Thaise salade met paksoi
De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!
De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!
De traditionele Italiaanse tiramisu wordt met lange vingers gemaakt, maar ons recept met vers gebakken cake is eigenlijk veel lekkerder. We maken voor de roomlaag gebruik van kokosolie.
Lassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Door soja yoghurt te gebruiken heb je een heerlijke vegan variant!
Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie. Samen met spinazie en nootjes vormen ze een lichte doch vullende salade.
Granita is een soort ijs wat je zonder ijsmachine kunt maken. Perfect voor op een warme zomerdag!
Voor deze Italiaanse broodsalade kun je afgebakken ciabatta nemen, maar het is lekkerder om een ciabatta te nemen die je thuis af kunt bakken. Laat het brood dan wel eerst goed afkoelen voordat je het in de salade doet.
Het plantaardige gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig is?
Deze groene pasta is makkelijk te bereiden en heerlijk romig dankzij de avocado, die bovendien gezonde vetten bevat. Het is eigenlijk een gezonde variant op pasta met pesto!
Hoewel het even duurt voor deze quiche op tafel staat, is het lang niet zoveel werk als je misschien zou denken, mede door kant-en-klare deegplakken te gebruiken. Tofu is een perfecte basis voor een plantaardige quiche.
Deze bijzondere salade is in no time klaar en vult goed door de bonen en de tortillachips.
Een lekker plantaardig recept voor de traditionele Hollandse aardappelsalade. Er zijn meerdere soorten veganaise op de markt tegenwoordig, maar je kunt het ook zelf maken met het VeganChallenge recept voor veganaise.
Deze tofu kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een traditionele groente-aardappels-vegaburger maaltijd. Het past goed bij spinazie en geroosterde aardappels en is bovendien zelfs geschikt voor traditionele tofu-haters!
Wat gaat er boven een maaltijd die boordevol verse groenten zit, geserveerd met een heerlijke pindasaus die een ware smaakexplosie op je tong veroorzaakt? Dit typisch Indonesische gerecht is comfort food op zijn best!
Deze spread bevat flink wat knoflook, maar het roosteren maakt de knoflook milder van smaak. Hoewel we niet aanbevelen om deze spread vlak voor een date te eten, kun je dit zeker op tafel zetten bij een speciaal diner.
Gnocchi zijn een kruising tussen ons aller aardappel en pasta. Geroosterde paprika’s zijn een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten. Eén plus één is drie!