31
mrt
2014

Groene mojitosmoothie

Deze frisse smoothie is de ontbijtproof variant op de heerlijke mojito cocktail. Waan je even op een tropisch eiland terwijl je deze smoothie in het zonnetje op je balkon of in je tuin opslurpt!

Lees verder
door admin
30
mrt
2014

Choco-notenballetjes

Voor dit lekkere zoete hapje hoef je niet eens je hand om te draaien, slechts je keukenmachine! Ze zijn in een mum van tijd klaar en je kunt er veel mee variëren. Deze snack is perfect voor de lekkere trek.

Lees verder
door admin
30
mrt
2014

Kokosmakronen

Hmmm kokosmakronen! Die van de bakker bevatten jammer genoeg vaak ei. Met dit simpele recept maak je in een handomdraai eivrije kokosmakronen.

Lees verder
door admin
30
mrt
2014

Frisse lenterisotto

Risotto is zo’n heerlijke maaltijd waarop je oneindig veel kunt variëren. Voor deze lentevariant hebben we voor citroen en geroosterde paprika’s gekozen, die geven het iets fris!

Lees verder
door admin
29
mrt
2014

Bosbessensmoothie

Voor deze heerlijke frisse smoothie haal je de blauwe bessen de avond van te voren uit de vriezer en zet je ze in de koelkast. Zo heb je in een mum van tijd een lekkere koude smoothie!

Lees verder
door admin
27
mrt
2014

Pestoburgers

Dit recept voor zelfgemaakte burgers is lekker makkelijk. Vooral als je nog rijst over hebt van een vorige maaltijd, draai je ze zo in elkaar! Het lijkt misschien wat veel pesto wat erin gaat, maar uiteindelijk vormen deze burgers een smaakvolle aanvulling op elke maaltijd – vooral op de Italiaanse.

Lees verder
door admin
27
mrt
2014

Oranje sinaasappelcake

Het recept voor deze heerlijke cake komt van de blog Vegetus, waar je een scala aan heerlijke plantaardige recepten vindt. Zeer geschikt voor kerst of een andere feestelijke gelegenheid!

Lees verder
door admin
17
mrt
2014

Poffertjes

Wie heeft er geen warme herinneringen aan poffertjes? Als je die niet hebt, kun je ze nu creëren. Poffertjes maak je eenvoudig vegan met dit recept! Het zijn geen kleine pannenkoekjes, zoals sommigen denken, want poffertjes maak je met gistbeslag. Trek er dus een uurtje voor uit om het beslag te laten rijzen!

Lees verder
door admin
23
nov
2013

Glutenvrije gevulde speculaas

Dit is het ideale recept voor een traktatie op school of werk in de wintermaanden. Maar ook in de rest van het jaar is het moeilijk om deze glutenvrije speculaas te laten staan! Door het gebruik van abrikozen wordt de spijs iets donkerder van kleur en iets zoeter dan je misschien gewend bent.

Lees verder
door admin
17
nov
2013

Pompoenhummus

Omdat je nooit genoeg hummusrecepten kunt hebben, hebben we een herfstige hummus ontwikkeld. De geroosterde pompoen geeft de spread een prachtige kleur en zachte smaak.

Lees verder
door admin
17
nov
2013

Zwartebonen-pepitadip

Deze zwarte bonendip is heerlijk bij Mexicaanse maaltijden of om nacho’s in te dippen. Voor een lekkere lunch besmeer je wraps met de spread en top je deze af met knapperige sla en verse tomaatjes.

Lees verder
door admin
17
nov
2013

Thaise curry met geroosterde knolgroenten

Deze curry zit boordevol wintergroenten. Bij de grote supermarkt zou je ze allemaal moeten kunnen vinden, zelfs de koolraap. Kun je geen koolraap vinden? Neem dan knolselderij. De meeste groene currypasta is plantaardig, maar let er voor de zekerheid op dat deze inderdaad geen vis of garnaal bevat. Bekijk op Vegan Wiki welke merken vegan zijn.

Lees verder
door admin
17
nov
2013

Speculaas smoothie

Deze speculaas smoothie biedt wellicht wat ondersteuning in de strijd tegen de kruidnoten, die al maanden liggen te lonken in de winkels. Je kunt er zelfs pure chocola of hagelslag door doen als je ook zo dol bent op chocolade kruidnoten! Kijk op vegan wiki om te zien welke speculaas vegan is!

Lees verder
door admin
17
nov
2013

Quinoa-amandelpap met bosbessen

Quinoa was lange tijd niet zo bekend in Nederland, maar gelukkig heeft Lassie daar verandering in gebracht. Je kunt het gebruiken zoals rijst bij de avondmaaltijd, maar je maakt er ook een voedzaam ontbijt mee!

Lees verder
door admin