Blog

Lees en kijk mee met onze bloggers en vloggers. Zij geven jou een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder!

20
jan
2018

Lactosevrij, melkvrij en zuivelvrij

Melk komt van koeien (en schapen, geiten, etc.) en daar zit lactose in. Dat weten we. Maar zijn producten die geen lactose bevatten dan automatisch veganistisch? Mooi niet dus! Elise legt uit hoe dit nou weer kan.

Lees verder
door Elise
17
jan
2018

Vitamine B12 voor baby’s en kinderen

Dat wij volwassenen vitamine B12 nodig hebben, dat wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zit het dan met kinderen? En zelfs bij baby’s? Hoeveel hebben zij nodig om geen tekort op te bouwen? Minon vertelt hierover

Lees verder
door Minon
14
jan
2018

Als vegan naar de Verenigde Staten

Elise ging op vakantie. Naar de Verenigde Staten. Een land waar men naar menig voorstelling veel hamburgers en ander vleselijk fastfood naar binnen werkt. Hoe was het daar om als vegan te zijn? Elise vertelt hier over.

Lees verder
door Elise
12
jan
2018

Wat voor meel gebruik jij? En wat voor graansoort is het dan?

Gerst, rogge en spelt. Maar havermeel, kastanjemeel en Teffmeel. Daarna begint het je wellicht te duizelen. In dit blog zet Kim de soorten granen en diverse soorten meel onder elkaar. En… wat je ervan kunt maken.

Lees verder
door Kim
10
jan
2018

Marjan’s top 3: vegan kookboeken

Soms is het gewoon heerlijk handig een recept te volgen. Nou, die zijn er genoeg. Marjan heeft net 3 nieuwe boeken op haar plank staan. Nu vertelt zij jullie waarom ze zo blij is met deze vegan kookboeken.

 

Lees verder
door Marjan
10
jan
2018

Eet Zonder Leed! – Wat at Jetske de 1e week van 2018?

De serie “Eet Zonder Leed” gaat, zoals de naam je al doet vermoeden, helemaal over eten. In deze serie kan je recepten, voedingschema’s en eettestjes verwachten. Jetske start deze serie met een eetschema waarin ze laat zien wat ze de eerste week van januari allemaal heeft gegeten.

Lees verder
door Jetske Kalwij
9
jan
2018

Woensdag (seitan)gehaktballendag!

Morgen is het woensdag…. doe jij nog even boodschappen voor de gehaktballen? Chris deelt haar gehaktballenrecept met jullie. Gemaakt van… seitan.

Lees verder
door Chris
8
jan
2018

Tips die een vegan-lifestyle zoveel makkelijker maken

Een veganistische lifestyle is niet moeilijk. Maar waarom de kans laten schieten om het nog makkelijker te maken? Maxime geeft in haar video dé tips waar jij absoluut nog op zat te wachten.

Lees verder
door Maxime
7
jan
2018

10 vegan ingrediënten die wij nog niet kende

Edelgist, zwart zout en liquid smoke. Are you kidding me? Wat zijn dat?! Dat wisten Roxanne, Mitu en Joyce eerst ook niet. Maar sinds de eerste kennismaking ging er een wereld voor hen open. Kijk en luister snel verder en laat je verbazen.

Lees verder
door Roxanne
7
jan
2018

Nog 5 supermarkttoppers!

Gewoon naar de supermarkt gaan en iets kant-en-klaar kopen. Niks zelf maken, gewoon direct opeten. Mitu zet haar favoriete 5 supermarkttoppers voor jou onder elkaar. Trek je jas maar alvast aan… op naar de supermarkt!

Lees verder
door Mitu
5
jan
2018

Deze vegan dingen zijn echt lekker!

Veganistisch eten wordt vaak gecombineerd met gezonde voeding, suikerarm en vetvrij. Maar soms… heel soms… lust toch iedereen iets onverantwoord lekkers? Sabine vertel in haar blog wat haar supermarkt-vegan-favorieten zijn.

Lees verder
door Sabine
5
jan
2018

Smullen met Joyce, Mitu & Roxanne

“Wij weten wel wat lekkere recepten!” Alsdus Mitu van Mitusmeatlessfood, Joyce van NeverNotCooking en Roxanne van ThisVeganRebel. Kijk de video, kook smakelijk en smulse!

 

  • Gezonde courgetti salade
  • Supersimpele miso soep
  • 3 easy vegan pizza’s
Lees verder
door Mitu
4
jan
2018

Hoe makkelijk is dat veganisme eigenlijk & hoe ver kun je gaan?

