Rabarbercrumble
Crumble is een heerlijk zoet gerecht voor elk moment van de dag. Deze crumble met rabarber is een echte zomerse lekkernij!
Crumble is een heerlijk zoet gerecht voor elk moment van de dag. Deze crumble met rabarber is een echte zomerse lekkernij!
Dit Indonesische bijgerecht bestaat uit aardappelen die op smaak zijn gebracht met curry. Serveer bijvoorbeeld met kokosrijst en Indonesische sperziebonensalade voor een complete maaltijd.
Een vegan variatie op moeders geroosterde bieten uit de oven in twee variaties: eentje voor de zomer en een voor de winter.
Deze heerlijke smoothie met banaan, chocolade en pindakaas geeft je een goede energieboost om je dag mee te starten! Ook lekker voor na het sporten!
Een heerlijk ontbijt voor 2 voor een luie ochtend, bedacht door Esther Buchel & Jolijn Swart van de vegetarische foodblog www.nieces.nl.
Deze Buddha Bowl is een gastrecept van Vegabond, een vegan lunchroom en winkel in Amsterdam. Een Buddha Bowl is een lekkere manier om een voedzame plant-based maaltijd te creëren. Je kan experimenteren met allerlei soorten kleurrijke groenten, peulvruchten, noten, zaden en sauzen. De bowls worden meestal gemaakt met zowel warme als koude elementen, maar smaken koud nog steeds fantastisch en zijn dus ideaal om mee te nemen naar je werk als lunch.
Deze pasta is heerlijk romig, maar toch ook lekker fris door de citroen en de paprika. Lekker voor ieder seizoen dus!
Heb je soms nog last van een hongergevoel na het avondeten? Of heb je zin in een heerlijk tussendoortje? Probeer dan eens deze heerlijke ‘guilty pleasure’ snack. Ook lekker na een lange werkdag en ontzettend makkelijk wanneer je lui bent. Toch liever iets gezonds? Probeer dan de gezondere en glutenvrije tweede versie. Eet smakelijk!
Een snelle en eenvoudige smoothie boordevol vitaminen. Deze smoothie zorgt ervoor dat je gedurende een lange periode verzadigd bent. Door de avocado is de smoothie dik genoeg om lekker op te kunnen lepelen.
De zon schijnt, je hebt een lekker achtergrondmuziekje aan en het huis ruikt naar versgebakken bananenbrood! Dit recept is heerlijk om te maken op een vrije ochtend. Het is een gezonde traktatie en is ook nog makkelijk mee te nemen naar je werk of naar school.
Moeite met kaas laten staan? Maak dan zelf eens dit veganistische smeerkaasje van cashewnoten! Heerlijk op een cracker of toastje.
Heb je zin in iets lekkers maar ben je geen ervaren kok? Dan zit je met dit brownie-recept helemaal goed! Het is ontzettend smeuïg, met een heerlijke chocoladesmaak. Makkelijk om te maken én ook nog eens gezond!
Portobello’s zijn een soort grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Leuk voor een makkelijk en chique bij- of voorgerecht!
Deze feestelijke saus is heel goed te combineren met deze notengehaktballetjes.!