Vegan eten in Praag

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar Praag is echt een vegan-friendly stad. Ik was er pas en deel in deze blog wat tips met jullie.

Lekker uit eten gaan

Wist je dat Praag meer dan 50 restaurants heeft die 100% vegan zijn! Wauwie! Daarnaast zijn er ook nog bijna 100 restaurants die helemaal vegetarisch zijn of die vegan opties hebben. Er is dus enorm veel keuze.  Nou zijn er wel heel veel restaurants in Praag, dus om er zeker van te zijn dat je echt een lekkere vegan maaltijd krijgt en niet alleen kale patat kunt eten, is het wel het handigst om naar een restaurant te gaan waarvan bekend is dat er iets veganistisch te eten is. Daarvoor kun je op de website of app van HappyCow kijken.

Er is ook een Loving Hut!

Loving Hut zit op verschillende plekken in de stad en je kunt hier voor weinig geld echt onwijs lekker eten. Alles is er vegan. Ze hebben een buffet waarvan je zelf kunt opscheppen voor een vaste prijs per 100 gram. Daarnaast kun je ook iets van het menu bestellen, zoals lekkere vegan cheese burgers, wraps of een Aziatische maaltijd.

De winkels en restaurants van Country Life

Country Life is te vinden op verschillende plekken in Praag, soms alleen als winkel en op sommige plekken met restaurant erbij. Niet alles is er vegan, maar ze hebben wel veel veganistische producten. De Country Life winkels zijn gewoon biologische supermarkten, waar je o.a. vegan kaas, yoghurt en snacks kunt krijgen. Bij de Country Life restaurants is ook niet alles vegan, maar ze hebben er wel veel vegan opties.

World Vegan = 100% vegan

World Vegan is een 100% vegan winkel op zo’n 15 minuten lopen van het centrum. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ze hebben echt een enorm uitgebreid assortiment en ook producten die in Nederland niet of lastig te vinden zijn. Als je in Praag de gelegenheid hebt om zelf te koken, dan zijn hier veel lekkere dingen die je kunt proberen zoals tientallen vleesvervangers en een paar diepvries pizza’s.

Ook als je niet zelf kunt koken, is het het zeker waard om World Vegan een bezoekje te brengen. Ze hebben ook verse vegan pizzabroodjes (die echt GEWELDIG lekker zijn) en andere bakkerij-achtige producten en allerlei lekkere koekjes en andere snacks die je mee kunt nemen. En mocht je er in de zomer zijn, dan is een lekker vegan ijsje natuurlijk een must.

Groente en fruit

Zowel Country Life en World Vegan verkopen geen verse groentes of fruit. Gelukkig is vers fruit vrij makkelijk te vinden. Overal in Praag zijn er kleine mini markets, kleine winkeltjes die vooral alcohol, frisdrank en snacks verkopen, maar bijna altijd ook een selectie vers fruit hebben (nogal random maar wel erg handig). Daarnaast staat er op wat rustigere straten ook regelmatig een groente- en fruitkraam waar je makkelijk even wat verse producten kunt halen.

Geniet van Praag & eet smakelijk!

Tags:

Ken jij iemand die alles over het veganisme, dierenrechten en het milieu weet en daarnaast ook nog eens vloeiend Mandarijn spreekt? Maak kennis met Elise... en haar 3 lieve katten. Meer blogs lezen…

Elise

Blogger