Volkorenpizza

Iets voor het weekend: volkorenpizza! Volkorenmeel vult meer dan wit meel. Je merkt het verschil niet als je er lekkere saus en toppings op doet.

Volkorenpizza

Ingrediënten

Tomatensaus:

Bereiding

Voor het pizzadeeg:

Kneed een deeg van alle ingrediënten. Dat kan met een Kitchenaid mixer, maar je kunt ook een broodmachine of je spierballen gebruiken. Met de hand of broodbakmachine duurt het ongeveer 20 minuten, met een goede kneedmachine 5-10 minuten voor het een soepel deeg is. Laat het deeg een uur tot anderhalf uur, afgedekt met een schone vochtige theedoek, rijzen.

Maak ondertussen de tomatensaus en zet de toppings klaar. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot het de bakplaat kan bedekken. Leg de bodem op het bakpapier, bestrijk deze met de tomatensaus en versier de pizza tot slot met je favoriete toppings!

Bak de pizza in ongeveer 25 minuten af: de pizza is klaar als de bodem knapperig en goudbruin is.


Voor de tomatensaus:

Fruit de ui even in de olie. Voeg de knoflook toe, roer de inhoud van het blik tomatenblokjes toe, evt de tomatenpuree en kruiden. Kook af en toe roerend minimaal 10 minuten (15 mag ook) en pureer met de staafmixer.

Tip: Als je de Wilmersburger pizzakaas (te koop of te bestellen bij Jumbo) op de tomatensaus strooit en dan de groenten toevoegt, smelt hij beter.