Zo eet een vegan sporter en triatleet

Maartje is 25 jaar en traint naast haar werk KEI-HARD voor de Ironman!! En Jetske mocht een dag zoals haar eten….

Ironman

Voor degene die spontaan vraagtekens krijgen bij het woord Ironman, hierbij een korte uitleg. Ironman is volledige triatlon waarbij je 3,86 km zwemt, 180,2 km wielrent en 42km hardloopt. Jetske vindt een hele marathon al een ding, laat staan dat je hiervoor ook al hebt gezwommen EN gefietst….. Dit alles wil ze in Australië doen….

Trainen op een vegan dieet

Al eerder volgde Jetske het dagboek van een atleet, waaronder Janneke en Linda. Zowel Linda als Maartje doen dit echter VOOR hun werk en bij Janneke IS het haar werk (overigens vindt Jetske de prestaties die ze levert nog steeds knap). Maar ze heeft diep respect voor iemand die elke ochtend zijn wekker zet om vervolgens in het zwembad te liggen, op de fiets te springen of een rondje hard te lopen! Weer of geen weer, zij gaan ervoor!

En dit alles doen ze op een vegan dieet! Maartje is al drie jaar bezig met triatlons (deze Ironman wordt haar eerste volledige triatlon) en eet sinds twee jaar vegan. In het interview dat Jetske met haar heeft, vertelt ze hoe het vegan dieet voor haar werkt en welke veranderingen ze heeft gezien. Daarnaast zie je in de video hoeveel Jetske kan eten en dat ze met dit dieet prima aan haar macro’s komt!

Bekijk deze video op YouTube.

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger