Veganisten eten geen producten die van dieren zijn gemaakt. Maar is dat wel gezond? Hoe kom je aan je voedingsstoffen en waar moet je op letten?
Volgens de grootste diëtistenorganisatie ter wereld is een gevarieerd veganistisch dieet gezond voor mensen in alle levensfases, van baby’s tot ouderen en van zwangere vrouwen tot atleten.
Wil je meer weten over veganisme en gezondheid, kijk dan eens tussen de onderstaande artikelen over dit onderwerp.
mrt
2020
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten
Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt. Natuurlijk kun je als vegan alleen chips, patat en koekjes eten. Er is immers …
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten
Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt. Natuurlijk kun je als vegan alleen chips, patat en koekjes eten. Er is immers …
Een gezonde plantaardige maaltijd samenstellen
Benieuwd hoe je een gezonde maaltijd kunt samenstellen met verschillende voedselgroepen? In deze blog legt Ilona je precies uit hoe je dit kunt doen en wat gezonde ingrediënten zijn.
Waar bestaat een gezond plantaardig dieet uit?
Wat zijn belangrijke voedingsstoffen? Waar moet je als veganist op letten? En wat zijn gezonde dingen om dagelijks te eten? In deze blog legt Ilona het je uit zodat je precies wet waar je op moet letten!
Zo eet een vegan sporter en triatleet
Jetske duikt weer eens in het eetdagboek van iemand anders. Dit keer Maartje, zij traint voor de Ironman!! Hoe ze dat doet en wat ze eet zie je in deze video!
Zo eet een plantaardige diëtist
Jetske eet een dag zoals Lobke Faasen en ervaart hoe een bonenbaby voelt…
Het voedings ABC – IJzer
Vaak wordt gedacht dat je rood vlees moet eten om voldoende ijzer binnen te krijgen. Gelukkig kun je ook uit plantaardig voedsel genoeg ijzer halen. In deze blog legt Lisette uit hoe je als veganist op een gezonde manier aan ijzer komt.
Het voedings-ABC: Calcium
Calcium – een belangrijke voedingsstof. Kun je daar wel genoeg van binnenkrijgen zonder melk en andere dierlijke zuivelproducten? Lisette vertelt er alles over in deze blog.
Eetdagboek eiwitrijke voeding, voor een (kracht) sporter
Bang dat je eiwitten te kort komt als je fanatiek sport en vegan bent/wordt? In dit eetdagboek laat Jetske je zien hoe zij aan haar eiwitten kom. Want nee, je hebt als krachtsporter niet per se de eiwitten nodig uit kwark, vlees en ei. Wist je overigens dat in ei heel weinig eiwitten zitten? Wat …
Gezond (vegan) aankomen? Ilona geeft 6 tips
Overstappen naar een veganistisch eetpatroon, brengt veranderingen met zich meer. Voor veel mensen betekent dit: afvallen. Maar wat als dat helemaal niet de bedoeling is en jij juist alle calorieën kunt gebruiken die je binnenkrijgt? Ilona geeft 6 tips over hoe je op een vegan manier kunt aankomen.
Gezond (vegan) aankomen? Een persoonlijk verhaal (deel 2)
Jouw gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. En daar kwam Nicky ook achter. Wat bleek, ze moest aankomen. In dit artikel vertelt zij hoe zij dit op een gezonde en vegan manier heeft gedaan.
Voel ik me anders? Nicky’s vegan ‘resultaten’
Voel ik me anders? Nicky vertelt over haar VeganChallenge-ervaring en over haar vegan resultaten.
Gezonde vetten zijn belangrijk
Goede vetten, slechte vetten? Noten, avocado’s, koekjes en snacks? Hoe zit dat toch allemaal? Vetten hebben we allemaal nodig, maar niet allemaal en niet teveel natuurlijk. Lees snel verder en ontdek hoe het allemaal precies in elkaar zit. Elise legt het namelijk uit.
Vegan Power! Sporten als vegan
“Krijg ik wel voldoende voedingsstoffen binnen wanneer ik (intensief) sport?”. Vraag nummer 1 die we binnenkrijgen van vegan sporters. En logisch ook. Want een goed voedingspatroon is hartstikke belangrijk, vooral als je veel sport. Ilona geeft antwoord op deze vraag.
Docu’s, websites en boeken voor de beginnende vegan
Soms komt er zo onwijs veel informatie op je af, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch! Elise schrijft in haar blog over enkele documentaires en boeken die laagdrempelig zijn voor beginnende vegans.
Dit eet een vegan wielrenner
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit