Zo eet een vegan sporter en triatleet

Maartje is 26 jaar, sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, sport performance trainer en hormooncoach. Naast haar werk traint ze graag voor de Ironman! Jetske mocht een dag zoals haar eten….

Ironman

Voor degene die spontaan vraagtekens krijgen bij het woord Ironman, hierbij een korte uitleg. Ironman is volledige triatlon waarbij je 3,86 km zwemt, 180,2 km wielrent en 42km hardloopt. Jetske vindt een hele marathon al een ding, laat staan dat je hiervoor ook al hebt gezwommen EN gefietst….. Maartje heeft de Iron Man Australië eind 2019 voltooid en inmiddels heeft ze onder andere ook aan Iron Man Maastricht meegedaan.

Trainen op een vegan dieet

Al eerder volgde Jetske het dagboek van een atleet, waaronder Janneke en Linda. Zowel Linda als Maartje doen dit echter VOOR hun werk en bij Janneke IS het haar werk (overigens vindt Jetske de prestaties die ze levert nog steeds knap). Maar ze heeft diep respect voor iemand die elke ochtend zijn wekker zet om vervolgens in het zwembad te liggen, op de fiets te springen of een rondje hard te lopen! Weer of geen weer, zij gaan ervoor!

En dit alles doen ze op een vegan dieet! Maartje is al jaren bezig met triatlons en eet sinds 2017 vegan. In het interview dat Jetske met haar heeft, vertelt ze hoe het vegan dieet voor haar werkt en welke veranderingen ze heeft gezien. Daarnaast zie je in de video hoeveel Jetske kan eten en dat ze met dit dieet prima aan haar macro’s komt!

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger