Vegan eten in Oslo? Goed te doen!

Pas was ik in Oslo en vegan eten was daar goed te doen. Mocht je dus van plan zijn daarheen te gaan, dan hoef je je geen zorgen te maken over of je er wel vegan kunt eten. In deze blog deel ik wat tips en mijn favoriete hotspots.

Vegan Norway & Happycow

De website of app van HappyCow is altijd handig om te gebruiken op vakantie. Ook in Oslo zijn er op HappyCow veel opties te vinden. Daarnaast kreeg ik van iemand de tip om de Vegan Norway app te downloaden en die was echt superhandig!

Op deze app staan nog veel meer plekken om te eten en per restaurant/winkel staat ook vaak aangegeven wat er vegan is en hoe duur het is. Ook staan er handige tips bij zoals: “De veggieburger is hier vegan als je ‘m zonder de kaas bestelt”. In de Vegan Norway app staat op elke 100 meter in Oslo wel iets aangegeven, dus zo kun je overal in Oslo snel iets te eten vinden. Verder staan er ook winkels in die veel vegan producten verkopen (bijvoorbeeld Lush) en zelfs een vegan kapper.

Kijk verder vooral ook gewoon eens rond. Wij zagen meerdere keren op borden buiten restaurants al dingen staan met ‘vegansk’ (vegan) dus zo kun je ook gewoon leuke en lekkere dingen tegenkomen.

Ken je Loving Hut al?

Loving Hut was ons favoriete restaurant in Oslo en we zijn er daarom zelfs meerdere keren geweest. Alles is er vegan en ze hebben onder andere lekkere wokgerechten, onwijs lekkere burgers, een broodje braadworst en verschillende wraps. Wist je dat er in Amsterdam ook eentje zit?

Leuke combi’s bij Nordvegan

Nordvegan is ook een 100% vegan restaurant. Ze hebben hier geen vaste gerechten, maar je kunt zelf samenstellen wat er op je bord komt. In ons geval was dat soms een nogal random combinatie, maar wel onwijs lekker. Vooral hun lasagne is geweldig.

 

Fragnance of the heart voor ‘n vleugje new age

Dit restaurant heeft een beetje een new age-achtige sfeer met rustgevende muziek. Het eten was onwijs lekker en het is ook zeker een aanrader als je liever geen vegan junkfood eet. Neem bijvoorbeeld een lekkere vegan goulash of linzensoep of geniet van hun lekkere taartjes.

 

Haralds vaffel roept ‘Vegansk!’ wafels

Noorwegen staat bekend om z’n wafels, dus natuurlijk moesten we die ook proberen. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht vegan wafels te vinden, maar bij Haralds vaffel stond een bord buiten met ‘vegansk’ (vegan) dus moesten we wel even naar binnen gaan. Ze hebben zowel een zoete kokoswafel met jam als een hartige wafel met hummus.

In de supermarkt

Ook in de supermarkt zijn vegan producten te vinden, maar helaas wel een stuk minder dan in Nederland. Supermarkten hebben wel plantaardige melk en vleesvervangers, maar veel minder keuze dan je wellicht gewend bent. Wel zijn er soms vegan kant-en-klare salades en hebben ze naast Wilmersburger ook een eigen vegan kaas. Houd er wel rekening mee dat alles vrij duur is vergeleken met Nederland, zowel in de supermarkt als in restaurants (overigens geldt dat ook voor dierlijke producten).

 

Tags:

Ken jij iemand die alles over het veganisme, dierenrechten en het milieu weet en daarnaast ook nog eens vloeiend Mandarijn spreekt? Maak kennis met Elise... en haar 3 lieve katten. Meer blogs lezen…

Elise

Blogger