Shepherd’s pie – Engelse ovenschotel
Shepherd’s pie is een Engelse ovenschotel. Van origine is vlees een hoofdbestanddeel, maar dit is een heerlijke vegan versie met wintergroenten en linzen.
Shepherd’s pie is een Engelse ovenschotel. Van origine is vlees een hoofdbestanddeel, maar dit is een heerlijke vegan versie met wintergroenten en linzen.
Een heerlijke ouderwetse appeltaart van een moderne grootmoeder! Deze taart bevat namelijk geen ei, in tegenstelling tot het originele recept. Dit recept is voor een taart van ongeveer 24 centimeter doorsnede, pas eventueel de hoeveelheden aan als je een grotere taart wil maken.
Een lekkere pittige Mexicaanse klassieker, met een frisse muntsaus. In dit recept gebruiken we de originele pintoboon, die meestal chiliboon genoemd wordt. Chilibonen zitten in het blik al in een sausje, daarom is dit recept extra makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort bonen gebruiken en met een blik tomatenblokjes en chilikruiden je eigen saus maken.
Deze balletjes zijn een heerlijke toevoeging bij je Hollandse groenten en aardappels, zeker samen met deze romige champignonsaus!
Er zijn meerdere manieren om zelf makkelijk een lekkere vegan pizza te maken. Veel supermarkten verkopen kant-en-klare bodems (met saus) die vegan zijn, waar je alleen nog je eigen beleg op hoeft te doen. Wat dacht je van deze variant met artisjok, paprika en champignons?
Dit is misschien wel de lekkerste manier om aardappels te eten. Deze vegan ‘gevulde eieren’ zijn ook een heerlijk hapje voor bij de zondagse brunch. Omdat je in dit recept ook de schil van de aardappels eet is het beter om voor biologische aardappels te kiezen.
Een variatie op de klassieke zuurkoolstamppot. Ook zonder oven kan je het recept bereiden door de zuurkool los in een pannetje te koken voor ongeveer 10 minuten.
Minestrone is een goedgevulde soep die zijn oorsprong vindt in Italië. Er wordt van oudsher al veel gevarieerd met de ingrediënten. Dit komt doordat men vaak groenten gebruikte die over waren van vorige dagen. Voel je dus vrij om je eigen favoriete groente toe te voegen!
Deze taart is het meest gemaakte recept van De Plantaardige Keuken, de blog van onze eigen kok Alynda. Sinds twee jaar post ze daar allerlei recepten, van eenvoudig tot bijzonder. De blog is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste vega blogs van Nederland, waar je voor elke gelegenheid wel iets lekkers kunt vinden! Deze chocoladetaart is op feestjes een echte gangmaker!
Een makkelijke klassieker uit de Indonesische keuken. Let op dat de mienestjes geen ei bevatten.
Dit recept kun je als basis gebruiken om zelf vegaburgers te maken. Een bonus is dat ze goedkoop zijn, gezond en heel makkelijk! Serveer deze burgers met frietjes en salade of op bolletjes met bijvoorbeeld salsa of ketchup, veganaise, sla, tomaat en kiemen (zoals alfalfa). Ook lekker is een plakje plantaardige kaas erop.
Dit veganistische recept van mayonaise is geleend van onze Belgische collega’s van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). In de supermarkt vind je tegenwoordig ei-vrije mayonaise, maar het is natuurlijk nog leuker en lekkerder om het zelf te maken!
Deze stamppot met walnoten en zongedroogde tomaatjes is een heerlijke variatie op de gebruikelijke andijviestamppot.
Pannenkoeken bevatten vaak koemelk en ei. Dat hoeft natuurlijk niet! Je kan elke gewenste plantaardige melk gebruiken, zoals soja, rijst of haver. Het ei hoeft niet vervangen te worden, je kan prima pannenkoeken maken op basis van alleen meel en melk.
Heerlijke koekjes, die helemaal niet moeilijk zijn om te maken! Ze zien er het mooist uit als je nog wat chocoladestukjes bovenin de koekjes drukt vlak voordat ze de oven in gaan. Het recept is genoeg voor ongeveer 15 koekjes.