“Geen dierlijke producten meer eten en gebruiken”, dat houdt het veganisme natuurlijk in. Maar hoe gaat dat in praktijk? En waar moet je vooral op letten om de addertjes onder het gras te ontwijken? Elise helpt je mee. Lees snel verder want ze heeft flink wat handige links in haar artikel gestopt.

Lees verder
door Elise
3
jan
2018

Wie zijn deze toffe vegans?

Joyce van NeverNotCooking, Mitu van Mitusmeatlessfood en Roxanne van ThisVeganRebel zijn diehard vegans. Geitenwollensokken-figuren? Zeker niet! In deze video vertellen zij wie ze zijn en waarom ze hebben gekozen voor een veganistische levensstijl.

Lees verder
door Joyce
2
jan
2018

Veganisme… de 5 meest gestelde vragen & antwoorden

“Wij mensen horen toch vlees te eten?” en “Veganisten krijgen toch standaard te weinig vitaminen binnen?” Elise kan deze vragen inmiddels wel dromen. Zij heeft haar antwoorden klaar en helpt jou er bij deze ook mee.

Lees verder
door Elise
1
jan
2018

Vegan?! Wat 7 dagen proberen allemaal kan veranderen

1 januari 2018… de beste wensen! & goede voornemens natuurlijk. Vandaag is de mini-VeganChallenge van start gegaan. De perfecte manier om goed te doen en kennis te maken met de vegan-lifestyle. In deze vlog legt Maxime Eva uit wat je met slechts 7 dagen proberen allemaal kunt veranderen.

Lees verder
door Maxime
30
dec
2017

Proost!! Meer info over vegan dranken

Heb je er weleens bij stilgestaan dat niet alle drank vegan is? Zowel sapjes als alcoholische versnaperingen houden er soms wat verborgen dierlijke ingrediënten op na. Elise vertelt hier meer over.

Lees verder
door Elise
28
dec
2017

Soepliefde!

Eten, eten, eten. Met de feestdagen lijkt de tafel nooit ongedekt. Na de kerst staat Oud & Nieuw alweer voor de deur. Maar tussendoor lust jij misschien liever iets lichts. Marjan vertelt over haar liefde voor soep en hoe blij het haar maakt.

 

Lees verder
door Marjan
27
dec
2017

Kan je vegan eten in… Berlijn

In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan.

Lees verder
door Jetske Kalwij
22
dec
2017

Stress met kerst? Deze vegan niet hoor!

Joyce en haar vriend doen niet aan vegan-kerst-stress. Waarom zouden ze ook? Lees deze tips en ook jouw pré-kerst-paniek verdwijnt als sneeuw voor de zon en je kunt er lekker van gaan genieten. Fijne feestdagen!

Lees verder
door Joyce
22
dec
2017

Zie jij een vegan lifestyle als een dieet?

Afvallen, dwangmatig sporten en over een ‘killerbody’ dromen. Marjan heeft het allemaal gedaan maar begint er niet meer aan. Om een goede veganist te zijn, legt zij uit waarom zij een vegan-lifestyle absoluut niet als een dieet wil zien.

Lees verder
door Marjan
22
dec
2017

Hoe zit het eigenlijk met de kalkoenindustrie?

In Amerika lijken ze met iedere gelegenheid wel ‘n kalkoen te serveren. Maar vergis je niet, ook in Nederland worden ze regelmatig gegeten. Elise vertelt in haar blog hoe het eigenlijk zit met de kalkoenindustrie.

Lees verder
door Elise
21
dec
2017

Hoe doe je dat dan – Vegan Gourmetten?!

Buiten is het donker en wij kruipen met z’n allen rond het gourmetstel. Lekker samen bakken en braden, smaken en geuren spetteren vrolijk in het rond. Maar kun je eigenlijk ook vegan gourmetten? “Natuurlijk!” is daarop Joyce haar antwoord.

Lees verder
door Joyce
21
dec
2017

10 tips voor een plantaardig kerstfeest!

We zijn al aan het aftellen: Kerst! En hoe vieren we dat vaak? Met eten. Veel eten. Desirée geeft 10 tips voor vegan hapjes, gerechten en zoete lekkernijen. Wedden dat het allemaal op gaat?!

Lees verder
door Desirée
20
dec
2017

Vegan Fit de kerst door

In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Het is bijna kerst, super leuk, maar hoe overleef je toch al die etentjes als vegan fitgirl! In deze aflevering van De Hoe en de Wattes geeft Jetske je 10 tips om vegan de kerst door te komen.

