Pizza Veganza

Er zijn meerdere manieren om zelf makkelijk een lekkere vegan pizza te maken. Veel supermarkten verkopen kant-en-klare bodems, waar je alleen nog je eigen beleg op hoeft te doen. Ook bestaat er van Albert Heijn een ‘pizza-kit’, die een deeg en pizza saus bevat. Beide zijn te vinden in de koeling.

Ingrediënten

Voor de saus: 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 2 blikjes (à 68 gram) tomatenpuree

Bereiding

Verwarm de oven voor volgens de instructie op de verpakking.

Voor zelfgemaakte saus op kant-en-klare pizza bodems: Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olie in een sauspan. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met ±50 ml water, en laat nog even doorwarmen.

Als je een pizza-kit hebt: Rol het deeg uit en bestrijk met de bijgeleverde tomatensaus. Verdeel de groenten over de pizza.

Bak volgens de instructies en eet smakelijk!

Tip: Het is ook lekker om knoflook-veganaise te maken voor op de pizza!
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge