19
jan
2023

Arabische stoof

Een heerlijk gerecht voor de wat koudere dagen. Deze stoof met Ras el hanout kruiden is snel klaar en erg gezond en voedzaam.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

glutenvrije banaan-karameltaart

De combinatie van een knapperige bodem met banaan, karamel en slagroom is echt hemels. De taart is heel lekker als nagerecht of voor tussendoor en makkelijk vooraf te maken. Doe de slagroom er dan wel vlak voor het serveren op. Wil je zo min mogelijk suiker eten, laat de slagroom dan weg.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Vegan appelcake

Deze appelcake met custard is absoluut de moeite waard. Een heerlijke plantaardige variatie op de klassieke appeltaart. Het speciale van deze cake is dat hij een “geleerlaagje” heeft; het lijkt zo net alsof hij bij de banketbakker vandaan komt!

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

vegan chocolademousse

Een smaakvol dessert dat gemakkelijk van tevoren te maken is. Succes gegarandeerd bij de hele familie; dit lust iedereen!

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

vegan cheesecake mousse

Een snelle variant van de klassieke cheesecake, in een vegan jasje. Is de rabarber niet in het seizoen? Je kunt ook jam maken van een ander soort fruit. Bijvoorbeeld van rode bessen of bosvruchten. Je kunt hiervoor prima diepvriesfruit gebruiken.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Burek: gevulde filodeegrolletjes

Burek is hartig gevuld filodeeg die in een mooie spiraal opgerold en afgebakken wordt. Voor het eerst gemaakt in Servië, maar ondertussen gekend in heel de Balkan. In dit recept vullen we de burek met een zacht tofumengsel en spinazie. Je eet burek als snack, maar als je er soep of een salade bij maakt, kan het prima als lunch of hoofdgerecht.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Groentestoof met avocadosaus

Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol “whole food plant based” gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

vegan pasta pomodoro

Deze pasta is geweldig in zijn eenvoud. Heerlijk smaakvol en voedzaam; deze maak je elke week weer opnieuw!

Lees verder
door Henrieke Boer
20
dec
2022

Vegan overnight oats

Start de dag gezond met deze simpele havermout. De avond van tevoren kun je dit al klaarmaken, waardoor je ‘s ochtends vroeg extra snel klaar bent! Je kunt zo weinig en zoveel toevoegen als je wil. Van sober tot rijkgevuld, alles is mogelijk met dit makkelijke recept.

Lees verder
door Henrieke Boer
20
dec
2022

Kerst smoothie bowls

Deze tweekleurige smoothie is een ware eyecatcher bij het kerstontbijt. Het kost even wat tijd om ze te maken, maar met onderstaande instructies kan het niet mislukken.

Lees verder
door Henrieke Boer
16
dec
2022

Klassieke vegan oliebollen

Dit is een oud banketbakkersrecept voordat het werd verrijkt naar het recept dat tegenwoordig veel gebruikt is. Daardoor is het een speciaal klassiek recept! Het komt uit een boekje uit 2002 waarin klassieke basisrecepten uit de banketbakkerij zijn verzameld. Het recept komt uit de tijd dat het gebruik van ei en boter als luxe werd gezien en dus werd weggelaten als het niet nodig was.

Lees verder
door Henrieke Boer
1
dec
2022

Vegan misosoep

Misosoep is een gerecht waar je werkelijk waar, eindeloos mee kunt variëren. In dit recept kun je kiezen voor een langzame variant, waarbij je zelf je vegan dashi bouillon maakt de avond van tevoren, of voor een snelle variant, waarmee je soep binnen een kwartier op tafel staat.

Lees verder
door Henrieke Boer
11
jul
2022

Albondigas

Albondigas

In Spanje zijn albondigas een bekende tapa. Dit recept is hierop geïnspireerd. Je kunt dit gerecht als hapje opdienen, bijvoorbeeld bij een buffet. Met wat rijst ernaast heb je een volledige maaltijd.

Lees verder
door Leonie Krijger
28
jun
2022

Vegan poké bowl met pompoen

De poké bowl heeft nog niet zo lang geleden zijn intrede gemaakt als gerecht, maar is inmiddels niet meer weg te denken. Het is niet alleen een hip gerecht, maar ook een die simpel te maken is en makkelijk om mee te variëren omdat je rijst als basis gebruikt. In de winter kun je gaan voor pompoen, zoals in dit recept. Is het hartje zomer? Vervang dan de pompoen eens voor zoete aardappel of stukken mango bijvoorbeeld!

Lees verder
door Henrieke Boer
28
jun
2022

Parelcouscous met vegan zalm

Voor dit recept gebruiken we de plantaardige zalmfilet van Vivera. In combinatie met de romige, risotto achtige parelcouscous en de zelfgemaakte ravigottesaus is deze vegan zalm een feestje om te eten.

Lees verder
door Henrieke Boer