Lees verder
door Jetske Kalwij
5
dec
2017

Als vegan naar Disneyland ParijsⓇ

Sabine is gek op Disney en op Disneyland Parijs. Afgelopen week was zij hier al voor de negende keer. Maar deze keer als vegan. In dit blog vertelt zij hoe ze dit ervaren heeft.

Lees verder
door Sabine
5
dec
2017

Wat is schellak?

Glansmiddel. Wanneer iets glanst, ziet het er vaak mooi uit. Maar weet jij eigenlijk wel hoe veel dingen glanzend gemaakt worden? In veel gevallen wordt hier schellak voor gebruikt. Schellak?! Elise legt uit wat dat is en waarom het niet vegan is.

Lees verder
door Elise
5
dec
2017

Eten & drinken verbindt – we kunnen delen

Willem Meester is meester. En daardoor maakt hij van alles mee. Deze keer vertelt hij over zijn klas en hoe eten en drinken verbindt tijdens zijn lessen. Lees verder en ontdek hoe mooi het is wanneer we iets met elkaar kunnen delen.

Lees verder
door Willem Meester
5
dec
2017

Mijn vegan weightloss-avontuur

“Daar stond ik dan, op de weegschaal bij de dokter. “Ja mevrouw, er moet toch echt iets vanaf!” – ik wist ook wel dat dit nodig was…” Afvallen als je vegan bent. Hoe werkt dat dan? Joyce gooit haar vegan weightloss-avontuur op tafel.

Lees verder
door Joyce
29
nov
2017

Vegan en duurzame cadeaus

cadaeus

In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Alles omtrent veganisme, sporten en duurzaamheid natuurlijk.

Lees verder
door Jetske Kalwij
28
nov
2017

Kunnen huisdieren ook vegan zijn?

huisdieren

Jij vegan, dus jouw huisdier ook? Dit blijft vaak een discussie waar men lang over door kan praten. In dit blog legt Elise uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van vegan honden- en kattenvoer. Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn? Lees dan snel verder!

Lees verder
door Elise
23
nov
2017

Sinterklaas kent zijn veggies!

Hij is het land weer binnen komen varen: Sinterklaas. Of je het nou viert of niet, je kunt er bijna niet omheen. Daarom heeft Paul een kleurplaat gemaakt, helemaal in vegan-style. Inkleurse!

Lees verder
door Paul
21
nov
2017

Het leed achter eieren

Wat gebeurt er met de haantjes? Waarom hebben leghennen geen snavel? Kippen horen toch eieren te leggen? Zijn biologische eieren niet veel beter? Elise geeft in dit blog antwoord op al deze vragen.

Lees verder
door Elise
18
nov
2017

Hoe vegan is jouw werk?

werk

Een veganistische levensstijl, dat betekent dus alles met en rondom jou. Thuis, vrije tijd en dan natuurlijk ook je werk. Maar hoe vegan is jouw werk eigenlijk? Sabine schrijft erover.

Lees verder
door Sabine
16
nov
2017

De “mindful-vegan-lifestyle” van Marjan

mindful-vegan-lifestyle

Iedere vegan heeft een eigen (hoofd)reden. En dat is altijd prima. In dit blog vertelt Marjan over haar kijk op haar veganistische leven. Mindful-vegan-lifestyle noemt zij het.

Lees verder
door Marjan
15
nov
2017

Kan je vegan eten in.. Barcelona?

In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan.

Lees verder
door Jetske Kalwij
14
nov
2017

Vegan eten met een budget

budget

Als vegan krijg je regelmatig de vraag “Ben je meer geld kwijt aan boodschappen nu je vegan eet?”. Wil je meer weten over goedkoop (vegan) boodschappen doen? Klik dan snel door naar het blog van Joyce.

Lees verder
door Joyce
13
nov
2017

Alles wat je moet weten over vitamine B12

b12

Wist je dat als je een tekort aan vitamine B12 opbouwt, je dit nooit meer goed kunt maken? En dan wist je zeker ook niet dat er zelfs bij vleeseters een groot B12-tekort voor komt. Elise vertelt in dit blog alles wat je moet weten over vitamine B12.

Lees verder
door Elise
13
nov
2017

Broodje zoetzure tempeh!

tempeh

Onze bloggers Roxanne en Joyce hebben de handen in een geslagen en zijn een enorm leuke samenwerking gestart! Beide werken met dezelfde ingrediënten, maar maken allebei iets totaal anders. Benieuwd wat zij maakte met de ingrediënten tempeh, sinaasappel, bosui en paddestoelen?

