25
okt
2016

Mummyworteltjes

Vier je graag op een mens- én diervriendelijke manier Halloween maar wil je toch graag griezelige hapjes op tafel zetten? Probeer dan deze mummyworteltjes eens! De (vloeibare) rook maakt ze extra smaakvol, maar is niet per se nodig.

Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Volkorenpizza

Iets voor het weekend: volkorenpizza! Volkorenmeel vult meer dan wit meel. Je merkt het verschil niet als je er lekkere saus en toppings op doet.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Kikkererwtensalade

Zo’n heerlijke ontdekking dat boontjeswater (aquafaba). Het kan merengue worden, cakes binden, en roerei vervangen. In deze salade zorgt het voor binding.

Lees verder
door admin
3
apr
2016

Overnight oats met yoghurt en fruit

Dit frisse ontbijt of tussendoortje is een kwestie van door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag voeg je er wat (gedroogd) fruit aan toe en klaar! Gebruik voor een glutenvrije variant glutenvrije havermout. Bewaar de overnight oats in een afsluitbaar potje zodat je het mee kunt nemen naar je werk of onderweg kunt eten.

Lees verder
door admin
29
mrt
2016

Gele tompouce

De tompouce is een typisch Nederlands gebakje, al worden soortgelijke gebakjes in heel Europa gegeten. Het is een feestelijke lekkernij voor bij de koffie of thee en wordt vaak met Pasen of Koningsdag gegeten. Deze variant is gevuld met custard. De kleur van het glazuur kun je naar de gelegenheid aanpassen.

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Blauwe bessencake

Ook het bakken van cakes en taarten kan prima zonder dierlijke producten. Onze receptenontwikkelaar Astrid kwam met deze heerlijke friszoete blauwe bessencake. Ideaal voor verjaardagen, een high tea of gewoon de lekkere trek!

Kijk ook eens op haar persoonlijke blog ZuiverSap voor nog veel meer ideeën, tips en heerlijke plantaardige recepten!

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Vegan kaasvlinders

Als veganist kaascroissantjes blijven eten? Deze variant met vegan kaas is makkelijk en snel klaar te maken. Alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt. Wil je wat andere merken plantaardige kaas proberen, dan kun je terecht bij natuurwinkels of online webshops gespecialiseerd in vegan producten.

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Feeststol

In een traditionele feeststol wordt helaas nog vaak (room)boter, melk en/of ei gebruikt. Dit recept laat zien dat het gelukkig ook anders kan. Met deze stol zet je een heerlijk en diervriendelijk paas- of kerstontbijt op tafel!

Lees verder
door admin