Zijn truffels eigenlijk vegan?
“Weet ik eigenlijk wel wat truffels zijn?” Je hoort het jezelf misschien wel denken. En waarom zouden ze dan wel of niet vegan zijn? De verwarring is niet vreemd. Elise helpt je met haar blog uit de brand.
Lees en kijk mee met onze bloggers Zij geven jou het laatste nieuws en een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder voor de VeganChallenge blog!
“Weet ik eigenlijk wel wat truffels zijn?” Je hoort het jezelf misschien wel denken. En waarom zouden ze dan wel of niet vegan zijn? De verwarring is niet vreemd. Elise helpt je met haar blog uit de brand.
Wanneer je zelf je groente en fruit kweekt, bekijk je het eten op je bord opeens met andere ogen. Marjan verwoordt het als ‘eerbied’ voor alles wat groeit en bloeit. In haar blog vertelt zij over het plezier en de rust die zij vindt in het kweken van haar eigen veggies.
Waar de traditionele gerechten van Tsjechië vaak uit dierlijke producten bestaan, kom je als vegan in Praag niks te kort. Lees de tips van Elise, pak de HappyCow app erbij en shop je helemaal suf in 1 van de bio-winkels.
Chris is dol op haar schattekatten. En zij op haar. Waarom? Omdat zij hen soms verwent met iets lekkers te snacken. Soms uit de winkel, maar vaak maakt Chris de snacks voor haar katten ook zelf. Nieuwsgierig wat de schattekatten eten? Lees dan snel verder.
“Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.” Wijzig deze slogan maar in “Kip, het meest mishandelde stukje vlees”, want zo zit de industrie in elkaar. Vleeskuikens hebben een kort maar zeer ellendig leven. Elise legt uit over de kippenindustrie.
In de serie: “Kan je vegan eten in…” Bezoekt Jetske verschillende grote en kleinere steden om te kijken of je daar als vegan goed terecht kan. Dit keer bezoekt ze onze hoofdstad: Amsterdam
Konijnen, vossen, zeehondjes, nertsen en zelfs het bijzondere karakulschaap. Allemaal gefokt voor hun bont. Meer weten over de gruwelen van de bontindustrie? Lees dan snel verder.
Kunstmatige inseminaties en de massale slachting van kalveren. De zuivelindustrie is in één woord ellendig. Voor wie wel graag z’n bammetje boter en kaas eet of een glas melk drinkt, lees snel verder. Want Elise legt haarfijn uit wat er mis is met de zuivelindustrie en hoe je ook kunt (en wilt) genieten van de plantaardige varianten van boter, kaas en melk.
Sabine is vegan. Zij eet en drinkt niets wat van dieren afkomstig is en koopt ook geen nieuwe spullen met dierlijke producten erin. Maar… toch had zij even een overpeinsmomentje, wellicht zeer herkenbaar voor veel vegans. Nieuwsgierig? Lees dan verder.
Veganisme en biologisch eten wordt vaak aan elkaar gekoppeld. Maar waarom? Want wist je dat het helemaal niet hetzelfde is? De overlap is een veelvoorkomende misconceptie. Maya legt uit hoe het echt zit. Klik snel verder!
“Maak een beetje extra tijd vrij’ is het advies van Marjan. Dit is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan. Marjan vertelt in haar blog waarom het absoluut de moeite waard is om vrijer te zijn zodat je nieuwe mooie dingen ziet in het leven.
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit
Elise was een weekendje naar Oslo. En daar moest ze natuurlijk ook wel eens eten. Ze kwam er al snel achter dat dit echt prima te doen was. Via diverse apps, in veggie-ketens en natuurlijk met boodschappen uit de supermarkt. Lees snel verder en ontdek waar je vegan eet in Oslo.
Marjan zegt een “altijd op dieet”-verleden te hebben. Dit laat zij nu helemaal varen en gaat door het leven als een ‘curvy vegan’. Want het veganisme is geen dieet, het is een principiële lifestyle waar zij zich goed bij voelt. Ook proberen? Lees Marjans tips.
In de serie Eet zonder leed, deelt Jetske iedere keer een video over, hoe kan het ook anders: Eten. Dit kan zijn: recepten, voedingsschema’s en eettestjes. Deze keer een heerlijke zomerse pastasalde! Deze wil je proeven!!