Lees verder
door Roxanne
13
nov
2017

Een dagmenu van Mitu

dagmenu

Soms is het hartstikke fijn wanneer iemand tegen je vertelt wat je moet eten op een dag. Gewoon makkelijk. Hoef je zelf niet na te denken. Smul van dit dagmenu dat Mitu voor ons in elkaar gezet heeft. Mmm….

Lees verder
door Mitu
11
nov
2017

Als papa…. van streng naar plant-aardig

papa

Vegan worden. En dan ook nog eens met het hele gezin. Willem Meester vertelt over zijn ervaringen, zijn vergissingen en de buikpijn die hij kreeg van de ballen van de Keurslager.

Lees verder
door Willem Meester
11
nov
2017

Vegan… zwanger & eiwitten

Wanneer je zwanger bent, ‘eet’ het ongeboren kindje automatisch met jou mee. Het spreekt dus voor zich dat je dus genoeg voedingsstoffen (voor 2) binnen moet krijgen. In dit blog vertelt Minon over eiwitten.

Lees verder
door Minon
7
nov
2017

What I eat in a day…. op een zondagochtend!

zondagochtend

Een heerlijk ontbijtje op je vrije zondagochtend, dat is altijd genieten! Maar wat eet je nu op zo’n zondag ochtend als je plantaardig eet? Roxanne laat ons zien dat je als veganist helemaal niets hoeft te missen en ook kan genieten van een uitgebreid ontbijt.

Lees verder
door Roxanne
6
nov
2017

Soja deel 2: Soja & het milieu

soja

Als je eenmaal begint te lezen over wat de impact is van soja op het milieu, dan begint het je vast en zeker te duizelen. In dit blog legt Elise uit waar soja wordt verbouwd, waarom en hoe jij op een goede manier lekker soja kunt eten.

Lees verder
door Elise
6
nov
2017

Vegan verzorgingsmiddelen! Waar koop ik die?

verzorging

Merken als Lush en Rituals hebben heerlijke verzorgingsproducten. En ze zijn bijna altijd vegan. Jeeh! Reikt jouw budget niet zo ver, dan verkopen ook de Etos, Kruidvat en Appie H een hele berg vegan deodorants, tandpasta’s en gezichtsreinigers. Sabine vertelt je er hier meer over.

Lees verder
door Sabine
3
nov
2017

Soja deel 1: Soja en gezondheid

Enzymremmers, teveel hormonen en zelfs man boobs?! Tientallen verhalen over de ongezonde aspecten van soja doen de ronde. Elise heeft het uitgezocht en vertelt in haar blog waarom het eten van soja helemaal niet ongezond blijkt te zijn.

Lees verder
door Elise
3
nov
2017

Sint Maarten & een vegan lifestyle

SINT

Sint Maarten, het feest waarbij de kinderen (vooral in Noord-Holland) langs de deuren gaan. Zij brengen liedjes en lichtjes. In ruil daarvoor, krijgen zij wat lekkers. Marjan vertelt hoe je dit op een vegan-manier aan kunt pakken.

Lees verder
door Marjan
1
nov
2017

Vegan zoetekauwen opgelet!

snoep

In de serie: “De hoe en de wattes”, beantwoordt Jetske elke keer een vraag of bespreekt ze een onderwerp. Alles omtrent veganisme, sporten en duurzaamheid natuurlijk. Het is vandaag world vegan day en nog 10 dagen voor Sint Maarten, en daarom staat deze video helemaal in het teken van snoep. Want de allereerste vraag voor deze serie luidt: Welke snoep is nu eigenlijk vegan? Jetske zocht het voor je uit dus houd pen en papier in de aanslag want het is een hele lijst (gelukkig).

Lees verder
door Jetske Kalwij
31
okt
2017

Vegan… dit heeft mijn leven pas echt veranderd

verandering

Van “Ik wilde niet lastig zijn” naar “Ik voel me zoveel fitter en gezonder”. Joyce vertelt over haar weg naar het veganisme. De drempels en overwinningen. Lees snel verder om erachter te komen wanneer bij haar de knop om ging.

Lees verder
door Joyce
30
okt
2017

Hoe zit het dan met vegan verzorgingsproducten?

“Met extra collageen! En meer keratine voor een beter resultaat!” Wie kent de reclameslogans niet? Wat ze eigenlijk zeggen is: “Met extra vis! En meer botten!” Kim vertelt in haar blog hoe het precies zit met dierlijke producten in onze verzorgingsproducten.

