Cashewkaasfondue

Dacht je dat je de fondue voortaan aan je voorbij moest laten gaan? No worries! Dankzij de romigheid van de cashewnoten kun je ook gewoon een heerlijke plantaardige fondue maken. Zet daartoe de cashewnoten op tijd in de week, het beste is om ze de nacht van te voren alvast klaar te zetten. Door cashewnoten lang te weken worden ze extra zacht. Edelgist is een smaakmaker die je bij de biologische winkel vindt (tip: kijk bij de voedingssupplementen). Het smaakt een beetje naar kaas en geeft deze fondue net de finishing touch - maar je kunt het eventueel ook weglaten!

Cashewkaasfondue

Ingrediënten

Bereiding

Doe de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de cashewnoten toe en maal ook deze fijn, schraap af en toe de randen af om alles mee te krijgen. Voeg zout, edelgist en citroensap toe en pureer nogmaals. Giet terwijl de keukenmachine draait de sojamelk er langzaam aan bij, tot je een romige fondue hebt.

Doe de cashewfondue in een steelpan om zachtjes te laten verwarmen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet de fondue op een warmhoudplaat op tafel en serveer met groenten, stokbrood en nacho’s.

Tip: wist je dat je met de ‘melty’ kaas van het merk No Muh een superlekkere fondue kunt maken? Door deze met wat witte wijn te laten smelten lijkt het net kaas! Je vindt No Muh bij vegan webshops en de beter gesorteerde biologische winkels, zoals de Biomarkt op de Weteringschans in Amsterdam.