Waldorfsalade
Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.
Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.
Een feestelijke eyecatcher op je bord die ook nog eens snel en makkelijk te maken is! Een papillot is een gesloten pakketje dat in de oven gaar gestoomd wordt. Deze papillot vullen we met groenten en plantaardige zalm.
Klassieke scones, maar dan vegan! Perfect in combinatie met een toefje plantaardige room en een dampende kop thee bij het paasontbijt of de zondagse brunch.
Met deze rode smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost!
Voor wie eens wat anders wil dan champignonragout is er nu bloemkoolragout!
In krentenbollen van de bakker en supermarkt zit meestal ei en/of melk. De plantaardige versie is minstens net zo lekker. De echte liefhebber doet er een plakje vegan kaas op. Dit recept is voor 16 stuks.
Een heerlijk gerecht voor de wat koudere dagen. Deze stoof met Ras el hanout kruiden is snel klaar en erg gezond en voedzaam.
De combinatie van een knapperige bodem met banaan, karamel en slagroom is echt hemels. De taart is heel lekker als nagerecht of voor tussendoor en makkelijk vooraf te maken. Doe de slagroom er dan wel vlak voor het serveren op. Wil je zo min mogelijk suiker eten, laat de slagroom dan weg.
Deze appelcake met custard is absoluut de moeite waard. Een heerlijke plantaardige variatie op de klassieke appeltaart. Het speciale van deze cake is dat hij een “geleerlaagje” heeft; het lijkt zo net alsof hij bij de banketbakker vandaan komt!
Een smaakvol dessert dat gemakkelijk van tevoren te maken is. Succes gegarandeerd bij de hele familie; dit lust iedereen!
Een snelle variant van de klassieke cheesecake, in een vegan jasje. Is de rabarber niet in het seizoen? Je kunt ook jam maken van een ander soort fruit. Bijvoorbeeld van rode bessen of bosvruchten. Je kunt hiervoor prima diepvriesfruit gebruiken.
Burek is hartig gevuld filodeeg die in een mooie spiraal opgerold en afgebakken wordt. Voor het eerst gemaakt in Servië, maar ondertussen gekend in heel de Balkan. In dit recept vullen we de burek met een zacht tofumengsel en spinazie. Je eet burek als snack, maar als je er soep of een salade bij maakt, kan het prima als lunch of hoofdgerecht.
Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol “whole food plant based” gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.
Deze pasta is geweldig in zijn eenvoud. Heerlijk smaakvol en voedzaam; deze maak je elke week weer opnieuw!
Start de dag gezond met deze simpele havermout. De avond van tevoren kun je dit al klaarmaken, waardoor je ‘s ochtends vroeg extra snel klaar bent! Je kunt zo weinig en zoveel toevoegen als je wil. Van sober tot rijkgevuld, alles is mogelijk met dit makkelijke recept.