8
okt
2013

Cranberrykoekjes

Dit recept is vanaf heden je redder in nood. Het leidt je namelijk niet alleen naar heerlijke cranberry koekjes, maar is tevens een makkelijk basisrecept voor vegan koekjes waarmee je eindeloos kunt variëren! Probeer het maar eens door de cranberry’s door iets anders te vervangen, zoals gehakte noten, chocolate chips, havermout of rozijnen.

Lees verder
door admin
6
okt
2013

Havermoutcrumble met zoete aardappel

Deze ovenschotel maakt van iets gewoontjes zoals havermout een verwenontbijt op de zondagochtend of een bijzonder toetje. Zoete aardappel is een bijzondere groente die zich uitstekend leent voor zoete gerechten. Probeer het maar eens!

Lees verder
door admin
27
sep
2013

Tagliatelle met champignonroomsaus

Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en plantaardige room! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel. Vul de maaltijd eventueel aan met groene groenten naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, prei of erwtjes) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten.

Lees verder
door admin
7
sep
2013

Pompoen-pindastoofpot

Als het aan ons ligt, gaat er bijna dagelijks wel pindakaas door een van de VeganChallenge-recepten. Dit recept is een goed voorbeeld dat dat heel lekker kan zijn! Geïnspireerd door de Afrikaanse keuken, waar pinda en pompoen een klassieke combi zijn.

NB: check even of je dry roasted peanuts vegan zijn, dit is meestal wel zo.

Lees verder
door admin
29
aug
2013

Appeltaart-havermout

Voor deze bijzondere variant op havermout wil je op een druilerige ochtend vast wel je bed uit komen! Je kunt hem zowel koud als warm eten, maar warm is in het najaar wel het lekkerst natuurlijk.

Lees verder
door admin
29
aug
2013

Bruinebonensoep

Deze simpele soep vult goed en is ideaal voor koudere dagen. Heb je snel last van je buik als je peulvruchten eet? Probeer ze dan eens zelf te koken! Je vindt gedroogde peulvruchten gewoon in de supermarkt. Week ze ’s nachts en kook ze dan zo’n 1,5 uur. Je kunt ze in porties invriezen en zo elk moment gebruiken. Giet er wat kokend water op om ze te laten ontdooien!

Lees verder
door admin
28
jun
2013

Salade van gegrilde courgette en appel

De appel en courgette kun je in de oven grillen, of in een grillpan als je die hebt. Veel leuker is natuurlijk om ze op de barbecue te grillen, dan zijn ze veel sneller klaar! De gegrilde salade is ook heerlijk op een broodje met hummus of in een bowl.

Lees verder
door admin
27
jun
2013

Gazpacho

Deze heerlijke Spaanse tomatensoep heb je in een handomdraai klaar. Ideaal op een warme zomerdag, gazpacho eet je namelijk koud!

Lees verder
door admin
27
jun
2013

Chocoladevla

In de supermarkt vind je allerlei soorten plantaardige desserts, maar soms is het gewoon leuk om het zelf te maken. Dit recept is bovendien goedkoper en eenvoudig te bereiden, dus waarom niet eens zelf vla maken?

Lees verder
door admin
25
jun
2013

Bosbessencrumble

Een heerlijk recept voor als je een keer wat meer tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of warm dessert. Ook leuk om de crumble in 4 kleine ovenschaaltjes te maken, zodat iedereen zijn/haar eigen crumble heeft.

Lees verder
door admin
25
jun
2013

Pilav met gefrituurde aubergine

Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten, verwant aan de Italiaanse risotto. Je kunt het van verschillende granen maken. Hier hebben we gekozen voor rijst, maar je kunt het ook eens met quinoa bereiden.

Lees verder
door admin