Q&A’s tijdens de Nationale VeganChallenge

Als je begint met plantaardig eten kun je op allerlei manieren waardevolle informatie vinden die je verder kan helpen. Toch kan het zijn dat je specifieke vragen hebt, die je graag aan een deskundige zou willen stellen. Daarom organiseren wij kosteloze Q&A’s voor jou als deelnemer aan de Nationale VeganChallenge (en eigenlijk voor iedereen die interesse heeft of vragen over diverse vegan onderwerpen).

Kom naar een Q&A in de maand januari. Onderstaand zijn de onderwerpen vermeld, meld je per Q&A eenvoudig aan via de link. Op deze pagina kun je ook voorgaande Q&A’s over onder andere vegan (top)sporters, honden en plantaardig eten nog eens bekijken.

De opnames van de Q&A’s worden ook steeds op deze pagina geplaatst, dus check deze pagina regelmatig!

~~~~~

Vegan2Vegan – 27/01/22, 19 – 20.30u (zoom)

Let op: dit is geen Q&A, maar een groepsgesprek (een hele boeiende) onder leiding van enthousiaste, bekwame gespreksleiders Carlien en Jasper

Rond deze tijd van de Nationale VeganChallenge heb je al 27 dagen stappen gezet richting veganisme, well done! Ongetwijfeld zijn er allerlei vragen en overwegingen naar boven gekomen. Van jezelf en wellicht ook vanuit je familie, vrienden, collega’s. Soms zijn het regelrechte dillema’s. We kunnen je vertellen dat je absoluut niet de enige bent. Vegan2Vegan is opgezet om (beginnende) vegans met elkaar in gesprek te brengen. In een veilige setting kun je je beste en slechtste ervaringen tijdens de challenge delen, tips ontvangen en meedenken met anderen. Tenslotte draait veganisme niet om het zijn van een perfecte vegan, maar om de wereld een stukje mooier en gezonder te maken voor jezelf en onze medeschepselen. Carlien en Jasper zorgen vervolgens voor mooie inzichten over zowel innerlijke als  sociale processen.

Er is plek voor 4-6 deelnemers. Eventueel kom je op de wachtlijst. Hier wordt je vanzelf over ingelicht. Mocht er veel interesse zijn, proberen we nog een sessie te organiseren.

Meld je hier aan: https://zoom.us/meeting/register/tJcucuqurj8oHdTRh3cAHwKVIJgdmS2gDWCQ

~~~~~

 

VeganChallenge gedaan, en nu? – 31/01/22, 19u (zoom)

Yes! Je hebt 30 dagen lang van een vegan leven geproefd! En nu? Hoe zorg je ervoor dat je die heerlijke vegan maaltijden blijft maken, ook al krijg je niet meer dagelijks een mailtje met inspiratie en recepten? Martine van Haperen, vegan receptontwikkelaar en voedingscoach, geeft je onder andere handige tips voor eten met een (beperkt) budget, mealpreppen en meer.

Gastspreker: Martine van Haperen, eigenaar Vegetus Vegantestkitchen @vegetus

Gespreksleider: Samantha Bakkum, voedingskundige, @samanthabakkum

Meld je hier aan: https://zoom.us/webinar/register/WN_RGwkaZZOQbSHLXkscGRvFg

~~~~~

Voorgaande Q&A’s

Tips van een vegan bakker

Wil je weten hoe je jouw favoriete baksel zonder dieren bereid? Kom dan naar de Q&A en stel al je vragen aan Arend, een klassiek opgeleide banketbakker en eigenaar van vegan bakery Mister Woodrope.

Gastspreker: Arend Weisz-Hertsworm, eigenaar vegan bakery Mister Woodrope

Gespreksleider: Martine van Haperen, eigenaar Vegetus Vegantestkitchen @vegetus

~~~~

Kinderen en vegan eten

Hierbij nog enkele andere informatiebronnen vanuit de Nederlandse vereniging voor veganisme, waaronder verdere toelichting op het advies je kind wat ei te geven: https://www.veganisme.org/informatie/levensfasen/. Let wel, het is een advies, je beslist uiteraard of je dit overneemt of niet.

Gastspreker: Viënne van Eijmeren, arts in spe, @vienneforhealth en ambassadeur Nationale VeganChallenge

Gespreksleider: Liona Besman, van @shairmyworld en ambassadeur Nationale VeganChallenge

~~~~~

Verrijk je vegan maaltijd!

Tijdens deze Q&A vertelde Samantha Bakkum, vegan voedingskundige, alles over hoe je een lekkere, volwaardige vegan maaltijd samenstelt. Alle vragen/twijfels over eiwitten, soya & oestrogeen, vitaminen werden beantwoord.

Gastspreker: Samantha Bakkum, voedingskundige, @samanthabakkum

Gespreksleider: Cora Kruijssens

~~~~~

 

Q&A Honden & plantaardig eten (28 februari 2021)

Gastsprekers: Lisette Kreischer en Rick Scholten; auteurs Dog.Eat.Plant

Gespreksleider: Anna Penta; blogpost

~~~~~

Q&A (top)sport en vegan eten (10 januari 2021)

Gastspreker: Puru Schout, vegan bodybuilder en ambassadeur Nationale VeganChallenge.

Gespreksleider: Emile Dingemans, voorzitter Nederlandse vereniging voor veganisme

Meer blogs lezen…

Miracle Helder

Blogger