Lees verder
door Kim
28
okt
2017

Wat is melkzuur & is het vegan?

melkzuur

Melkzuur… dat klinkt alsof het van een koe komt. Maar dat is dus niet zo! Mitu vertelt in haar blog wat melkzuur precies is en ook dat het vegan is. Jeeh!

Lees verder
door Mitu
27
okt
2017

Uit eten als vegan

eten

Dat is wel een lastig puntje voor sommigen. Mijn vriend was in het begin nogal sceptisch; “Oh, dus nu kunnen we nooit meer uit eten samen” – maar tot dusver heb ik vrijwel overal waar ik kom, heerlijk gegeten… vertelt Joyce.

Lees verder
door Joyce
26
okt
2017

Maya geeft ons 5 redenen om naar VegFest te gaan

vegfest

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober wordt er weer VegFest gevierd in de Jaarbeurs in Utrecht. En Maya is erbij. In deze vlog vertelt zij ons waarom wij deze vegan beurs niet mogen missen.

Lees verder
door Maya Papaya
26
okt
2017

Minon vertel over vegan babymelk

babymelk

Vegan babymelk is vaak een reden voor heftige discussies. Eenzijdige informatie en grootschalige nieuwsitems dragen hier sterk aan bij. Maar wat zijn de opties dan eigenlijk wel? Minon heeft het voor ons uitgezocht.

Lees verder
door Minon
25
okt
2017

Vlogger Wouter Waayer doet mee aan de VeganChallenge

veganchallenge

Het eten van dieren stond hem opeens niet meer aan. Daarom besloot hij
de maand oktober alle dierlijke producten te schrappen. Wouter Waayer
vertelt in zijn vlog waarom hij meedoet aan de VeganChallenge en hoe
het hem tot nu toe afgaat. Klik snel verder!

Lees verder
door Gastblogger
24
okt
2017

Is brood eigenlijk vegan?!

brood

Brood… zit daar melk in? Of ei? Dit is voor veel mensen echt helemaal niet duidelijk. Daardoor worden er veel vegan-misstappen gemaakt en zijn er veel vragen over. Elise helpt met haar blog al onze onzekerheden de wereld uit!

Lees verder
door Elise
23
okt
2017

What I eat in a day…. op een verjaardag!

verjaardag

Roxanne laat ons weer zien wat zij op een dag voor zichzelf klaarmaakt. Vandaag smult zij van een pastasalade én, .. heeft ze een verjaardag.

Lees verder
door Roxanne
21
okt
2017

Vegans lunchen ook!

Of je nou een kantoorbaan hebt, op flexibele werkplekken zit of wisseldiensten draait… veganisten lunchen ook. Alissa vertelt in haar blog hoe je in een handomdraai een vegan lunch uit je broodtrommel tovert.

Lees verder
door Alissa
20
okt
2017

Vega vs Vegan – het verschil

Vega, veganistisch, vegan… uh, is dit nou allemaal hetzelfde? Desirée legt uit wat de verschillen zijn tussen vega en vegan. Oftewel, wat is het verschil tussen vegetarisch en veganistisch?

Lees verder
door Desirée
19
okt
2017

Vegan-mama on a mission

mama

Marjan heeft een missie: haar niet-vegan kinderen verleiden met de heerlijkste vegan gerechten. Deze week scoorde zij hoge ogen met de eerste pompoensoep van het jaar. Zij blijft proberen, want je weet het nooit. “The mission is possible!”

Lees verder
door Marjan
18
okt
2017

Kan je vegan eten in… Weesp?

weesp

In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende, en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan.

Lees verder
door Jetske Kalwij
17
okt
2017

Honing… waarom is dat eigenlijk niet vegan?

Veel mensen denken dat honing over is. Dat de bijen het gewoon maken, zonder reden. Joyce legt in haar blog uit waarom honing eten absoluut niet bijdraagt aan een goed leven voor bijen, en voor onszelf.

Lees verder
door Joyce
16
okt
2017

What I eat in a day … in Rome

Roxanne is in… Rome!! En wij mogen met haar mee. Ze laat ons een stukje van de stad zien en al het lekkers dat zij daar gegeten heeft.

Lees verder
door Roxanne
15
okt
2017

8 x vegan musthaves

vegan

De VeganChallenge is er om ons te helpen onze weg te vinden in de veganistische (food) wereld. Om het ons gemakkelijker te maken. Vegan musthaves kunnen daarbij echt niet ontbreken. Ik zet daarom een aantal fijne plantaardige alternatieven voor je op een rijtje. Ik vertel je wat het is, waar het verkrijgbaar is en waarom het zo’n fijn vegan alternatief is.

