27
okt
2013

Tofuscramble met boerenkool en champignons

We kunnen er geen genoeg van krijgen… scrambled tofu is nou eenmaal een gezond en goed vullend ontbijt, heerlijk op een zondagochtend! Voor deze winterse variant gebruik je boerenkool. De meeste Nederlanders zijn erg verbaasd als je daar iets anders mee doet dan het te gebruiken voor een stamppot, terwijl er zo veel lekkere gerechten met deze supergezonde bladgroente te maken zijn!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Peerfrangipane

Frangipane is gewoon zo’n mooi woord dat een dergelijke taart gewoonweg niet kon ontbreken in de VeganChallenge. Het is een heerlijk gebakje met amandelspijsvulling en peer. Perfect op koude herfstdagen met een kop gemberthee erbij om op te warmen!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Knolselderijstoofpotje met kikkererwten en couscous

Dit stoofpotje is perfect voor van die druilerige herfstdagen waar op je niet kunt kiezen of je nou trek hebt in dampende soep, pittige curry of een groot bord pasta. Het is eigenlijk – gek genoeg – een combinatie van deze drie: zo verwarmend als soep, zo pittig als curry dankzij de chilipoeder en de pijnboompitten en kappertjes doen je bijna terugdenken aan die warme vakantie in Italië.

Lees verder
door admin
11
okt
2013

Paddenstoelentapenade

Deze tapenade zet je in een handomdraai op tafel en is ideaal voor feestjes. De kwaliteit van de olijven bepaalt de smaak van de tapenade, dus zoek als het even kan de beste biologische (kalamata) olijven.

Lees verder
door admin
8
okt
2013

Cranberrykoekjes

Dit recept is vanaf heden je redder in nood. Het leidt je namelijk niet alleen naar heerlijke cranberry koekjes, maar is tevens een makkelijk basisrecept voor vegan koekjes waarmee je eindeloos kunt variëren! Probeer het maar eens door de cranberry’s door iets anders te vervangen, zoals gehakte noten, chocolate chips, havermout of rozijnen.

Lees verder
door admin
6
okt
2013

Havermoutcrumble met zoete aardappel

Deze ovenschotel maakt van iets gewoontjes zoals havermout een verwenontbijt op de zondagochtend. Het klinkt misschien gek om iets als aardappel te verwerken in een zoete ovenschotel, zoete aardappel – ook wel bataat genoemd – is een bijzondere groente die zich uitstekend leent voor zoete gerechten. Probeer het maar eens!

Lees verder
door admin
27
sep
2013

Tagliatelle met champignonroomsaus

Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en rijstmelkroom! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel.

Lees verder
door admin
7
sep
2013

Pompoen-pindastoofpot

Als het aan ons ligt, gaat er bijna dagelijks wel pindakaas door een van de VeganChallenge-recepten. Dit recept is een goed voorbeeld dat dat heel lekker kan zijn! Geïnspireerd door de Afrikaanse keuken, waar pinda en pompoen een klassieke combi zijn.

NB: check even of je dry roasted peanuts vegan zijn, dit is meestal wel zo.

Lees verder
door admin
29
aug
2013

Appeltaart-havermout

Voor deze bijzondere variant op havermout wil je op een druilerige ochtend vast wel je bed uit komen! Je kunt hem zowel koud als warm eten, maar warm is in het najaar wel het lekkerst natuurlijk.

Lees verder
door admin
29
aug
2013

Bruinebonensoep

Deze simpele soep vult goed en is ideaal voor koudere dagen. Heb je snel last van je buik als je peulvruchten eet? Probeer ze dan eens zelf te koken! Je vindt gedroogde peulvruchten gewoon in de supermarkt. Week ze ’s nachts en kook ze dan zo’n 1,5 uur. Je kunt ze in porties invriezen en zo elk moment gebruiken. Gewoon even wat kokend water op gieten om ze te laten ontdooien!

Lees verder
door admin
28
jun
2013

Gegrildecourgettessalade

De appel en courgette kun je in de oven grillen, of in een grillpan als je die hebt. Veel leuker is natuurlijk om ze op de barbecue te grillen, dan zijn ze veel sneller klaar!
De gegrilde salade is ook heerlijk op een broodje met hummus, of in een bowl.

Lees verder
door admin
27
jun
2013

Gazpacho

Deze heerlijke Spaanse tomatensoep heb je in een handomdraai klaar. Ideaal op een warme zomerdag, gazpacho eet je namelijk koud!

Lees verder
door admin
27
jun
2013

Chocoladevla

In de supermarkt vind je allerlei soorten plantaardige desserts, maar soms is het gewoon leuk om het zelf te maken. Dit recept is bovendien goedkoper en eenvoudig te bereiden, dus waarom niet eens zelf vla maken?

Lees verder
door admin