Chocoladeijs
Niet overal is altijd vegan roomijs voorhanden. Maar met een ijsmachine, die je voor minder dan twee tientjes al in huis hebt, maak je zelf de heerlijkste toetjes in een handomdraai!
Niet overal is altijd vegan roomijs voorhanden. Maar met een ijsmachine, die je voor minder dan twee tientjes al in huis hebt, maak je zelf de heerlijkste toetjes in een handomdraai!
Dit recept voor traditionele Zweedse koekjes komt van mijn Zweedse buurvrouw. Super simpel, met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt.
Deze groenten zijn favoriet bij iedereen, simpel te maken en vooral erg lekker. Je kunt de groenten uit het recept vervangen met vrijwel iedere groente die je nog hebt liggen, waardoor dit recept ook makkelijk is om voorraden op te maken en in ieder seizoen anders kan zijn.
Auberginesalade is een erg gezonde snack, perfect voor tijdens je lunchpauze. Lekker met versgebakken meergranen stokbrood of een wit pistoletje, wat rucola en walnoten.
Deze wrap is makkelijk mee te nemen naar je werk of naar school, en is een welkome afwisseling van die bruine boterham!
Deze muffin is binnen de kortste keren klaar, omdat hij in de magnetron in plaats van de oven bereid wordt. Perfect van ontbijt-to-go tot late night snack en ook hartstikke leuk om inclusief feestelijke mok cadeau te doen aan iemand anders!
Deze cake is niet moeilijk te maken, handig dus als je visite krijgt, maar weinig tijd hebt om in de keuken te staan. De peren hoeven niet helemaal rijp te zijn, maar ze geven wel meer smaak als ze zachter zijn. Voor deze cake geldt: de volgende dag is hij het lekkerst.
Paella is een typisch Spaans gerecht van gebakken rijst. Deze paella is verrassend smaakvol en erg kleurrijk. De groenten kun je variëren, naar wat in seizoen is of in de aanbieding. Klik op de link bij de ingrediënten voor een lijst met vegan wijnen.
Dit bijzondere falafelrecept kwam van VeganChallenge coördinator Marieke. Hoewel je tegenwoordig falafel bij vrijwel elke supermarkt kunt vinden, is het ook niet moeilijk zelf te maken – en dan kun je er toffe kleurtjes aangeven!
Dacht je dat je de fondue voortaan aan je voorbij moest laten gaan? No worries! Dankzij de romigheid van de cashewnoten kun je ook gewoon een heerlijke plantaardige fondue maken. Zet daartoe de cashewnoten op tijd in de week, het beste is om ze de nacht van te voren alvast klaar te zetten. Door cashewnoten lang te weken worden ze extra zacht. Edelgist is een smaakmaker die je bij de biologische winkel vindt (tip: kijk bij de voedingssupplementen). Het smaakt een beetje naar kaas en geeft deze fondue net de finishing touch – maar je kunt het eventueel ook weglaten!
Rabarber is altijd maar kort verkrijgbaar in het voorjaar, dus onze tip is om het zodra je het ziet direct in te slaan. Het is van zichzelf wat zurig, maar door het met aardbeien en genoeg suiker te combineren krijg je een heerlijke friszoete taart!
Deze frisse koekjes zijn speciaal voor de lente editie van de VeganChallenge in 2014 ontwikkeld, maar ze zijn eigenlijk zo lekker dat ze bij geen enkele challenge mogen ontbreken!
Deze tofu-‘eier’salade lijkt verdacht veel op de originele ‘eier’salade, dat je je bijna gaat afvragen of er niet toch iets mis is gegaan in de keuken. Niks is minder waar, je maakt deze eiersalade gewoon lekker met tofu!
Deze tip kwam van eerdere VeganChallenge deelnemer Tessa. Als je geen zin hebt om helemaal een taart te gaan bakken, maar wél een lekker zoet ontbijt wil: probeer dan eens deze ontbijttaartjes! In de meeste beschuit zit ei verwerkt maar op de Vegan Wiki zie je welke vegan zijn. Geen vegan beschuit te krijgen bij jou in de buurt? Dan kan je ook altijd nog vegan crackers gebruiken voor deze lekkere ontbijttaartjes.