Lees verder
door Mitu
14
okt
2017

Vegan eten voor je gezondheid? Dat is een makkie!

In dit blog vertelt Mitu ons dat 1: je bijna vanzelf gezonder gaat eten wanneer je vegan eet en 2: dat er ook een heleboel ongezonde vegan snacks bestaan. Lees & leer!

Lees verder
door Mitu
14
okt
2017

Hé Sabine, hoe was de VRIJ VAN VEGGIE Food Fair?

Op afgelopen zaterdag 7 oktober stapte Sabine al vroeg de Jaarbeurs van Utrecht binnen. Hoe zij die informatieve en lekkere dag ervaren heeft, vertelt ze in haar blog.

Lees verder
door Sabine
12
okt
2017

Zwanger & vegan vitamientjes

zwanger

Minon is zwanger én vegan. Om haar kindje zo gezond mogelijk op te laten groeien, let zij er extra goed op wat ze eet. In dit blog vertelt zij over de vitaminen die belangrijk zijn tijdens je zwangerschap.

Lees verder
door Minon
11
okt
2017

Kan sporen bevatten van melk of ei… ?

sporen

Is het nog steeds vegan als er op de verpakking staat “Kan sporen van….”? Maya legt in haar vlog uit wat er hiermee bedoeld wordt. Ben je ergens allergisch voor? Let dan extra goed op!

Lees verder
door Maya Papaya
11
okt
2017

Waarom is veganist worden goed voor het milieu?

Waar veel mensen niet bij stil staan, is dat vlees eten en melk drinken enorm slecht is voor het milieu. Het is een van de grootste oorzaken voor het opwarmen van de aarde. Waarom? Elise legt het je uit.

Lees verder
door Elise
9
okt
2017

What I eat in a day .. als ik bij vrienden ben

vrienden

Roxanne heeft een etentje vanavond! Gezellig kletsen.. en eten natuurlijk. Niet iedereen is vegan maar Roxanne schotelt hen een heerlijke vegan pizza voor. Wil je weten hoe? Kijk snel haar vlog!

Lees verder
door Roxanne
8
okt
2017

Ik noem het… Bolonisten van Catan!

spaghetti

Wat is jouw lievelingspasta? Spaghetti Bolo natuurlijk! Paul neemt ons mee door de supermarkt, naar het fornuis waar hij dit traditionele Italiaanse gerecht voor ons kookt.

Lees verder
door Paul
7
okt
2017

Zijn veganisten extreem of hypocriet?

extreem

Wie eet er nou geen eieren? En geen kaas? En dan eet je dat niet, maar je rijdt wel auto. En je stapt zo nu en dan onder de douche. Wie is er nou hypocriet? En wie verwacht er nou het extreme? Maya legt het uit.

Lees verder
door Maya Papaya
6
okt
2017

Vegan voor de dieren

vegan

Ondanks dat het gefladder van vogels haar kippenvel bezorgt, houdt Desirée wel van dieren. In dit blog beschrijft zij waarom je alle dierlijke producten direct moet laten vallen als je wil leven met je hoofd en je hart.

Lees verder
door Desirée
5
okt
2017

Marjan is vegan & heeft 3 zonen

vegan

Zoals elke vegan-moeder heeft Marjan ook haar struggles als het gaat om het opvoeden van haar zonen. Wel vegan? Niet vegan? In dit blog vertelt zij hoe ze dit aanpakt.

Lees verder
door Marjan
4
okt
2017

Pannenkoeken met appel & kaneel.. Mmmmmm

pannenkoeken

Dat Jetske vegan eet, wil helemaal niet zeggen dat ze geen pannenkoeken lust. Juist niet! In deze vlog laat zij zien hoe je pannenkoeken bakt, vegan-style natuurlijk.

Lees verder
door Jetske Kalwij
3
okt
2017

“Hey Joyce, mis je kaas niet enorm nu je vegan bent?!”

kaas

Voor veel mensen de reden om niet volledig vegan te gaan: kaas. Joyce vertelt over haar liefde voor kaas en hoe zij hier nu mee om gaat. Is dit voor jou de laatste drempel? Lees dan zeker dit blog van Joyce.

Lees verder
door Joyce
2
okt
2017

What I eat in a day? Ik laat het je zien

what I eat in a day

Begin de dag met mango-kokos-start met zoete cranberry’s. ’s Middags een ciabatta met grilled veggies. Yummie! En dan kookt ze ook nog eens chili sin carne met groenteballetjes voor diner. Eet jij mee met Roxanne? Want zo is vegan eten supermakkelijk!

