Kan je vegan eten in…. Amsterdam Noord/West

Kan je vegan eten in…. Amsterdam? Het antwoord is natuurlijk JA!!

Meatless district

Misschien wel de meest bekende hotspot in Amsterdam: Meatless district. Hier kan je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Jetske ging met haar familie uit eten om te vieren dat ze een nieuwe baan heeft. Haar familie (die allemaal nog vlees eten) was zeer onder de indruk! Opmerkingen als: “Hier wil ik nog eens heen”, “Dit zal ik aanraden aan anderen” en “Weet je zeker dat er geen vlees in zat?” werden gegeven. Een groot compliment dus! En daarom kan ze dit ook echt aanraden om je omni-vrienden of familieleden mee naartoe te nemen!

Amsterdam Noord

Hoewel Amsterdam Noord langzaam booming wordt, is dit toch het meest ondergeschoven kindje als het gaat om vegan eten. Vooral in de buurt waar ik werkte, zijn er veel eenmanszaakjes. Een groot deel van de bevolking in Noord is moslim, vandaar dat je er wel makkelijk Halal kan eten. Maar Halal wil natuurlijk niet zeggen: vegan.

Toch zijn er twee hotspots in Noord die Jetske je zeker niet wilde onthouden, namelijk: Pllek en Broodje Noord-Zuid. In de buurt van Pllek zit overigens ook nog Noorderlicht, daar zijn ook een aantal vegan opties.

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger