2
jan
2018

Irish Cream-ijstaart

Irish cream, oftewel Baileys, is normaal niet vegan, maar daar hebben we voor deze ijstaart iets op verzonnen: kokosroom! Heerlijk voor op een warme dag of als feestelijk dessert. Begin op tijd want de kokosmelk moet een tijdje koel hebben gestaan en de taart moet ook nog wat uurtjes in de vriezer!

Lees verder
door Simone
2
jan
2018

Tofu-gnocchi met Salie

Dit recept is geïnspireerd op gnocchi met ricotta, maar die is hier vervangen door tofu! In tegenstelling tot echte zelfgemaakte gnocchi zijn deze gnocchi heel makkelijk zacht en luchtig te maken. De combinatie met de salie maakt het gerecht verrassend en kruidig.

Lees verder
door Simone
2
jan
2018

Pompergette

Een pompergette? Ja, de naam is afgeleid van het Amerikaanse idee van een turducken (kalkoen gevuld met eend, gevuld met kip). Wij delen een plantaardige variant met jullie. Deze pompoen gevuld met aubergine, gevuld met courgette is een zeer feestelijk gerecht!

Lees verder
door Simone
19
dec
2016

Saffraancouscous met sinaasappel

Saffraancouscous, dat klinkt misschien heel fancy en lastig te maken. Niets is minder waar! Saffraandraadjes koop je bij de reguliere supermarkten en zorgen ervoor dat de couscous mooi geel wordt. De combinatie van gegrilde aubergine, zilte kappertjes en zoete sinaasappel is heerlijk. Je kunt er wat vegan groenteballetjes aan toevoegen voor extra vulling.

Lees verder
door admin
19
dec
2016

Curry-kikkererwtenwraps

Wraps met kikkererwten en komkommersalade

Deze wraps zijn zo geweldig lekker en snel gemaakt met producten die waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. Ze zijn ideaal voor de lunch op school of werk. De pittig gekruide kikkererwten, de zoete rozijnen en de frisse komkommersalade zorgen voor een spannende combinatie van smaken.

 Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana

Lees verder
door admin
16
dec
2016

Pasta arrabiata met walnotengehakt

Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta wordt vast een absolute favoriet! De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk. Ironish genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je hier allesbehalve boos van!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
16
dec
2016

Pita met hummus van witte bonen

Een gezonde en goedvullende lunch helpt je om de dag goed door te komen. Deze heerlijke pita’s zijn zeer makkelijk klaar te maken!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
16
dec
2016

Groene Start Drinkontbijt

De dag goed beginnen doe je met een voedzaam ontbijt. Dit drinkontbijt bevat alles – wellicht op een goede espresso na – wat je nodig hebt om de vroege uurtjes door te komen. En het kost je in de ochtend maar 5 minuten tijd. Let’s go!

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool

 

Lees verder
door admin
26
okt
2016

Meringue schuimpjes van aquafaba

Deze spookjes van meringue schuim zijn een ideale traktatie op elk Halloweenfeestje. Wist jij al dat je dit kunt maken met het vocht van kikkererwten? Het kookvocht van kikkererwten wordt ook wel Aquafaba genoemd. Dit kan je net als eiwit opkloppen tot schuim, en deze leuke spookjes mee maken.

Bekijk ook onze andere Halloweenrecepten.

Lees verder
door admin