Lees verder
door Roxanne
1
okt
2017

Documentaires & boeken die je niet mag missen

Door het zien van een documentaire of het lezen van een boek over veganisme schrikken veel mensen. Nieuwe en zeker heftige informatie recht voor hun neus. Wat zijn docu’s en boeken die je als veganist (wannabe) zeker moet zien en lezen? Elise zet ze voor jou op een rij.

Lees verder
door Elise
30
sep
2017

De basis. Wat is veganisme eigenlijk?

veganisme

Geiten-wollen-sokken in sandalen, midden in de winter. Dacht jij ook altijd aan een soort van hippie als je het over een veganist had? Sabine wel. Maar daar komt ze inmiddels helemaal van terug…

Lees verder
door Sabine
29
sep
2017

Een plantaardig dagje uit: Vrij van VEGGIE FOOD FAIR, Utrecht

vrij van veggie food fair

Deze fair is de perfecte toevoeging op jouw VeganChallenge. Je kunt naar hartelust en onbezorgd shoppen, proeven en ontdekken welke (nieuwe) producten er voor jou op de markt zijn. Sabine vertelt in dit blog waarom je deze fair zeker niet over mag slaan.

Lees verder
door Sabine
27
sep
2017

Blognaam: Vegan-Race-Rat. Maar vegan worden doe je rustig aan…

VEGANCHALLENGE

Dat het interesseveld van deze Vegan-Race-Rat breed is, mag duidelijk zijn. Chris woont in Duitsland, net over de grens en wil al haar kennis en ervaringen dolgraag met jullie delen. Houd haar blogs in de gaten en leer.

Lees verder
door Chris
25
sep
2017

“Laat het kriebelen om het zelf te gaan ervaren.”

VEGANCHALLENGE

Marjan leeft haar droom. Alles waar zij blij van wordt, begint steeds meer samen te vallen. En daarmee wil zij jou inspireren. Zij heeft genoeg te delen. Ook over haar 3 niet-vegan zoons. Beleef je met haar mee?

Lees verder
door Marjan
25
sep
2017

​“Ik geniet zo van de vegan reis die ik doormaak”

VEGANCHALLENGE

Door de VeganChallenge is Desirée zich gaan verdiepen in een leven als veganist. En dit viel goed in de smaak. Niet alleen voor haarzelf, maar voor iedereen die proeft van alle heerlijke dingen die zij bakt en kook. Proef je met hen mee?

Lees verder
door Desirée
23
sep
2017

Hier ben ik weer! Ken je me nog?

VEGANCHALLENGE

Vloggen over het veganisme deed zij allang, maar waarom niet haar bereik vergroten door zich aan te sluiten bij de VeganChallenge? Inmiddels is Maya een vast onderdeel van het team en vlogt zij vol enthousiasme over alles wat met het vegan-zijn te maken heeft.

Lees verder
door Maya Papaya
22
sep
2017

Inmiddels durf ik mezelf een goede kok te noemen

VEGANCHALLENGE

Het liefst veganized zij typisch Belgische recepten. Voor plantaardig stoofvlees en witlof met kaas en hesp draait Alissa haar hand inmiddels niet meer voor om. Al is dat ooit wel anders geweest. Door behapbare artikelen wil zij haar lezers zo goed mogelijk informeren.

Lees verder
door Alissa
21
sep
2017

Waarom zou ik geen vrijwilliger voor de VeganChallenge willen zijn?

VEGANCHALLENGE

Zullen we samen de aarde een stukje mooier maken? Sabine is een vegan-in-ontwikkeling, zoals zij dit zelf noemt. In haar blogs neemt zij jullie mee in het veganizen van haar leven. Oude producten eruit. Vegan producten erin! Maar alles stapje voor stapje.

Lees verder
door Sabine
21
sep
2017

Veganisme betekent niet dat je alleen aan je groene smoothie zit te lurken

VEGANCHALLENGE

“Als alle Nederlanders 1 dag per week geen dierlijke producten meer eten, zijn in 1 klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen gehaald.” Deze quote trok de enthousiaste vlogster Jetske over de streep. Laat je inspireren door haar video’s.

Lees verder
door Jetske Kalwij
21
sep
2017

Ik proef alles sterker en intenser

VEGANCHALLENGE

Mitu weet wel wat lekker eten is. En sinds zij alle dierlijke producten uit haar leven geschrapt heeft, gaat er echt een wereld voor haar open. Wauw! Haar vegan gerechten zitten echt vol smaak.

