8
mrt
2018

Gevulde Portobello’s

Portobello’s zijn een soort grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Leuk voor een makkelijk en chique bij- of voorgerecht!

Lees verder
door Simone
2
jan
2018

Irish Cream-ijstaart

Irish cream, oftewel Baileys, is normaal niet vegan, maar daar hebben we voor deze ijstaart iets op verzonnen: kokosroom! Heerlijk voor op een warme dag of als feestelijk dessert. Begin op tijd want de kokosmelk moet een tijdje koel hebben gestaan en de taart moet ook nog wat uurtjes in de vriezer!

Lees verder
door Simone
2
jan
2018

Tofu-gnocchi met Salie

Dit recept is geïnspireerd op gnocchi met ricotta, maar die is hier vervangen door tofu! In tegenstelling tot echte zelfgemaakte gnocchi zijn deze gnocchi heel makkelijk zacht en luchtig te maken. De combinatie met de salie maakt het gerecht verrassend en kruidig.

Lees verder
door Simone
2
jan
2018

Pompergette

Een pompergette? Ja, de naam is afgeleid van het Amerikaanse idee van een turducken (kalkoen gevuld met eend, gevuld met kip). Wij delen een plantaardige variant met jullie. Deze pompoen gevuld met aubergine, gevuld met courgette is een zeer feestelijk gerecht!

Lees verder
door Simone
9
mrt
2017

Broodje paddenstoelenragout

Met dit recept maak je een heerlijk warm broodje met een romige paddenstoelen ragout. In de supermarkt zijn verschillende plantaardige afbakbroodjes te koop. Met ciabatta zit je bijna altijd goed, net als met biologische pistoletjes en pitabroodjes. Bekijk op je gemak de verschillende verpakkingen!

Lees verder
door admin
19
dec
2016

Saffraancouscous met sinaasappel

Saffraan couscous. Dat klinkt misschien heel fancy en lastig te maken. Niets is minder waar! Saffraandraadjes koop je bij de reguliere supermarkten en zorgen ervoor dat de couscous mooi geel wordt. De combinatie van gegrilde aubergine, zilte kappertjes en zoete sinaasappel is heerlijk. Je kunt er wat vegan groenteballetjes aan toevoegen voor extra vulling.

 Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana

Lees verder
door admin
19
dec
2016

Curry-kikkererwtenwraps

Deze wraps zijn zo geweldig lekker en snel gemaakt met producten die waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. Ze zijn ideaal voor de lunch op school of werk. De pittig gekruide kikkererwten, de zoete rozijnen en de frisse komkommersalade zorgen voor een spannende combinatie van smaken.

 Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana

Lees verder
door admin
19
dec
2016

Bircher-muesli met sinaasappel en vijg

Eén van mijn lievelingsontbijtjes van vroeger; Bircher muesli. Te danken aan de Zwitserse arts ‘Bircher-Benner’ die zijn muesli van tevoren weekte in fruitsap. Een uiterst geschikt ontbijtje dat je ’s avonds in 5 minuten klaarmaakt en ’s ochtends meteen kan meenemen naar werk, school of direct kunt opeten. Ik zou dit echt elke dag kunnen eten.

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Lisa Goes Vegan van Lisa Stel. Foto credit: Puur by Dyana

Lees verder
door admin