Kokosmakronen
Hmmm kokosmakronen! Die van de bakker bevatten jammer genoeg vaak ei. Met dit simpele recept maak je in een handomdraai eivrije kokosmakronen.
Ingrediënten
- 150 gr suiker
- 125 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
- 2 el agavesiroop
- 2 tl vanille-extract
- 1 tl zout
- 250 gr kokosrasp
- 100 gr bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng in een ruime kom de suiker met sojamelk, agavesiroop, vanille en zout. Roer dan de kokosrasp erdoor. Voeg bloem toe en kneed het met je handen tot een stevige deegbal.
Neem steeds een eetlepel deeg en vorm hier een balletje van. Leg het op de bakplaat en druk het een beetje plat.
Bak de kokosmakronen in 10 minuten gaar.
Tip: Smelt wat vegan chocolade au bain-marie en doop de kokosmakronen hierin.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk