Aardbeien-rabarbertaart

Rabarber is altijd maar kort verkrijgbaar in het voorjaar, dus onze tip is om het zodra je het ziet direct in te slaan. Het is van zichzelf wat zurig, maar door het met aardbeien en genoeg suiker te combineren krijg je een heerlijke friszoete taart!

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

Ingrediënten vulling:

Bereiding

Meng eerst de droge bestanddelen voor het deeg (suiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder en zout) in een ruime kom. Voeg dan de vloeibare margarine en sojamelk toe en kneed tot een deeg. Verpak het deeg in plastic en leg even in de koelkast te rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de rabarber en aardbeien, haal de kroontjes van de aardbeien af. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm breed en de aardbeien in plakjes van 0,5 cm breed. Meng ze in een kom met de andere ingrediënten voor de vulling (suiker, custardpoeder en bloem).

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in met wat margarine of olie. Bestuif een snijplank met wat bloem en rol 2/3e van het deeg hierop uit. Bekleed hier de bodem en zijkanten van de springvorm mee. Vul met het rabarber-aardbeienmengsel.

Rol de rest van het deeg uit en snij hier 8 stroken van 1,5 cm breed uit. Leg deze kruislings over de taartvulling. Leg tenslotte een strook langs de rand van de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart nog met wat sojamelk voor een mooie glans.

Bak de taart ongeveer 40 minuten tot de korst mooi bruin is. Laat de taart een uur afkoelen voor je hem aansnijdt.

Tip: In plaats van aardbeien kun je ook een mix van zomerfruit nemen, eventueel uit de diepvries.