Witlofrolletjes met champignons
Deze rolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Het scheutje walnootolie op het eind maakt het helemaal af!
Deze rolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Het scheutje walnootolie op het eind maakt het helemaal af!
Deze feestelijke salade is een heerlijk bijgerecht voor bij een speciaal diner!
Irish cream, oftewel Baileys, is normaal niet vegan, maar daar hebben we voor deze ijstaart iets op verzonnen: kokosroom! Heerlijk voor op een warme dag of als feestelijk dessert. Begin op tijd want de kokosmelk moet een tijdje koel hebben gestaan en de taart moet ook nog wat uurtjes in de vriezer!
Deze decadente chocoladetaart met meerdere laagjes is heerlijk voor een feest of verjaardag! Dat wordt genieten!
Dit recept is geïnspireerd op gnocchi met ricotta, maar die is hier vervangen door tofu! In tegenstelling tot echte zelfgemaakte gnocchi zijn deze gnocchi heel makkelijk zacht en luchtig te maken. De combinatie met de salie maakt het gerecht verrassend en kruidig.
Een pompergette? Ja, de naam is afgeleid van het Amerikaanse idee van een turducken (kalkoen gevuld met eend, gevuld met kip). Wij delen een plantaardige variant met jullie. Deze pompoen gevuld met aubergine, gevuld met courgette is een zeer feestelijk gerecht!
Rijstvellen zijn typisch Vietnamees, maar je kan er natuurlijk alles wat je lekker vindt in rollen. Dit heerlijke recept komt van Mitu’s Meatless Food en maakt een makkelijke verzadigende maaltijd of snack!
Dit lekkere en voedzame linzengerecht van Mitu’s Meatless Food is comfort food pur sang vanaf de eerste hap. En het is nog gezond ook!
Saffraancouscous, dat klinkt misschien heel fancy en lastig te maken. Niets is minder waar! Saffraandraadjes koop je bij de reguliere supermarkten en zorgen ervoor dat de couscous mooi geel wordt. De combinatie van gegrilde aubergine, zilte kappertjes en zoete sinaasappel is heerlijk. Je kunt er wat vegan groenteballetjes aan toevoegen voor extra vulling.
Deze wraps zijn zo geweldig lekker en snel gemaakt met producten die waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. Ze zijn ideaal voor de lunch op school of werk. De pittig gekruide kikkererwten, de zoete rozijnen en de frisse komkommersalade zorgen voor een spannende combinatie van smaken.
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana
Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta wordt vast een absolute favoriet! De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk. Ironish genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je hier allesbehalve boos van!
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool
Een gezonde en goedvullende lunch helpt je om de dag goed door te komen. Deze heerlijke pita’s zijn zeer makkelijk klaar te maken!
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool
De dag goed beginnen doe je met een voedzaam ontbijt. Dit drinkontbijt bevat alles – wellicht op een goede espresso na – wat je nodig hebt om de vroege uurtjes door te komen. En het kost je in de ochtend maar 5 minuten tijd. Let’s go!
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool
Pompoen én ‘hersenen’: deze cupcakes zijn ideaal voor Halloween!
Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.
Deze spookjes van meringue schuim zijn een ideale traktatie op elk Halloweenfeestje. Wist jij al dat je dit kunt maken met het vocht van kikkererwten? Het kookvocht van kikkererwten wordt ook wel Aquafaba genoemd. Dit kan je net als eiwit opkloppen tot schuim, en deze leuke spookjes mee maken.
Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.