20
mei
2013

Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Hoewel veel currypasta’s vegan zijn, is zelf maken altijd leuker. Het duurt iets langer, maar als je weet dat je een gerecht vanaf de basis zelf hebt gemaakt, smaakt het gelijk veel lekkerder toch? Als je niet van verse koriander houdt, kun je het vervangen door peterselie of weglaten.

Lees verder
door admin
20
mei
2013

Chocolademilkshake

Voor heerlijke smoothies, shakes en eenvoudig bananenijs pel je bananen en vries je ze in een plastic zakje in. De volgende ochtend doe je ze zo in de blender of keukenmachine!

Lees verder
door admin
20
mei
2013

No Fish Sushi

Vrijwel elke grote supermarkt heeft tegenwoordig een hoekje met Japanse spulletjes. Hier vind je ook alles wat je nodig hebt om sushi te maken! Hoewel de meeste Nederlanders bij het woord sushi aan vis denken, is het eigenlijk Japans voor ‘plakkerig’, wat op de rijst slaat. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om sushi te vullen, hier geven we een paar heerlijke suggesties.

Lees verder
door admin
19
mei
2013

Venkelstamppot met gebakken tomaat

Een zomerse variant op de oer-Hollandse stamppot. In plaats van een vleesvervanger is deze venkel stamppot met gebakken tomaat. De olijven en rucola maken het helemaal af!

Lees verder
door admin
19
mei
2013

Kokosrijstpap

Voor deze rijstepap kun je zowel zilvervlies- als witte rijst nemen, kies wat jij het lekkerst vind. Zilvervliesrijst is wat gezonder, maar moet ook langer koken. Dit recept is perfect om overgebleven rijst op te maken.

Lees verder
door admin
19
mei
2013

Carrot cupcakes

Hoeveel grapjes je ook over wortels en konijnenvoer kunt bedenken, deze cake wil je zeker zelf opeten! Carrot cake komt oorspronkelijk uit Amerika, maar je kunt dit recept gewoon maken met ingrediënten uit de supermarkt.

Lees verder
door admin
19
mei
2013

Kerrieschotel met vegan gehakt en vruchten

Dit recept is ingestuurd door een eerdere deelnemer van de VeganChallenge. Wij vonden het zo’n succes dat we besloten om het te plaatsen! De vruchten maken deze schotel een beetje zoet, terwijl de kerrie en het plantaardige gehakt het ook lekker hartig maken.

Lees verder
door admin
19
mei
2013

Groene erwtendip

Deze dip is heerlijk romig door de amandelen. De tuinerwten geven het een intens groene kleur, zodat het er gelijk ook heel vega-verantwoord uitziet!

Lees verder
door admin
14
mei
2013

Couscoussalade met abrikozen en erwten

Deze verrassende coucoussalade met abrikozen en erwten zet je binnen een handomdraai op tafel. Heerlijk fris door het toegevoegde fruit. Deze couscoussalade is door de erwten en abrikozen een bron van ijzer.

Lees verder
door admin
14
mei
2013

Quinoasalade met appel en venkel

Deze frisse salade is op basis van quinoa, een gezond graan dat rijk is aan eiwit en ijzer. Deze salade is kruidig door de venkel, fris door de appel en de cranberry voegt iets zoetigs toe. Een heerlijk lunch- of bijgerecht!

Lees verder
door admin