Bietensalade met Quinoa

Een vegan variatie op moeders geroosterde bieten uit de oven in twee variaties: eentje voor de zomer en een voor de winter.

Ingrediënten

WINTERSALADE:

ZOMERSALADE:

Bereiding

Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Snijd de rode uien in maantjes en bak deze ongeveer 10 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg dan een scheut balsamico-azijn toe en laat dit even inkoken. Zet vervolgens het vuur uit.

Snijd de gekookte bieten in partjes/maantjes. Was de winterpostelein/veldsla. Leg de quinoa op een grote schaal met opstaande randen. Schep de winterpostelein/veldsla, bieten en rode uien erdoor en strooi de tijm erover.

Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en peper en zout, en giet dit over de salade. Hak de walnoten fijn en garneer hier de salade mee.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge