21
jun
2024

Vegan tzatziki

Tzatziki is een verfrissende saus van komkommer met vegan yoghurt en kruiden. Serveer deze verfrissende dip bij pittige gerechten, gebakken of gekookte aardappelen, rijst- en bonenschotels, falafel, gebakken vegan visfilet, -schnitzels en andere vleesvervangers. Of smeer het op je boterham!

Lees verder
door Key Tengeler
5
nov
2023

Sinterklaaskoekjes

Er bestaan al heel veel kruidnootrecepten. Dus voor wie eens een ander kruidig koekje wil proberen, zijn er nu ‘Sinterklaaskoekjes’! Ze passen perfect bij het andere Sinterklaassnoepgoed.

Lees verder
door Key Tengeler
5
nov
2023

Romige zoeteaardappelsoep

Een soepje op basis van zoete aardappel! We maken hem extra romig met een schep pindakaas en geven ‘m een knapperige toets met geroosterde pittige kikkererwten.

Lees verder
door Key Tengeler
5
nov
2023

Knoflookbrood

Met dit knapperige stokbrood voorzien van een smeuiig en kruidig knoflookmengsel waan je je op een terrasje met uizicht op de Eiffeltoren.

Lees verder
door Key Tengeler
5
nov
2023

Galette met seizoensfruit

Een heerlijk dessert met vers fruit van het seizoen op een hartige bodem. Of ga voor de winterse variant met stoofpeertjes! Met deze hoeveelheid kun je kiezen om grote of kleine stukken te serveren.

Lees verder
door Key Tengeler
5
nov
2023

Gormah Sabzi (Perzische kruidenstoofpot)

Gormah Sabzi is een Perzische, gedroogde groenekruidenmelange die bestaat uit peterselie, prei, groene look, korianderblad, spinazie en fenegriekblad. Samen met kidneybonen, stukjes vegan kip en gedroogde limoenen is het een traditioneel gerecht in Iran. Het wordt vaak gegeten op de vrijdag, de heilige dag daar. Het heeft een verfijnde, aparte smaak en is ook nog eens supergezond. Het wordt geserveerd met Basmatirijst en saffraan. De gedroogde kruidenmelange en limoenen zijn te koop in de grotere steden bij Iraanse en Afghaanse winkels en ook online.

Lees verder
door Key Tengeler
2
nov
2023

Watermeloensalade met aardbei

Deze zomerse salade is snel klaar en is een passend bijgerecht voor op een barbecue. Maar hij smaakt ook goed bij (gebakken) aardappels en een vleesopvolger.

Lees verder
door Key Tengeler
2
nov
2023

Aardappel-snijbietsoep

Een makkelijke moestuingroente is snijbiet. Maar wat kun je daar eigenlijk mee? Heel veel! Zo is het een gezonde toevoeging in een curry of pasta. Maar je kunt het ook goed in een soep verwerken.

Lees verder
door Key Tengeler
2
nov
2023

Feestelijke miniplaattaartjes

Deze borrelhapjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook een smaaksensatie! Kies je favoriet of maak beide soorten om je gasten een keuze te geven.

Lees verder
door Key Tengeler