26
mei
2013

Thaise salade met paksoi

De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Tiramisu

De traditionele Italiaanse tiramisu wordt met lange vingers gemaakt, maar ons recept met vers gebakken cake is eigenlijk veel lekkerder.  We maken voor de roomlaag gebruik van kokosolie.

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Mango Lassi

Lassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Door soja yoghurt te gebruiken heb je een heerlijke vegan variant!

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Aardbei-spinaziesalade

Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie. Samen met spinazie en nootjes vormen ze een lichte doch vullende salade.

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Panzanella

Voor deze Italiaanse broodsalade kun je afgebakken ciabatta nemen, maar het is lekkerder om een ciabatta te nemen die je thuis af kunt bakken. Laat het brood dan wel eerst goed afkoelen voordat je het in de salade doet.

Lees verder
door admin
26
mei
2013

Avocado-spinaziepasta

Deze groene pasta is makkelijk te bereiden en heerlijk romig dankzij de avocado, die bovendien gezonde vetten bevat. Het is eigenlijk een gezonde variant op pasta met pesto!

Lees verder
door admin
25
mei
2013

Groentequiche

Hoewel het even duurt voor deze quiche op tafel staat, is het lang niet zoveel werk als je misschien zou denken, mede door kant-en-klare deegplakken te gebruiken. Tofu is een perfecte basis voor een plantaardige quiche.

Lees verder
door admin
24
mei
2013

Tofu in walnotenjasje

Deze tofu kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een traditionele groente-aardappels-vegaburger maaltijd. Het past goed bij spinazie en geroosterde aardappels en is bovendien zelfs geschikt voor traditionele tofu-haters!

Lees verder
door admin
24
mei
2013

Gado Gado

Wat gaat er boven een maaltijd die boordevol verse groenten zit, geserveerd met een heerlijke pindasaus die een ware smaakexplosie op je tong veroorzaakt? Dit typisch Indonesische gerecht is comfort food op zijn best!

Lees verder
door admin
23
mei
2013

Artisjokhartenspread

Deze spread bevat flink wat knoflook, maar het roosteren maakt de knoflook milder van smaak. Hoewel we niet aanbevelen om deze spread vlak voor een date te eten, kun je dit zeker op tafel zetten bij een speciaal diner.

Lees verder
door admin