smaken en geuren spetteren vrolijk in het rond. Maar kun je eigenlijk ook vegan gourmetten? “Natuurlijk!” is daarop Joyce haar antwoord.
We zijn al aan het aftellen: Kerst! En hoe vieren we dat vaak? Met eten. Veel eten. Desirée geeft 10 tips voor vegan hapjes, gerechten en zoete lekkernijen. Wedden dat het allemaal op gaat?!
In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Het is bijna kerst, super leuk, maar hoe overleef je toch al die etentjes als vegan fitgirl! In deze aflevering van De Hoe en de Wattes geeft Jetske je 10 tips om vegan de kerst door te komen.
Sabine is gek op Disney en op Disneyland Parijs. Afgelopen week was zij hier al voor de negende keer. Maar deze keer als vegan. In dit blog vertelt zij hoe ze dit ervaren heeft.
Glansmiddel. Wanneer iets glanst, ziet het er vaak mooi uit. Maar weet jij eigenlijk wel hoe veel dingen glanzend gemaakt worden? In veel gevallen wordt hier schellak voor gebruikt. Schellak?! Elise legt uit wat dat is en waarom het niet vegan is.
Willem Meester is meester. En daardoor maakt hij van alles mee. Deze keer vertelt hij over zijn klas en hoe eten en drinken verbindt tijdens zijn lessen. Lees verder en ontdek hoe mooi het is wanneer we iets met elkaar kunnen delen.
“Daar stond ik dan, op de weegschaal bij de dokter. “Ja mevrouw, er moet toch echt iets vanaf!” – ik wist ook wel dat dit nodig was…” Afvallen als je vegan bent. Hoe werkt dat dan? Joyce gooit haar vegan weightloss-avontuur op tafel.
In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Alles omtrent veganisme, sporten en duurzaamheid natuurlijk.
Jij vegan, dus jouw huisdier ook? Dit blijft vaak een discussie waar men lang over door kan praten. In dit blog legt Elise uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van vegan honden- en kattenvoer. Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn? Lees dan snel verder!
Hij is het land weer binnen komen varen: Sinterklaas. Of je het nou viert of niet, je kunt er bijna niet omheen. Daarom heeft Paul een kleurplaat gemaakt, helemaal in vegan-style. Inkleurse!
Wat gebeurt er met de haantjes? Waarom hebben leghennen geen snavel? Kippen horen toch eieren te leggen? Zijn biologische eieren niet veel beter? Elise geeft in dit blog antwoord op al deze vragen.
Een veganistische levensstijl, dat betekent dus alles met en rondom jou. Thuis, vrije tijd en dan natuurlijk ook je werk. Maar hoe vegan is jouw werk eigenlijk? Sabine schrijft erover.
Iedere vegan heeft een eigen (hoofd)reden. En dat is altijd prima. In dit blog vertelt Marjan over haar kijk op haar veganistische leven. Mindful-vegan-lifestyle noemt zij het.
In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan.
Als vegan krijg je regelmatig de vraag “Ben je meer geld kwijt aan boodschappen nu je vegan eet?”. Wil je meer weten over goedkoop (vegan) boodschappen doen? Klik dan snel door naar het blog van Joyce.
Wist je dat als je een tekort aan vitamine B12 opbouwt, je dit nooit meer goed kunt maken? En dan wist je zeker ook niet dat er zelfs bij vleeseters een groot B12-tekort voor komt. Elise vertelt in dit blog alles wat je moet weten over vitamine B12.
Onze bloggers Roxanne en Joyce hebben de handen in een geslagen en zijn een enorm leuke samenwerking gestart! Beide werken met dezelfde ingrediënten, maar maken allebei iets totaal anders. Benieuwd wat zij maakte met de ingrediënten tempeh, sinaasappel, bosui en paddestoelen?
Soms is het hartstikke fijn wanneer iemand tegen je vertelt wat je moet eten op een dag. Gewoon makkelijk. Hoef je zelf niet na te denken. Smul van dit dagmenu dat Mitu voor ons in elkaar gezet heeft. Mmm….
Vegan worden. En dan ook nog eens met het hele gezin. Willem Meester vertelt over zijn ervaringen, zijn vergissingen en de buikpijn die hij kreeg van de ballen van de Keurslager.
Wanneer je zwanger bent, ‘eet’ het ongeboren kindje automatisch met jou mee. Het spreekt dus voor zich dat je dus genoeg voedingsstoffen (voor 2) binnen moet krijgen. In dit blog vertelt Minon over eiwitten.
Een heerlijk ontbijtje op je vrije zondagochtend, dat is altijd genieten! Maar wat eet je nu op zo’n zondag ochtend als je plantaardig eet? Roxanne laat ons zien dat je als veganist helemaal niets hoeft te missen en ook kan genieten van een uitgebreid ontbijt.
Als je eenmaal begint te lezen over wat de impact is van soja op het milieu, dan begint het je vast en zeker te duizelen. In dit blog legt Elise uit waar soja wordt verbouwd, waarom en hoe jij op een goede manier lekker soja kunt eten.
Merken als Lush en Rituals hebben heerlijke verzorgingsproducten. En ze zijn bijna altijd vegan. Jeeh! Reikt jouw budget niet zo ver, dan verkopen ook de Etos, Kruidvat en Appie H een hele berg vegan deodorants, tandpasta’s en gezichtsreinigers. Sabine vertelt je er hier meer over.
Enzymremmers, teveel hormonen en zelfs man boobs?! Tientallen verhalen over de ongezonde aspecten van soja doen de ronde. Elise heeft het uitgezocht en vertelt in haar blog waarom het eten van soja helemaal niet ongezond blijkt te zijn.
Sint Maarten, het feest waarbij de kinderen (vooral in Noord-Holland) langs de deuren gaan. Zij brengen liedjes en lichtjes. In ruil daarvoor, krijgen zij wat lekkers. Marjan vertelt hoe je dit op een vegan-manier aan kunt pakken.
In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Alles omtrent veganisme, sporten en duurzaamheid natuurlijk. Het is vandaag world vegan day en nog 10 dagen voor Sint Maarten, en daarom staat deze video helemaal in het teken van snoep. Want de allereerste vraag voor deze serie luidt: Welke snoep is nu eigenlijk vegan? Jetske zocht het voor je uit dus houd pen en papier in de aanslag want het is een hele lijst (gelukkig).
Van “Ik wilde niet lastig zijn” naar “Ik voel me zoveel fitter en gezonder”. Joyce vertelt over haar weg naar het veganisme. De drempels en overwinningen. Lees snel verder om erachter te komen wanneer bij haar de knop om ging.
“Met extra collageen! En meer keratine voor een beter resultaat!” Wie kent de reclameslogans niet? Wat ze eigenlijk zeggen is: “Met extra vis! En meer botten!” Kim vertelt in haar blog hoe het precies zit met dierlijke producten in onze verzorgingsproducten.
Melkzuur… dat klinkt alsof het van een koe komt. Maar dat is dus niet zo! Mitu vertelt in haar blog wat melkzuur precies is en ook dat het vegan is. Jeeh!