16
dec
2016

Pasta arrabiata met walnotengehakt

Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta wordt vast een absolute favoriet! De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk. Ironish genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je hier allesbehalve boos van!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
16
dec
2016

Pita met witte bonen en rucolahummus

Een gezonde en goedvullende lunch helpt je om de dag goed door te komen. Deze heerlijke rucolahummus pita’s zijn ook nog eens zeer makkelijk klaar te maken!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
16
dec
2016

Groene Start Drinkontbijt

De dag goed beginnen doe je met een voedzaam ontbijt. Dit drinkontbijt bevat alles – wellicht op een goede espresso na – wat je nodig hebt om de vroege uurtjes door te komen. En het kost je in de ochtend maar 5 minuten tijd. Let’s go!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
26
okt
2016

Meringue schuimpjes van aquafaba

Deze spookjes van meringue schuim zijn een ideale traktatie op elk Halloweenfeestje. Wist jij al dat je dit kunt maken met het vocht van kikkererwten? Het kookvocht van kikkererwten wordt ook wel Aquafaba genoemd. Dit kan je net als eiwit opkloppen tot schuim, en deze leuke spookjes mee maken.

Lees verder
door admin
25
okt
2016

Mummyworteltjes

Vier je graag op een mens- én diervriendelijke manier Halloween maar wil je toch graag griezelige hapjes op tafel zetten? Probeer dan deze mummyworteltjes eens! De (vloeibare) rook maakt ze extra smaakvol, maar is niet per se nodig.

Lees verder
door admin
25
okt
2016

Paprika’s gevuld met groene spaghetti

Dit gevulde paprikarecept is perfect voor een Halloweenfeestje, maar natuurlijk ook voor een sfeervol Halloweendiner thuis.
Serveer dit als voor- of bijgerecht. Als je er meer van maakt of samen met de monsterburgers eet heb je een complete hoofdmaaltijd.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Volkorenpizza

Iets voor het weekend: volkorenpizza! Volkorenmeel vult meer dan wit meel. Je merkt het verschil niet als je er lekkere saus en toppings op doet.

Lees verder
door admin
16
apr
2016

Kikkererwtensalade

Zo’n heerlijke ontdekking dat boontjeswater (aquafaba). Het kan merengue worden, cakes binden, en roerei vervangen. In deze salade zorgt het voor binding.

Lees verder
door admin
4
apr
2016

Pasta met broccoli en roomsaus

Deze pasta is snel gemaakt en bewijst dat je voor een roomsaus geen dierlijke ingrediënten nodig hebt! Voor een glutenvrij gerecht gebruik je glutenvrije pasta.

 

Lees verder
door admin