16
dec
2016

Groene Start Drinkontbijt

De dag goed beginnen doe je met een voedzaam ontbijt. Dit drinkontbijt bevat alles – wellicht op een goede espresso na – wat je nodig hebt om de vroege uurtjes door te komen. En het kost je in de ochtend maar 5 minuten tijd. Let’s go!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
26
okt
2016

Meringue schuimpjes van aquafaba

Deze spookjes van meringue schuim zijn een ideale traktatie op elk Halloweenfeestje. Wist jij al dat je dit kunt maken met het vocht van kikkererwten? Het kookvocht van kikkererwten wordt ook wel Aquafaba genoemd. Dit kan je net als eiwit opkloppen tot schuim, en deze leuke spookjes mee maken.

Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.

Lees verder
door admin
25
okt
2016

Mummyworteltjes

Vier je graag op een mens- én diervriendelijke manier Halloween maar wil je toch graag griezelige hapjes op tafel zetten? Probeer dan deze mummyworteltjes eens! De (vloeibare) rook maakt ze extra smaakvol, maar is niet per se nodig.

Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Volkorenpizza

Iets voor het weekend: volkorenpizza! Volkorenmeel vult meer dan wit meel. Je merkt het verschil niet als je er lekkere saus en toppings op doet.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Kikkererwtensalade

Kikkererwten in blik worden bewaarde in aquafaba (het vocht). Dat zit boordevol eiwitten en kan op verschillende manieren in de keuken worden gebruikt, zoals hier als bindende ‘saus’ in de salade.

Lees verder
door admin
3
apr
2016

Overnight oats met yoghurt en fruit

Dit frisse ontbijt of tussendoortje is een kwestie van door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag voeg je er wat (gedroogd) fruit aan toe en klaar! Gebruik voor een glutenvrije variant glutenvrije havermout. Bewaar de overnight oats in een afsluitbaar potje zodat je het mee kunt nemen naar je werk of onderweg kunt eten.

Lees verder
door admin
29
mrt
2016

Gele tompouce

De tompouce is een typisch Nederlands gebakje, al worden soortgelijke gebakjes in heel Europa gegeten. Het is een feestelijke lekkernij voor bij de koffie of thee en wordt vaak met Pasen of Koningsdag gegeten. Deze variant is gevuld met custard. De kleur van het glazuur kun je naar de gelegenheid aanpassen.

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Blauwe bessencake

Ook het bakken van cakes en taarten kan prima zonder dierlijke producten. Onze receptenontwikkelaar Astrid kwam met deze heerlijke friszoete blauwe bessencake. Ideaal voor verjaardagen, een high tea of gewoon de lekkere trek!

Kijk ook eens op haar persoonlijke blog ZuiverSap voor nog veel meer ideeën, tips en heerlijke plantaardige recepten!

Lees verder
door admin