Lees verder
door Mitu
18
sep
2017

Wat?! Ben jij nu ook al vegan?!

VEGANCHALLENGE

Paul lust alles, behalve stroopkoeken en smekkies in alle smaken. En hij weet veel over ingrediënten. Heel veel. Traditionele gerechten koken is favoriet. Maar dan zonder vlees, vis, ei, zuivel of honing. Eet je met hem mee?

Lees verder
door Paul
17
sep
2017

Ik ben gek op vrijwilligerswerk!

VEGANCHALLENGE

De VeganChallenge was voor Joyce de drijfveer om over te stappen naar een vegan lifestyle. En nu wil zij anderen laten zien dat je nog zo ontzettend veel mag en kan wanneer je vegan bent. Kook met haar mee en je bent zo om.

Lees verder
door Joyce
16
sep
2017

Ik besloot van de een op de andere dag vegan te zijn

Ben je lekker een weekend weg, besluit je zomaar om vegan te zijn. Roxanne deed het en het was een van haar beste beslissingen ooit. Nu geeft ze tips over wat je als veganist kunt eten op een dag. Wil je hier meer over horen? Bekijk dan nu haar vlog.

Lees verder
door Roxanne
15
sep
2017

Je zo voelen als ik me voel, dat gun ik iedereen!

VEGANCHALLENGE

Toen Elise een boek over de vee-industrie las, was ze om. Leven zonder dierlijke producten was voor haar het logische gevolg. En nu noemt ze het zelfs haar beste beslissing ooit. Door te bloggen voor de VeganChallenge hoopt ze mensen te helpen bij hun overstap.

 

Lees verder
door Elise
14
sep
2017

Aan een discussie begint Kim niet, die zijn toch zinloos

Terwijl Kim op haar werk haar lunchtrommel opendoet, komen de eerste collega’s al kijken wat ze deze
keer meegenomen heeft. Sinds zij vegan is, inspireert ze anderen door lekker gewoon te blijven. Nieuwsgierig naar het verhaal van Kim? Lees dan snel verder.

Lees verder
door Kim
8
jul
2017

VeganChallenge bundelt krachten met Plant Power

De VeganChallenge gaat samenwerken met Plant Power en Animal Rights. Door middel van wederzijdse promotie kunnen beide campagnes elkaar versterken in het gemeenschappelijke doel om veganisme uit te dragen. Plant Power campagnecoördinator Jurjen Ruijter: “De lezers van onze Plant Power brochure krijgen met de VeganChallenge een leuke uitdaging in handen om aan de slag te …

Lees verder
door admin
2
mei
2017

Zijn vegans hypocriet?

Zijn vegans hypocriet omdat ze proberen iets goeds te doen maar niet perfect zijn? In deze video vertelt Maya over het principe “je moet ergens beginnen”.

Lees verder
door Maya Papaya
2
mei
2017

Is veganisme een sekte?

Om de één of andere reden wordt veganisme soms als een sekte gezien. In deze video legt Maya uit wat een sekte is en waarom veganisme er géén is.
Lees verder
door Maya Papaya
2
mei
2017

Alle vegans over een kam scheren

Ken je dat? Van die mensen die één vegan kennen (of over hebben gehoord) waarmee er blijkbaar iets mis was en dat er dan vanuit wordt gegaan dat dat voor alle vegans geldt? Super irritant! In deze video laat Maya zien waarom iedereen maar snel moet stoppen met zulke vreemde gevolgtrekkingen.

Lees verder
door Maya Papaya
2
mei
2017

Wat als iedereen veganist werd?

Wat zou er gebeuren als iedereen opeens veganist werd? De een denkt dat koeien de wereld over zouden nemen, de ander denkt dat deze dieren uit zouden sterven omdat ze niet meer gefokt worden maar in deze video vertelt Maya wat er écht zou gebeuren.

Lees verder
door Maya Papaya
2
mei
2017

Vegan? Wat gezond!

Als je veganistisch eet, eet je dan automatisch super gezond? Kan wel, hoeft niet! Maya vertelt over hoeveel verschillende voedingspatronen er wel niet zijn binnen het veganisme.

Lees verder
door Maya Papaya
2
mei
2017

Maar het dier is toch al dood

“Het beest is toch al dood, dus dan kan je hem net zo goed gewoon eten”. In deze video legt Maya uit waarom dit helemaal geen logische redenatie is!

Lees verder
door Maya Papaya