24
jun
2013

Rijstsalade met peultjes

De rijst voor deze salade kun je ook een dag van tevoren alvast koken, laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo ben je helemaal snel klaar!

Lees verder
door admin
23
jun
2013

Bloemkoolcurry

Voor deze curry maak je je eigen currypasta. Weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare currypasta, bijvoorbeeld van het merk Patak’s.

Lees verder
door admin
28
mei
2013

Noedelsoep met paksoi

Eet je graag instant noedels? Dat kan nog steeds, er zijn verschillende soorten vegan noedels te verkrijgen (let op dat er geen ei in zit). Kijk daarvoor ook eens rond bij de toko of Chinese supermarkt. Deze soep is een gezondere variant, met verse groenten en bamboescheuten. Ook heerlijk als tussendoortje!

Lees verder
door admin
27
mei
2013

Blueberry pancakes

Een basisrecept voor echt Amerikaanse pancakes. Je kunt dit aanpassen naar je eigen voorkeuren, door bijvoorbeeld (een deel van) de bloem te vervangen door meel, de suiker door agavesiroop en door plantaardige melk naar keuze te gebruiken. Je kunt ook andere bessen dan de klassieke bosbes kiezen, en als ze niet in het seizoen zijn, gebruik dan eens zomerfruit uit de diepvries!

Lees verder
door admin
27
mei
2013

Pindasoep

Deze soep is lekker romig door de aardappel en pindakaas. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf lekker vindt!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Frisse komkommer-cashewdip

Deze dip is romig door de cashewnoten, maar toch fris dankzij de komkommer. Als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het overal wel bij eten!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Thaise salade met paksoi

De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Tiramisu

De traditionele Italiaanse tiramisu wordt met lange vingers gemaakt. In dit recept gebruiken we vers gebakken cake en een stevige roomlaag. Zo is de tiramisu makkelijker te serveren.

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Mango Lassi

Lassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Door sojayoghurt te gebruiken heb je een heerlijke vegan variant. Probeer het uit!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Aardbei-spinaziesalade

Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie. Samen met spinazie en nootjes vormen ze een lichte salade.

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Panzanella

Voor deze Italiaanse broodsalade kun je afgebakken ciabatta nemen, maar het is lekkerder om een ciabatta te nemen die je thuis af kunt bakken. Laat het brood dan wel eerst goed afkoelen voordat je het in de salade doet.

Lees verder
door admin